HCG גבוה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר ערן שלום,

אני בת 23, הריון ראשון, שבוע 19+2, שקיפות תקינה (0.8 מ"מ ו- סיכוי של 1:4900 בערך), סקירת מערכות מוקדמת תקינה, סקר ביוכימי ראשון תקין.

בחלבון העוברי יצא שרמת ה- HCG גבוהה (3.28 MOM).

(הערכים האחרים יצאו תקינים - AFP - 1.28MOM UE3 - 1.24).

כתוב שהסיכוי לפי גיל הוא 1:1447 ולפי גיל + בדיקות 1:968.

היה כתוב שהתוצאה לא מצריכה מי שפיר אך כדאי לעשות סקירה מכוונת.

כבר שאלתי את השאלה בעבר אבל העניין מציק לי.

הייתי אצל הרופאה והיא לא ממש התרגשה, רק אמרה שנצטרך מעקב טיפונת יותר צמוד, לבדוק קצת יותר לחץ דם (שאגב, תקין לחלוטין עד עכשיו...).

האם באמת אין צורך לעשות מי שפיר? רמת ה- HCG לא משפיעה??? אין סיכון כלל? או שהיא מתחשבת בתוצאות הבדיקות הקודמות ולכן היא לא מפנה למי שפיר?
    ומה לגבי סקירה מכוונת, מה הכוונה במקרה הזה? אילו איברים צריך לסקור במיוחד? והאם זו בדיקה בפני עצמה או יחד עם הסקירה המאוחרת? באיזה שבוע לעשות אותה?

ומה הכוונה לבעיות שלייתיות (שזה מה שכתבת בתשובתך הקודמת - בעיות גדילה ורעלת הריון), האם עליי לצפות למשהו, כלומר זה שיש HCG גבוה מחייב שתהיה אחת מן התופעות או שמא גם כאן הסיכוי הוא נמוך אבל יש סיכוי ולכן בודקים?

הרופאה לא ממש התייחסה למצוקה שלי אז אני פונה אליך...

תודה מראש על הטרחה...

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

לגבי דיקור מי שפיר - הסיכון שלך על פי גילך והבדיקות הוא 1:968
    הנ"ל מתחת לסף הסיכון של 1:380 שקבע משרד הבריאות - לכן אינך זכאית למימון של סל הבריאות בדיקור מי שפיר. עדיין, מותר לך בהחלט להחליט שאת עושה דיקור ולעשותו באופן פרטי על חשבונך. ההחלטה היא שלך על פי רמת הסיכון שאת מחשיבה ככזו שמצדיקה דיקור

לגבי hCG מוגבר - ממש לא מחויב שיהיו בעיות, רוב הסיכויים שהכל יהיה תקין. מדובר בתוספת סיכון קטנה לבעיות שלייתיות ולכן נדרש מעקב ל"ד ומעקב גדילה צמודים יותר.

לבי סקירה מכוונת - אני לא מבין למה הרופאה שלך התכוונה. סקירת מערכות בהחלט מספיקה ובהמשך, מעקב כאמור.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה