הריון וחיסונים- מקצועות הבריאות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    אני בהריון שבוע 20 ובמסגרת לימודיי בסיעוד אני נדרשת לעשות חיסונים. רציתי לשאול אם זה אפשרי לעשות את החיסונים בזמן ההריון? החיסונים הם- IPV/OPV, Td, Tdap, MMR, אבעבועות רוח, הפטיטיס B וגם מנטו...
    בנוסף, רציתי לשאול אם צהבת A שעשיתי ב-1997 עדיין תקף?
    תודה מראש.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

ראשית, כהמלצה כללית הייתי ממליץ להמנע מכלל החיסונים ככל הניתן במהלך ההריון, והמתין עם זה עד לאחריו. למידע מלא ומקיף פני גם לאחד ממרכזי התרופות, מספרי הטלפון מופיעים בקישור מימין "תרופות בזמן הריון".

MMR - אסור
    אבעבועות רוח - אסור
    HBV - יש סוגי חיסונים שונים, חלקם מותרים וחלקם אסורים
    Tdap - אינני יודע איזה חיסון זה, תני לי את שמו המלא.
    Td - טטנוס ודיפתריה, מותר בהריון
    IPV/OPV - חיסוני פוליו מותרים בעיקרון, אך מומלצים רק אם יש צורך אמיתי בגלל חשיפה אפשרית ולהמנע אם אין הכרח.

הפטיטיס A - כדי לדעת האם בתוקף, אפשר לבדוק נוגדנים.
    וזה נכון גם להפטיטיס B, אם קיבלת בעבר וגם לגבי וריצלה (אם חוסנת או חלית בעבר)

מנטו - זה לא חיסון, אלא בדיקה לשחפת, גם אם מותר לעשות אותה בהריון, אני חושב זהיא מאבדת מן התוקף והערך שלה בהריון, אבל את זה את צריכה לשאול את מבצע הבדיקה.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה