שקיפות וסקירה מוקדמת תקינות, בטא גבוהה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בהמשך לשאלתך אני בשבוע 15 פלוס 2. האם לשבוע יש משמעות לדעתך? הבנתי שיש נשים שמעדיפות במקרה זהה לשלי כן לחכות לחלבון העוברי...
    ההודעה המקורית:שקיפות תקינה, סקר ביוכימי לא תקין וסקירה מוקדמת תקינה.
    הבנתי שיש הבדל אם ה-HCG גבוה בסקר ביוכימי ראשון או בחלבון העוברי, כאשר בבדיקה האחרונה יש לו משמעות גבוהה יותר, אתה מסכים עם זה?
    השקיפות שלי יצאה תקינה עם NT 2mm 1.55MOM ויחס של 1:3000
    בת 29
    בסקר הביוכימי הראשון יצא HCG 3.06 MOM PAPP-A 0.85 MOM והסיכוי עלה ל- 1:180 לתסמונת דאון חו"ח.
    ביום ראשון האחרון ביצעתי סקירה מוקדמת והכל תקין.
    כעת הופניתי למי שפיר שאעבור עוד שבועיים. אני בלחץ מאוד גדול, אך האם הבדיקות התקינות הן סיבה לאופטימיות? הרי הגורם היחיד שהעלה לי את הסיכוי הוא הבטא הגבוהה שאולי אולי עוד תרדבחלבון העוברי.
    מה דעתך?

סתיו

ד"ר ערן הדר
    מנהל/ת פורום
    819 הודעות
    פורסם - 01/06/2011 : 14:58:44
    --------------------------------------------------------------------------------

שלום רב

זה נכון שלבתא גבוה יש חשיבות, ומדובר בגורם סיכון לבעיות שלייתיות.
    זה נכון לשני הסקרים (גם הראשון וגם השני), אך כפי שאמרת משמעותי יותר בסקר השני.
    רוב הסיכויים הם שלא מדובר בתסמונת דאון, אבל יחד עם זאת, טוב שאת עושה מי שפיר על מנת להבטיח כי לא מדובר בבעיה שכזו.

לא ציינת באיזה שבוע את ?

ד"ר הדר
    סתיו
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אפשר לעשוב חישוב משולב של הסיכון לפי השקיפות והסקר הראשון + החלבון העוברי ולקבל תוצאה משוקללת שעשויה להיות טובה יותר. יחד עם זאת, אם אני במקומך עדיין הייתי עושה את הדיקור

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה