-
אני לא אוהבת ששחר מרביץ ולא משנה מי אשם או לא
אני מסבירה לו שגם אם מישהו עושה לו משהו אז הולכים ואומרים להורים של הילד או באים אלינו
שאנחנו לדוגמא בגינה ושחר מרביץ אני מעירה לו ואם הוא עושה עוד פעם אנחנו עולים הביתה
-
אני כועסת. זה מביא לי תג'ננה
מייל:
[email protected]מסנג'ר:
[email protected]
-
אביגיל לא תרביץ לילד אחר. רק לאחותה. את כבר יודעת למה
-
עכשיו היא כבר לא מרביצה
אפילו שמרבצים לה היא לא מחזירה
יש לי אחיינית קטנה מימנה שכל הזמן מרביצה לה
ומוריה רק אומרת היא הרביצה לי ואני כבר מיתעצבנת ואומרת לה תחזירי לה .
אבל שהיתה קטנה והיתה מרביצה ...
אני שרה לה " אל תכה זה לא יפה "
ובאמת היא הבינה מהר מאוד שלא מרביצים .
[url=http://www.postimage.org/]
-
לא אוהבת שנוהגים באלימות כלל
אבל בין מה שאני אוהבת ומה שהבנות עושות...
-
תודה
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
-
אם היא התחילה את המכות אני כועסת מסבירה שלא צריך להרביץ
ואם היא עדיין מתנהגת לה יפה אני לוקחת אותה והולכת הבייתה.
אם הרביצו לה בגן למשל אני מסבירה שצריך להגיד לגננת
אבל ממש היא מקשיבה לי...
כל יום כמעט היא הרביצה למישהו.
נאור אמר לה "אם מרביצים לך תחזירי"
לנו י' אותך נתן
"רָנִּי וְשִׂמְחִי, בַּת-צִיּוֹן כִּי הִנְנִי-בָא וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ, נְאֻם-יְהוָה"
-
אני מאוד בדעה שצריך לדעת להסתדר ומכות זה לא דרך לפתור בעיה,אני מתערבת מפרידה ביניהם מבררת את הסיבה בסוף הם לרוב משלימים:-)
-
מה זתומרת עם או בלי סיבה? זה משנה
"..ילדיכם אינם ילדיכם
כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
באים הנה דרככם, אך לא מכם.
חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
כי לא לכם הגיגיהם..."
מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
-
מה זתומרת עם או בלי סיבה? זה משנה
"..ילדיכם אינם ילדיכם
כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
באים הנה דרככם, אך לא מכם.
חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
כי לא לכם הגיגיהם..."
מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
-
אנחנו מסתכלים ללינוי בעיניים ומבהירים בקול תקיף מאוד שאסור להרביץ,
שאנחנו לא מכים.
ואם יש צורך אז שולחים אותה לחדר "לחשוב" על העניין
-
אמנם אני ממש לא בעד אלימות, אבל לדעתי ילדים צריכים לדעת להגן על עצמם ויותר מזה, לדעת להסתדר בינם לבין עצמם. היום נהוג ללמד אותם שעל כל מכה / מריבה הם באים להורה / גננת / מורה ומתלוננים "הוא עשה לי / לקח לי / דחף אותי" וכו'.
הגישה שלי בעניין "קצת" שונה. אני מעדיפה לא להתערב כשמאור רב עם הבני-דודים שלו או עם ילדים במגרש המשחקים. לדעתי לתת להם לפתור את הבעיות בעצמם, יתרום להם המון בעתיד בחייהם הבוגרים, בכך שהם יהיו מסוגלים למצוא פתרונות יצירתיים לבעיות כאלה ואחרות, לפתח בטחון עצמי ולסמוך על עצמם. לדעת רק לבוא ולהתלונן זאת לא חוכמה גדולה בעיניי... שילדמו לחשוב איך לסדר את העניינים גם ללא עזרת מבוגר.
כמובן שאני צופה מהצד, ואם הם "הורגים" זה את זה - ללא ספק אתערב ואפריד, תוך כדי הסבר קצב וענייני (בלי כעס).
לדעתי כשמגיבים בכעס, יוצרים סוג של ביג-דיל, אז הילדים יעשו דווקא ויבדקו את הגבולות שלנו. כמובן שכדאי להסביר (ואת זה אני עושה כל הזמן) שלא מתחילים להרביץ סתם לילדים נחמדים שלא עשו לו שום דבר... מצד שני אני גם לא מלמדת את מאור להחזיר אם מרביצים לו, זאת החלטה שלו, ולפי מה שאני רואה הוא מתנהל שונה בכל מצב ומצב, ז"א לא ישר מחזיר מכות, לפעמים מנסה לפעול בדרכים אחרות (ולא אלימות
-
אצלי זה קורה בין עידן ואהוד לרוב ,קודם אני מפרידה בינהם שואלת מה קרה אם אני לא יודעת ואז מנסה לתת פיתרון אם זה משחק שהם רבו עליו אז אני אומרת להם להתחלק אחד עם השני פעם אצל אהוד פעם אצל עידן :)
אם זה סתם קרב
אהוד
עידן
אני :)
יום נישואים
-
אלין עדיין לא מרביצה.
אם מישהו מציק לה או רוצה לקחת את הצעצוע שלה היא פשוט מתחילה לצרוח