מעקב זקיקים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב!
    קודם תודה רבה על כל העזרה...! וסליחה מראש על האורך...
    אני במעקב זקיקים החודש, אחרי שחודש שעבר היה לי אחור ענק במחזור, ורק עם כדורי פרוגסטרון- קיבלתי ביום ה- 10 לטיפול, שהיה בעצם היום ה- 70 של המחזור.
    התחלתי מעקב ביום ה- 12 למחזור.

היום ביום ה- 29 אילו הנתונים שנמצאו:
    שחלה ימנית:
    "בתוכה נצפה ממצא היפואקוגני עם מספר מחיצות דקות במימדים: 35*32 מ"מ + קטנים."

שחלה שמאלית:
    " זקיקים בגודל 11X12 מ"מ + קטנים"
    עובי אנדומטריום: 8.9 מ"מ
    דוגלס: נוזל בכמות קטנה

שאלותי הן:
    1. האם יש עוד סיכוי לביוץ החודש?
    2. האם יש סיכוי להריון?
    3. מה זה אומר "בתוכה נצפה ממצא היפואקוגני עם מספר מחיצות דקות במימדים 35*32
    מ"מ "?
    4. האם המחזור שוב יתעכב בגלל גודל הזקיק בשחלה הימנית, ואצטרך לעבור טיפול
    תורפתי כדי שיגיע?
    5. האם צריך לעבור טיפול תרופתי להקטין את הזקיק בשחלה ימנית?
    6. האם זה שיש כמות קטנה של נוזל בדוגלס אומר שהביוץ עבר?

סליחה על ריבוי השאלות, אני כרגע הופנתי למרפאת פריון, ואני בין רופאים...[
    תודה רבה רבה!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    קשה להשיב בגלל שחסרים לי פרטים חשובים.
    אם המחזור שלך אינו סדיר ומתארך עד 70 יום, אין טעם לעשות מעקב ביוץ ומומלץ ( לאחר בדיקות ראשוניות של פוריות ) להתחיל בטיפול לגרימת ביוץ. לעומת זאת אם המחזור שלך סדיר בד"כ והארוע האחרון הוא חריג, סביר להניח שהוסת יחזור להיות סדיר ותוכלי להמשיך לנסות להרות ללא צורך בסיוע.
    הממצא בשחלה יכול להיות ציסטה או גופיף צהוב. אם זה גופיף צהוב, יש סיכוי שהיה ביוץ. בד"כ אין צורך בטיפול. ממצאים כאלה נוטים להעלם באופן ספונטני.

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה