שאלה בקשר למעקב זקיקים ציסטה וכו' - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום וברכה!
    תודה רבה מראש על כל ההשקעה והעזרה כאן!
    סליחה מראש על האורך, ניסיתי לכתוב את כל המידע הרלוונטי...

כזכור החודש הייתי במעקב זקיקים, אחרי שחודש לפני כן היה לי פעם ראשונה השנה, איחור ענק במחזור (קיבלתי לאחר טיפול פרוגסטרון, פעמיים ביום, במשך 10 ימים. קיבלתי ביום ה-10 לטיפול, שיצא היום ה-70 במחזור.)

מעקב הזקיקים התחלתי ביום ה- 12 (מכיוון ש-3 המחזורים האחרונים נפלו בין 35-37 ימים). (המחזורים שלי בכללי כל החיים נפלו בין 30 ל-45 ימים.)
    במהלך מעקב הזקיקים, גדל לי זקיק אחד בשחלה ימנית, ונהפך ל-"ציסטה" בבדיקה אחרונה שנערכה גדל לגודל 41 (לפני 3 ימים).
    במהלך כל המעקב היו לי זקיקים בשתי השחלות שלא עברו את גודל ה-13 מ"מ וקטנו א נעלמו, חוץ מהזקיק הזה.
    מספר ימים היה לי "נוזל בכמות קטנה בדוגלס " ואז בבדיקה האחרונה לא נצפה.
    הרירית רחם הייתה במצב טוב, בתחילת המעקב עמדה על-5 גדלה במקביל לגודל הזקיק/ציסטה ל-9.3 ואז ירדה ל-6.

אתמול ביום ה-35 קיבלתי מחזור.

בכללי עברתי בחודשים האחרונים בדיקת הורמונים, וקרישיות בדם, והיסטרוסקופיה שכולם יצאו תקינים.
    (יש לי עבר של 2 הריונות חוץ רחמיים{1-ניתוח,1- התמוסס מצמו} והפלה, כולם בשבועות מוקדמים)
    כרגע הופנתי למרפאת פוריות- ואני בין רופאים...

שאלותי הן:
    האם זקיק/ציסטה כזאת מראה על בעיה?
    האם היא יכולה לבייץ?
    זה שקיבלתי מחזור אומר שבאיזשהו שלב החודש ביצתי?
    יש אפשרות של קבלת מחזור ללא ביוץ?
    מה הטיפול הניתן למצב כזה בד"כ?
    אילו בדיקות נוספות ניתן לעשות על- מנת לבדוק את הנושא?
    האם בדיקת צילום רחם תראה אם יש בעיה בחצוצרות שחלה או זקיקים?

תודה רבה רבה על כל העזרה! ויישר כוח על ההשקעה הענקית כאן!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    ציסטות מופיעות ונעלמות אצל נשים מדי פעם, ללא משמעות מיוחדת. במצב טבעי (ללא תרופות שמעכבות ביוץ) הן בד"כ לא מניבות ביצית תקינה. דימום יכול להופיע גם ללא ביוץ. ציסטות פונקציונליות, כמו אלה שתארתי אינן מצריכות טיפול. מה שכן מצריך טיפול הוא מחזורים מאוד לא סדירים עם ביוץ חלקי ומרוחק וטוב עשית כשפנית לבירור.
    צילום רחם מדגים רק את חלל הרחם והחצוצרות. אין לו שום קשרלפעילות השחלתית.

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה