חלבון עוברי ומי שפיר ?!?!? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• שלום רב,אני בת 32.11 (חודש הבא 33) -נמצאת בשבוע 19 + 1 אני ביצעתי שקיפות עורפית ויצא לפי א.סאונד :54.2 MM ל-12 שבועות...
    הסיכון הסטטיסטי ל-DS לפי גיל האיזה 1:542
    הסיכון הסטטיסטי ל-DS לפי גיל+בדיקה 1:3388

לפי בדיקת דם של שקיפות עורפית יצא לפי גיל+בדיקות 1:6900
    לפי גיל בלבד 1:600

התשובות של חלבון עוברי : חלבון עוברי 0.97 ,
    גונדוטרופין שילתי 1.03 ,
    אסטריול בלתי קשור 1.08 ,
    לפי הגיל והבדיקות 1:2250 ,
    לפי הגיל בלבד 1:542

אני נמצאת בדילמה האם לבצע מי שפיר מכיוון שלבעלי הייתה דודה עם תסמונת דאון...אך זה לא תורשתי...הרופא המטפל אומר שאין צורך..מכיוון שזהו הריון יקר (הפריה 10 לאחר 5 שנים) ותוצאות הבדיקות טובות.. אשמח לשמוע עצתך...בברכה, אור
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

לפי ההמלצות של משרד הבריאות אינך צריכה לעשות דקור מי שפיר - כיוון שאת הן מתחת לגיל הסף (שהוא 25) והן מתחת לסיכון שקבע משרד הבריאות (שהוא 1:380).

יחד עם זאת, דעתי האישית היא דווקא בעד דיקור מי שפיר, מן הסיבות הבאות:
    1. מדובר בבדיקה פשוטה עם רמת סיכון לא גבוהה
    2. התשובה היא לא תשובה של סטטיסטיקה אלא תשובה מוחלטת האם יש או אין תסמונת דאון
    3. הדיקור נותן תשובה לתסמונות כרומוזומאליות נוספות, שהחלבון העוברי והשקיפות בכלל לא מכוונים אליהם
    4. אפשר גם להוסיף, באופן פרטי, בדיקת ציפ גנטי שנותנת תשובה לעוד תסמונות נדירות רבות.

אני מבין את הדילמה של הריון יקר, אך בכל הריון אנחנו שואפים לתינוק בריא

בברכה,
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה