מה הייתן עושות ? :-((( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום בנות יקרות
    מזמן לא הגבתי פה אבל אני תמיד נמצאת מאחורי הקלעים
    היום אני מרגישה שאני צריכה עצות

הבוקר ראיתי סימן כחול על היד של הבת שלי , סימן די ברור של אחיזה חזקה של היד שלה
    שאלתי אותה מה קרה והיא הסבירה שבגן היא נגעה בטלויזיה והגננת אחזה בה חזק ולקחה אותה להושיב אותה בכיסא להפסקה
    הבת שלי אומרת לי " אני לא ילדה רעה נכון אימא?"

מה הייתן עושות ?
    קודם כל לברר מה קרה עם הגננת אבל יש לי הרגשה שהיא תספר גרסה מאוד שונה
    האם לדווח??
12 תגובות
עמוד 1
  • בוקר טוב.
    מה לדווח? למי לדווח? נראה לי שפיספסתי משהו....

קודם כל לדבר עם הגננת, לברר את הצד שלה.
    מזכירה לך שילדים לא תמיד אומרים את האמת כל האמת ורק את האמת - יחד עם זאת כן חייבים להקשיב ולברר - לפני שעורפים ראשה של הגננת.
    האם ייתכן שהסימן הכחול נעשה ע"י מישהו אחר? בשעות אחה"צ?
    האם מרגע שהיא יצאה מהגן ועד הבוקר רק את היית איתה?

לדיווח כזה יש משמעות מאוד גדולה - זה דבר שיכול להרוס חיים של אדם, חקירות משטרה, פיטורין, לפני צעדים כ"כ דרסטיים - כדאי לוודא, בעיקר בדברים כאלה. (וכמובן לא מדובר על פגיעות מסוג אחר שבהן למשטרה יש מקום ראשוני ומיידי).

• אני בדעה של ענבר.
    אסור לקפוץ למסקנות, קודם כל תבררי עם הגננת, תבהירי לה גם מה הילדה אמרה ותדרשי הסבר.
    את האמת אני תמיד חשבתי שילדים בגילאים האלה הם דוברי אמת מוחלטת -יש להם את הדרך שלהם לעוות את המציאות גם בלי להתכוון.
    בכל אופן ייתכן והילדה דוברת אמרת - וייתכן והמטפלת תיתן גרסה שונה- אבל אני בטוחה שתדעי להעריך איזה גרסה נראית יותר.

דרך אגב סתם סיפור דומה - אתמול היינו אצל חמתי והחולצה של להב התרוממה קצת והיא ראתה סימן כחול בצד של הבטן. ישר התחילה "מה זה מישהו תפס אותה בחוזקה, לכי תראי, תבררי, תבדקי, איזה מין דבר זה"
    נתתי לה לסיים את ההערכות ההזויות שלה ואמרתי לה "למעשה אתמול היא קיבלה בעיטה מילד בג'ימבורי"
    היא אפילו לא טרחה להסתכל מקרוב, ישר הסיקה מסקנות והכניסה עולם שלם לכלא

• אני יכולה לזהות מתי הבת שלי מספרת סיפור אמיתי
    היא פירטה מה היא עשתה לפני שהגננת אחזה בה חזק
    היא פירטה איך הגננת אחזה בה חזק
    די קשה להמציא סיפור כזה , במיוחד בגיל 3 וחצי
    אני אברר היום עם הגננת מה קרה אבל אני לא מצפה ממנה שתאשר את הסיפור עם האחיזה החזקה
    אני בכל מקרה אגיד לה שצילמתי את הסימן ופעם הבאה אני אדווח לרשויות
  • סורי, כן, אבל אני מאמינה לילדה שלי.

גם לי לפעמים היא מספרת דברים שנראים לי מוגזמים או הזויים - אבל בסוף מסתבר שהם נכונים
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]

• אני זוכרת שביום הולדת שעשיתי בגן לילדה ראיתי שהגננת קצת קשוחה
    שתי בנות ניסו לרקוד כמו שהגננת רצתה בשילוב ידיים והן לא הצליחו אז היא התעצבנה ובאה לשלב את הידיים שלהן בכוח , היא אחזה בחוזקה את הידיים שלהן , אותו רגע אמרתי לעצמי כנראה אני יותר מדי רגישה וזה נורמלי
    אבל מה שקרה עכשיו עם הבת שלי מאשר את החששות שלי
  • אורטל היא אוהבת את הגננות ואת הגן בכללי
    אז בגלל זה אני מנסה לחשוב על זה לפני שאני הולכת לדבר איתה
  • היא הולכת בשמחה לגן?

כשאת שואלת אותה היא אומרת שהיא אוהבת את הגננת?

יש מצלמות בגן?

אם ענית על הכל "כן" אז אני לא הייתי דואגת....
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • מאמי אם יש מצלמות בגן, הייתי דורשת לצפות בצילום של אותו יום.
    לי נשמע שהבת שלך דוברת אמת, ולכן את צריכה לדבר על כך עם הגננת.
    אם מדובר בגן עירייה, הייתי מדווחת על כך למפקחת.
    את אומרת שראית אותה עושה את זה לילדים אחרים, אולי כדאי שמישהו יפחיד אותה קצת.
    אם אין לה סבלנות לעבוד עם ילדים, שתמצא לעצמה עיסוק אחר!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • אני סביר להניח הייתי מדברת עם הגננת, א-ב-ל רק שני דברים.
    יכול להיות שהגננת אחזה בה ולקחה אותה לכיסא ולא זה מה שגרם לסימן הכחול (אלא משחק עם איזה ילד מהגן אח"כ)
    או שבאמת הגננת גרמה לסימן הכחול ובאמת מהסיבות שהיא ציינה, אבל היא לא שמה לב שהטלויזיה כמעט נפלה עליה ובגלל זה הגננת הזיזה אותה בחוזקה.

תלכי עם ראש פתוח לשמוע (בצורה ביקורתית) ותחליטי מה לעשות אחרי שתשמעי את ההסברים.

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • אני הייתי מתעמתת עם הגננת ואם יהיה לי אפילו ספק קטן שהיא מורחת אותי הייתי מתלוננת!

אהוד
    עידן
    אני :)
    יום נישואים
  • ללכת לגננת לבדוק מה היה ..
    אין סיבה שילדה תחזור עם סימנים כחולים ...

,תעדכני מה היה

http://www.f2h.co.il/1848034048453
  • תודה לכל מי שהגיבה

עדיין לא דיברתי עם הגננת
    רציתי לדבר איתה הבוקר אבל הבת שלי התעוררה עם נפיחות קטנה בירך ולקחתי אותה לבדיקה , מתברר שזה רק עקיצה

האמת זה טוב שחיכיתי כי אם הייתי מדברת איתה ביום הראשון זה היה יכול היה להוביל
    לויכוח עם הגננת
    עכשיו אני אלך רגועה ביום ראשון
    אני אשמע את הגירסה שלה ואגיב לפי זה

נקווה שיהיה טוב
    המחשבה שמישהו יכאיב בכוונה לבת שלי עושה לי רע
    אבל יכול להיות שהמצב הוא לא כפי שדמיינתי

בכל מקרה תודה לכולכן , נתתן לי פרספקטיבה שונה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה