-
אני דווקא בעד,
אני חושבת שיהיה לי יותר קל לחלק את הימי חופשה שלי על כל השנה מאשר להעדר שבועיים רצופים מהעבודה...
-
נראה לי דפוק לחלוטין, אין כאן שום הגיון, אין חשיבה על הילדים, אין חשיבה על ההורים, ובכלל בשבועיים האחרונים של אוג' רוב מוסדות המדינה יוצאים לחופשה מאורגנת מאחר וכבר אין קייטנות והורים רבים צריכים להיות עם הילדים.
מעבר לכך - חופשים גדולים רעים מאוד לילדים צעירים, היציאה הזו מהשגרה לכל כך הרבה זמן לא נכונה להם.
לדעתי צריך לשנות במהות משהו - חופשה של חודש לילדי הגנים והחטיבה הצעירה, חופשה של חודשיים לחטיבות העליונות.
עפ"י חוק אסור להשאיר ילדים צעירים לבד בבית (חוק מצויין) מצד שני ע"מ לפרנס משפחה צריך לצאת לעבודה, יש משפחות רבות מתחת לקו העוני - איך הם אמורות להסתדר בחודשיים האלה? לרבים רבים רבים אין כסף ל3-4 מחזורי קייטנות, לרבים רבים אין סבים/סבתות/דודים/דודות שיוכלו לעזור עם הילדים בימי החופשה הבלתי נגמרים האלו.
ובאמת שאין לי בעיה להיות עם בנותי, אנחנו נהנות מכך מאוד, ועדיין - המחסור בילדים נוספים (גם אם נפגשים כמעט כל יום עם עוד ילדים) , השהייה הזו בבית - ארוכה להן. מאוד ארוכה.
-
נגד
לדעתי צריך לקצר חופשות אחרות כמו שאמרת, חנוכה, וגם פסח לדעתי
יש המון חופשים באמצע השנה, זה מיותר לגמרי.
You're my heart, you're my soul 
-
בעד !!!!!!!!!!!!!
גם ככה יוצאים לחופש בפסח... אז עוד יום לא יקרה כלום...
יום כאן יום שם... מדובר רק 3-4 ימים...
-
אני לא רואה שום סיבות לבעד או נגד המהלך שעשו - אין בו שום הגיון או חסור הגיון - למעשה אין בו כלום.
הבעיה היא בדיוק מה שענבר כתבה - אחד לאחד
חברי הכנסת יוצאים לפגרות שלהם - מפסיקים את החיים לחודשיים - ומאידך קובעים חוקים שרירותיים ומפגרים חסרי כל הגיון.
כמות ימי החופש של כל הסבים והסבתות האמא והאבא בשנה לא מגיעים ביחד לכמות ימי החופש שצריך בשביל ילד אחד ויחיד בכל החופשות שיש במערכת החינוך. חוק חינוך חובה חינם מתבטל כולו בחודשיים חופש שבהם צריכים למצוא פתרון לוגיסטי וכלכלי לילדים.
ועם כל הכבוד למורים, ותאמינו לי שיש לי המון כבוד, אני לא מבינה למה מורה צריך חופשה כל כך ארוכה? גם אני עובדת כל השנה, ועובדת קשה ועדיין אסתדר גם עם חודש בלבד
-
סיון, לדעתי מורים וגננות לוקחים את העבודה הביתה- בדיקת מבחנים, הכנת חומר, שיחות עם ההורים וכו'. לפעמים זה דורש גם משאבים נפשיים. הדרך היחידה לקבל חופש מעבודה כזאת זה לצאת לחופש ארוך.
ולגבי הארכת החופש - לי זה לא משנה, אבל נראה לי שלאנשי החינוך המיוחד זה יהיה קצת קשה, כי ישאיר אותם עם חופש של שבוע וזה לא מספיק כדי לצבור אנרגיות חדשות.
-
אני נגד
מילא אם לא היו דוחפים את הימים האלה בחופשות האחרות
מיותר לגמריי
-
הבעיה היא שמשרד החינוך דוחף מלא חומר והם צריכים להספיק הכל..
דבר שגורם לנזק לילדים עם קליטה איטית יותר, ילדים עם הפרעות קשב
ילדים שמה לעשות לא מייד מבינים הכל..הילדים האלו נשלחים הביתה
לעבוד עם ההורים שבאים אחרי עבודה ויש עוד ילדים בבית...בזמן שהמורה בעצם מורידה מעצמה את הבעיה בכך שמעבירה אותה הלאה... אז במקום לזלזל ככה כי היום מערכת החינוך כושלת ביותר..איכות המורים ירודה לעומת העבר...
כולן הולכות להוראה כי זו משרת אם קלאסית...והתפקיד מורה כבר לא מה שהיה פעם... מעטות המורות שנוהגות כבעבר או באמת חשובה להם מטרת התפקיד מאשר שעות וחופשות... אילו היו מורידים ימי חופשה מיותרים ויש הרבה כאלו..
יכולים היו להעביר חומר לימודי בצורה טובה ויעילה יותר לכל הצדדים...
בנוסף, מיותר לציין שאכן חופשות ארוכות כאלו הן בכלל לא יעילות לילדים..
לחזור לבי"ס אחרי חודש כמעט של חופש מיותר (פסח)....הרי סבבה ניקית שבוע..מה עכשיו? שבועיים לנוח? ומה איתנו? אנחנו לא צריכים לנוח?...אבל אנחנו
לא נקבל את הימים האלו לא מהמדינה ולא מהמעביד...ונשלם עבור צהרונים ובייביסיטר - הוצאות מטורפות !!! בקיצור..מערכת החינוך בארץ ..על הפנים.
עיריתי ממי..חכי שהילדים יהיו במסגרות עירייה שלושתם ב"ה...
ואת צריכה לשלם עבור צהרונים וכו'....
יום כאן יום שם? בואי תגידי את זה לבוסים שלנו...
מצטרפים ל YES
072-2514350 מספר ישיר אליי ללא המתנה
-
נגד
-
לי אישית לא משנה כי אני לא עובדת..
אהוד
עידן
אני :)
יום נישואים
-
שלום רב
אני לא נוהגת להגיב בפורום, בעיקר קוראת ומאוד נהנת מהפורום. אך כאשר מדברים על דברים שלא מבינים בהם כמו החינוך בארץ אני לא נשארת חייבת. אני מורה ועובדת יותר ממשרה מלאה במהלך השנה ויש לי שני ילדים קטנים בבית שלצערי לפעמים "משרת האם שבחרתי" מעמידה אותם במקום שני. אז תמיד לפני החופש הגדול כל מיני הורים מתעוררים להם עם הערות שלא במקום!! מבורות ומחוסר ידע אגב בחופש הגדול מורים עובדים ולומדים לידעתכם! לא כל החופש יושבים בטן גב כפי שהרבה , שלא שייכים למערכת טוענים..
-
הבעיה היא משרד החינוך..אתם?סכ"ה בובות על חוט בלי עמוד שדרה..
נהנות מהעבודה ומהעובדה שדופקים אתכם..
אנחנו נגד חופשות ארוכות כי זה לא יעיל לאף צד.אף אחד לא יוצא נשכר מהעיניין...
אתן מועמסות בחומר שאין זמן להעביר והילדים מסכנים מתוסכלים..
על הדרך גם אנחנו ההורים ..
מה לעשות..
סורי. מערכת החינוך כושלת ודפוקה.
מצטרפים ל YES
-
מיכל צודקת במיליון אחוז.
גיסתי מורה ומאלה שעושות את זה מתוך אמונה ואידיאולוגיה שיש להן הכח לשנות ולחנך - לא כי זה משרת אם נוחה
אז תאמיני לי אני מבינה גם את הצד השני - למרות שאני לא מורה
אין שום תגמול והגיון בחופש כל כך ארוך לגנים וליסודי.
מעבר לזה סליחה למה את חושבת שאת מבינה אותי? את לא במקום שלי את לא יודעת כמה קשה אני עובדת והילדים שלי לא פחות חשובים ממך - ועדיין אף אחד לא מתגמל אותי בחודשיים חופש - ההיפך אני צריכה להתחנן לכל יום חופש עלוב ולאבד מקום עבודה כי לא מתאים לו עצם היותי אם.
צריכים למצוא את עמק השווה - והפתרון הטפשי שמצאו עכשיו שווה ערך להארכת חופשת לידה אבל ללא תשלום - עוד בדיחה עלובה
-
מיכל צודקת במיליון אחוז.
גיסתי מורה ומאלה שעושות את זה מתוך אמונה ואידיאולוגיה שיש להן הכח לשנות ולחנך - לא כי זה משרת אם נוחה
אז תאמיני לי אני מבינה גם את הצד השני - למרות שאני לא מורה
אין שום תגמול והגיון בחופש כל כך ארוך לגנים וליסודי.
מעבר לזה סליחה למה את חושבת שאת מבינה אותי? את לא במקום שלי את לא יודעת כמה קשה אני עובדת והילדים שלי לא פחות חשובים ממך - ועדיין אף אחד לא מתגמל אותי בחודשיים חופש - ההיפך אני צריכה להתחנן לכל יום חופש עלוב ולאבד מקום עבודה כי לא מתאים לו עצם היותי אם.
צריכים למצוא את עמק השווה - והפתרון הטפשי שמצאו עכשיו שווה ערך להארכת חופשת לידה אבל ללא תשלום - עוד בדיחה עלובה
-
לא מבינה למה חעשות סיפור מ4 עמים ? הבעיה שלי עם הסיפור זה מועד ההודעה . יש אנשים אני בנהם שמתחננים חצי שנה קדימה כי זה חוסך לנו כסף ונוח לנו ככה .
ברוב העולם שאני מכירה אישית , ישראל , רוסיה (ברה"ם ), ארה"ב חופשת הקיץ היא ארוכה ומגיעה גם ל3 חודשים אבל שם זה לא כולל גני ילדים וזה גג עד גיל 6 .
ובכל המדינות אלו מורים מקבלים חופשה ארוכה של חודשיים לפחות כי מה לעשות שמדובר על עבודה שמאוד מאוד מתישה ושוחקת פיזית ונפישית. אישית יצא לי להיות אחראית כמה פעמים על מסגרת כיתת בית הספר עוד שהיתי בצבא ובסוף אותם ימים ידעתי בברור דבר אחד שלפקד על פלוגת או בסיס חיילים (100-150 ) איש היה לי פי 100 יותר קל .חלק מבעית החינוך בארץ זה גם צד ההורים , כאם הורה מזלזל במורה אין שום סיבה שילד יכבד את המורה בהמשך . לא זכור שבארץ יש כל כך הרבה חומר לימוד ביחס למדינות האחרות ..... אל איזה ההעמסת החומר מדובר בדיוק ?לא ראיתי שום דבר חריג ביחס לאחיין שלי שלומד בכיתה ב' בארה"ב או מה שלומדים ברוסיה ? מבחנת החופשות בחנוקה אצל כולם יש חופשת חג המולד שהוא לפחות 7-10 ימים , חופשת פסח יש אצל כולם , הבדל היחיד זה חגי תשרי שתועים בתחילת השנה
הצד השני של הבעיה זה כל מה שקשור לארוך החופשה של הורים שברוב המקומות זה 24-28 ימין עבודה ויש שני ימי חופשה בסופ"ש ובארץ זה הרבה פחות בהתחלה , דבר השני זה פתרון לקייתנות במחיר סביר יחסית באופן מסודר שמתאים לטווח רחב של גילאים .
לילדי הגן אני לא ראה שום סיבה לחופשת קיץ בכלל , אפרופו זה בדיוק מה שיש בגני ילדים פרטיים אצלינו באשדוד - יש חופשת התארגנות בסוף הקיץ באורך של שבוע -10 ימים.
http://www.holdthatpic.com/
-
עצוב לי מאוד לשמוע שהדבר שהכי מעניין הורים אלה החופשים של המורים והם נתפסים עליהם כעל קרנות המזבח בכל פעם שמורים מקבלים איזשהיא הטבה (הוגנת) בתנאי עבודתם הקשים מאוד!
תנאי העסקת מורים בישראל היא מהנמוכים בעולם! כמעט מכל היבט שהוא לרבות השכר הנמוך והמשפיל.
ימי החופשה הנהוגים בישראל אינו שונה מימי החופשה הנהוגים בחו"ל, שם חופשת הקיץ מתחילה בשבוע הראשון של יוני ונמשכת עד השבוע האחרון של אוגוסט ובנוסף לכך יש חופשת אביב(שבוע ימים) , חופשת סתו (שבוע ימים) וכן חופשה לרגל השנה החדשה (כמעט חודש) וזה ללא ימי חגים ומועדים מיוחדים בחישוב מהיר זה יוצא אפילו יותר מאצלנו.
ועם זאת המורים ברוב מדינות העולם זוכים קודם כל לכבוד והערכה רבה על עבודתם וכן לתנאי שכר מצויינים(ביפן לדוגמא שכר המורים והשוטרים הוא הגבוה במשק) מתוך ההבנה שזהו המקצוע החשוב והמשמעותי ביותר לעתיד החברה כולה.
המורים בארץ עובדים הרבה יותר ממשרה מלאה וזאת עובדה! ומעבר לבדיקת השעות הדקדקניות משהו הם עושים עבודת קודש קשה ומתישה, עבודה שדורשת מהם הרבה מעבר לידע ומקצועיות .
לצערנו הרב בגלל תנאי העסקה המשפילים והלא הוגנים הרבה אנשים טובים וחכמים מעדיפים לא לעבוד במשרת הוראה ואכן יש מחסור רב במורים במיוחד במורים מקצועיים לכן לפני שמפטרים פה את כל המורים אולי כדאי לחשוב מי רוצה לעבוד בתנאי עבודה כאלה???? מי כל כך ישמח???
אני ממליצה בחום לכותבת המכתב לקחת יום חופש מחייה ולהצטרף למורה של ילדיה, אני בטוחה כי דעתה תשתנה.
כן יש הרבה מה לשפר במערכת החינוך, על כך אין עוררין ולנו כחברה יש המון כוח (שאנו לא מנצלים) להשפיע ולשנות את פני הדברים ואולי באמת כדאי שנתחיל בזאת אך לא יכול להיות שכל שנה רגע לפני היציאה לחופש הגדול נשכח את עבודתם המופלאה של המורים לאורך כל השנה ונרצה לקצץ להם מימי החופשה המגיעים להם בשל מצוקתנו האישית בהעסקת הילדים בחופשת הקיץ.
אסכם ואומר כי אנו כהורים וכחברה צריכים לעודד כל שיפור בתנאי העבודה של המורים מתוך הבנה כי עתיד החברה כולה טמון בטיב עבודתם.
-
יש דברים שאני מסכימה ויש לא ... יש מדינות בעולם שתנאיי השכר של המורים לא טובים מאלו של ישראל אבל עדיין חופשה יש להם . מה עוד שלאחרונה נחתם הסכם חדש ומורים בתיכון קיבלו תוספת של 50 אחוז , לא ? תקחי בשבון שבחו"ל כל בוגרי ההוראה הם בוגרי אניברסיטה ולא מכללות כמו חלק גדול מהמורים בארץ . על השוטרים אין לי מושג את האמת . אבל בטוח שחופשה מגיעה לאחר עבודה מתישה שכזאת .
עבודה היא עדיין קשה ומתישה יחד עם זאת בנגוד למקצועות הרפואה לדוגמה היא לפחות מסודרת מבחינת השעות הנורמליות ומאפשרות לנהל חיי משפחה נורמליים בשעות שיגרתיות . הבעיה בארץ זה יחס למקצוע מצד ההורים והחברה. וכמו שציינצי אם ההורה מזלזל במורה גם ילד התנהג ככה ב99 אחוז מהמקרים .
-
אני אתעלם מהויכוח של איכות החינוך בישראל (האמת מאז שאני הייתי חלק ממערכת החינוך לא נתקלתי בה, אז אין לי כל כך מה לתרום).
לגבי ה5 ימים האלו - הדבר שהכי מעצבן זה שאם יש לי ילד בגן פרטי וילד בבית ספר אז החופשים שלהם לא מקבילים:
הילד בגן פרטי מתחיל אך הגן ב1.9 בעוד שהילד בבית ספר לומד מה26.8 ואח"כ הילד בגן פרטי בחופש, אבל לילד בבית הספר יש עוד 3 ימים (בחופש שהוא כבר ארוך).
העוד יומיים שהם "חד יומי" פחות מפריע לי.
באמת לא רואה את היתרון של להתחיל את בית הספר 5 ימים יותר מוקדם.
יעל, אמא של יונתן ואיתמר
-
וואי וואי איזה רגשי - דמעות תנין ממש
אף אחד לא אומר שהמורים בישראל לא עובדים קשה ואפילו קשה ביותר - אני מקווה ומנסה להאמין שרובכם עושים עבודת קודש ובאמת רוצים לשנות ולחנך את ילדינו (למרות שעם מצב הנוער היום אני כבר לא יודעת מה לחשוב אבל בואי נרשה לעצמנו לרגע להאשים רק את ההורים בעניין)
אבל גם אף מורה לא ניסה יום אחד ללכת להחליף את ההורה של התלמיד במקום עבודתו ולכן לא יכול לדעת מה קושי העבודה וההתמודדות בעיסוקי היום יום.
לי כן יש את הזכות לשפוט אותך כמורה ואת צעדי המדינה ושיקולי המורה כלפי המורים - כי אתם אלו שמנהלים לנו 75% מכלל היום וקובעים איך יראה יומנו - לכן אני חושבת שאין שום הצדקה לכך ששליש מהשנה הילדים והמורים בחופש - כשחצי ממנו חופש לא מוצדק ולא מוסבר - אותי מעניינים הילדים - זה מה שמפריע לי. ואולי אם היה לכם קצת פחות חופש אז היה לכם קצת יותר זמן ללמד את החומר וקצת פחות לחץ להעביר אותו
אז תפסיקו כבר להתבכיין - זה נעים לכם ונוח לכם וטוב לכם ואתם זקוקים לחופש הזה בדיוק כמו כל אם ואב ואדם עובד אחר במדינת ישראל ובעולם כולו - כי חופש זה כיף
-
אני בכלל לא מתייחסת לתנאי העסקה של המורים, לאיכות החינוך בארץ וכו'.
ההתייחסות שלי היא לגבי טובת ילדיי ומצב המשק.
לילדים בני 4 חופשה של חודשיים זה רע!
איך שלא הופכים את זה ואיך שלא משנים את זה - יציאה לחודשיים מהשגרה זה רע!
אין כאן שום קשר אם קל או קשה להעסיק ילדים בחופשה, אם זה נוח לי או לא נוח לי, השורה התחתונה והחשובה ביותר היא הילדים - ועליהם משרד החינוך צריך להסתכל, בכל התחומים!
מהרגע שמשרד החינוך הפסיק להסתכל על טובת הילדים והתחיל להסתכל על טובת ארגוני המורים בלבד זה היה הרגע בו החינוך בארץ ירד.
רוב רובם של המורים בעד התלמידים, ארגוני המורים = פוליטיקה = פוליטיקה רע למורים ורע לתלמידים!
ההסתכלות היא על צרכיי המבוגרים במקום על צרכיי הילדים, בכל מבחני המיצג המיצב או איך שלא קוראים להם, בבחינות הבגרות, בשם של בית הספר (כמה אחוזים ניגשו לבגרות במקום כמה תלמידים סיימו י"ב, גם אם זה במגמות טכנולוגיות)
אין שום ספק שגם המורים עובדים קשה! הדיון כאן הוא לא אם המורים עובדים קשה או לא ולא אם הם צריכים את החופשה או לא, הדיון כאן הוא לא על תנאי העסקת המורים.
-
סליחה אבל נמאס לשמוע כמה המורים מסכנים ...
המורים לא מסכנים. הם עובדים קשה לא פחות מכל אחד אחר ...
ומה לעשות יש שהעבודה שלהם קשה הרבה יותר ונשכרים פחות...
והם לא בוכים כמו המורים..אז במקום לבכות על תנאי העסקה ושכר קומו
ותעשו משהו ! אלינה את לא רואה בזה משהו משמעותי כי את עדיין לא שם...
ומעבר לכך..את משווה את ישראל למדינות אחרות למה....? נכון בהרבה מדינות בעולם חופשת הקיץ היא 3 חודשים..אבל במשך השנה אין חופשים כמעט בכלל..אולי 4-5 ימים ...גרתי בחוץ ראיתי ואני כן יודעת...
אף אחת מאיתנו לא ביקשה מורה על תקן בייביסיטר אז תרגעו עם השטות הזו..
אני לא מבינה כמה צריך להסביר..אני לא נגד המורים/ות..אלא נגד הממסד..
ואני לא מבינה איך אתם המורים לא מבינים מה אני אומרת...בכל צורה שאמרתי לא
הבנתם/ן... משרד החינוך מעמיס עליכן חומר שאתן חייבות להספיק להעביר..ילדים מתוסכלים כי לא מספיקים או לא מבינים ואתן צריכות להעביר הלאה כי יש חומר חדש להעביר...מה שתוקע את הילד לגמרי..ואתכן בעמדה די מתסכלת גם..
אם !!! אם !!!! היו מורידים ימי חופשה מיותרת כמו שבוע מפסח ..את השטות של 3 ימי חופש בשבועות...ועוד ימים בשנה לא חסר..החומר שאתן צריכות להעביר היה הרבה יותר קל לכולם...אתן לא הייתן צריכות לשמוע הורים זועמים בשעות 20-22 בלילה ...(מסתבר שיש הורים חצופים כאלו גם...שחושבים שהמורה משועבד להם והוא שרות לקוחות או קו לנזקקים..) בקיצור..אני נגד המערכת שלא פועלת בהיגיון ולא נגד המורים שקורסים תחת הלחץ ואיתם הילדים...ומין הסתם אחרי שאלו קרסו..גם אנחנו ההורים ..מי יוצא נשכר מימי חופשה מיותרים????
ומי יתן לי עוד ימי חופש בזמן שנ"ל?..מי ישלם לי עבורם?...
מצטרפים ל YES
-
מיכל התגובה האחרונה - כל מילה זהב
-
מיכל בכל המדינות שאני מכירה לא כולל מדינות איסלם יש חופשת פסח (פסחא ) של שבוע ויש חופשה של קריסטמס בין 10 ימים ל20 יום כמו ברוסיה .
מה זאת אומרת שאני לא שם ? ילד שלי בן 5 וכבר היום אני צריכה לשוב לגבי קיץ הבא וסידורים . מה שבטוח 5 ימים לא משפרים מצב הקיים בכלום .
-
האמת לכאן או לכאן לא משנה לי.
-
האמת שאחרי שקראתי את התגובות בשני הפורומים נראה לי שעדיף שלא אגיד מה אני חושבת כי זה סתם יוביל לויכוח מיותר...
אגב, היום יום שבת ואני מקלידה הערות/ הארות/ ציונים וכיוצ"ב ומתעסקת עם העבודה מבלי שאף אחד ישלם לי...
בכל אופן לעניינו, בכל הנוגע לסקר, כמורה ומחנכת גאה ועובדת פול טיים, מהלב, באמת שמהלב, אני חושבת שקיצור החופש הגדול ממש לא לעניין ולא משרת שום מטרה חוץ מהמטרה של אלה שיושבים שם למעלה במשרדים...יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
אויש נו באמת עדי..ומה יגידו אלו שעובדות משמרות 8 שעות ..
6 ימים בשבוע...יוצאות בבוקר ללות ילדים וחוזרות שהם כבר ישנים?...
ואלו שגם בשבתות עובדות?עבור 20.7 לשעה סכ"ה...במקרה הטוב 150% בשבת..די לבכות כבר...
אלינה את עדיין לא שם מה לעשות..אל תקחי למקום לא נכון
אבל את עם ילד אחד ..וממי...ילד אחד זו קייטנה..
ואגב, אני מחנכת את הבנים לכבד כל אדם ולא מעניין אותי אם הוא מורה או מנקה רחובות...סתם חומר למחשבה...
מצטרפים ל YES
-
סאנדי, תקחי דברים בפרופורציה,
אף אחד לא ממעיט בחשיבות המקצוע, מורים עובדים מאוד קשה, אין כאן ויכוח.
גם אנחנו עובדות מאוד קשה, דרך אגב,
אבל אני לא כותבת סאגה שלמה על איך שאני מסכנה,
ועל איך שהעבודה שלי לפעמים באה על חשבון הילדים שלי,
ועד כמה שזה לא מתוך בחירה.
חבל על הוויכוח, כולנו עובדות קשה, כולנו אימהות ונקרעות בין העבודה לבין המשפחה.
וכן, החינוך במדינה על הפנים, אחוז של תלמידים שיוצאים בסוף שנות הלימודים עם תעודות בגרות, הוא אחד הנמוכים בעולם
-
עדי
-
עזבי ממי..אלו מורות בישראל..כאלו שלא מבינות מה כותבים בכלל..
אלו אמורות ללמד את הילדים שלנו ..הרשו לי לגחך...
אני בעדן והן נגדי..
מצטרפים ל YES
-
מיכל אל תגזימי
הן מבינות - הן פשוט מגנות על האינטרסים שלהן בדיוק כמו שאת מגנה על שלך
להן יש את הארגון שפועל לטובתן - הן לא אשמות בזה
מה את מצפה שמישהו יגיד להן תשבתו תקבלו שכר גבוה יותר והן יגידו לא מוכנות - קודם תדאגו לתלמידים?
הבעיה היא שכמוך, כמוני, וכמו שאר הבנות פה רוב האמהות בארץ פקה פקה בלה בלה - אף אחת לא באמת פועלת
-
לא ממי.אני לא מגזימה..אני פשוט רואה את אותן תשובות כל הזמן..
כמה המורים מסכנים...וזה לא נכון...
שוב ,זה לא שהעבודה שלהם קלה/קשה משלי ...אבל ראבק ?!
נמאס ושילמדו לקרוא גם בין השורות ...די עם ההתבכיינות הזו באמת !
את שומעת את כל המשק בוכה כל הזמן ..עוזר?לא.
די באמת.הן מגינות על אינטרס שהן יהיו בחופשים לאורך כל השנה
ואוי אוי אוי אם מורידים להם יום הם יוצאים במחאה..
מה תעשה אישה שלה אין אפשרות לחופשים האלו?...תעבוד ותשתוק..זה מה יש. די נמאס מהבכיינות הזו
ויותר מזה מה שבאמת מעצבן בזה זה שאני בצד המורים והכלל לא בצד הנוחיות של ההורים בלבד...ואת זה הן לא מבינות..
מצטרפים ל YES
-
סנדי, קראתי עוד הפעם את התגובה שלך, פתאום צץ איזה משהו שגרם לי לצחקק טיפה
-
כמורה לשעבר (אני עדיין אבל עוד שבועיים נגמר ואני במקום אחר) יכולה לאומר שבאמת לימים אלו אין שום משמעות לכאן או לכאן . מיכל לגבי קושי העבודה של מורים , את צודקת יש אנשים שעובדים קשה יותר כמו מנקות, סייעות בבתי חולים ועוד אבל לאנשים אלו אין תןאר שני או ראשון לצורך העיניין. במקרה שלי את התואר הראשון מימנו הורי ( היתר לא לעיניין כאן )אבל למדו איתי אנשים שניקו בתים ועבדו כסניטרים בבתי חולים כדי לממן את הלימודים כך שתנאי עבודה של אדם בעל השכלה מין הסתם יהיו שונים מאלו שלא יכלו / רצו ללמוד.
גם אני אצטרך למצוא החל משנה הבאה סידור לנועה שתתחיל גו עיריה. האמת זה לא מתריד אותי כי שנה הבאה אני הולכת לעבוד עד 4 להרוויח כפול ממה שאני מרוויחה היום ולא אצטרך להגיע לישיבות ב 7 בערב להיפגש עם הורים עד 9 בערב לצאת לטיולים בני יומיים עד ארבעה ימים ולקבל טלפון בשעות הזויות של הלילה מהורים שילדו ילדים ולא מסוגלים להתמודד איתם . כן עבדתי 17 שנה במערכת החינוך כן קיבלתי פרסים ותעודות הוקרה שונות על פרוייקטים שונים שעשיתי. הרשי לי לגלות לך סוד עם סיפוק מעבודת הוראה לא הולכים למכלות .
אז בהחלט מבינה ומזדהה עם אמהות שצריכות למצוא סידור לילדים לצערי החופשה השנתית בארץ היא שבוע ולא שלוש שבועות כמו במדינות אחרות .מה לעשות אנחנו עם שלא מוחא כנגד הניצול הזה חופשות שנתיות קצרות אצלינו וכך גם חופשת לידה ואני לא רואה שאנשים יוצאים לרחובות.אז כן למורים יש אירגונים שדואגים להם.
[url=http://www.glitterfly.com]
-
וואוווווווו
קראתי כל מילה בשרשור הזה.
אני חייבת להודות שאני מסכימה עם מיכל, ענבר ואלינה.
הסיפור הזה של הכמה ימים מטופשים - הוא מגוחך.
אני כבר מהיום חושבת איך לעזאזל אני אתמודד עם החופשה הארוכה הזו בלי סידור ובלי עזרה.....בא לי לבכות
מייל:
[email protected]מסנג'ר:
[email protected]
-
אני בנתיים עם ילד אחד כזה מה שטוב לנו ולא מכל ההבטים , כלל עניין כלכלי וסידורים כאילו ואחרים כאין לנו קרובים שיכולים לתמוך בתחום הזה ואז מסתרים לבד על דגש על טובת הילד .. ושנחתיט על שני בעזרת ה' יהיה 2 . במקרה שלי גדול המשפחה שלי היא בידיים שלי ושל בעלי .
כל אחד מחליט מה הכי טוב למשפחה שלו . מה לעשות שבנגוד לבנות אחרות אני לא מורה אבל הרגשתי גם זילזול במקצוע , ומה לעשות ילדים התנהגו בהתאם בעתיד . בארץ יש מנהג די מגונה בעיני לספור כסף/ שעות עבודה ומנהגי חיים של אחרים . מאיפו לי יודעת מה יותר קל - לעבוד 8 שעות או לעמוד 4 שעול ביום מול חברה של 35 ילדים , להשטלת עלהם , שחלק לא מבוטל מהם שומע מה הורים שלהם אומרים על המורים ומנהגים בהתאם גם בכיתה? חלק אחר רוחב על הגל האופנתי של הפרעות קשב כאילו ואחרות וחושבים שמותר להם הכל ? העבודה לא נגמרת בכיתה , יש בחינות שצריך לבנות ולבדוק, הכנות לשיעור הבאים וכו' . כל עוד ומדובר על מורה רציני ולא שרלטן זה עבודה כמו כל עבודה אחרת . מה עוד שלרוב לא מדובר על משרה אחד בלבד אלא על משרה וחצי לפחות .
אני מכבד כל אדם באשר אדם , אבל יש מקצועות שבם אתה חייב להיות מצויין או לא להיות בהם בכלל ץ המורה הוא אחד מהם . אני לדוגמא לא היתי מוכנה נפשית להיות מורה בגלל הגודל האחריות.
בסופו של דבר כל אחד בוחר את המקצוע שלו .....
-
הבעיה בארץ לא רק מערכת חינוך אלא תנאייפ סוציאליים בכלל עבור מגזר העובד בכלל ואמאות עובדות בפרט . זה התחיל מכך שלאנשים אין פנסיה ונזכרים בזה רק שמגעים לגיל 50 + או קורה משהו חס וחלילה ונגמר בכך שאמא לילדים קטנים (עד גיל 13 מבחינתי ) צריכה לבחור בין קריירה או ילדים .
הפטרון הוא לא כזה מסובך : ילדים בגילאיי גן לא חשוב איזה - אין להם סיבה לחופשה - גננות/ סעיית צריכות חופש ? שיקחקו מישהי מחליפה - הרי אנחנו משלמים על זה , לא ?
לאמא עובדות לילדי גיל בית ספר - מגיע מבחינתי לקבל ימי חופשה נוספים 4-5 ימים עבור כל ילד , כמו בימי מחלה לדוגמא ובמקביל רה-ארגון חופשות ומתן מענה למסגרת חינוכית בחופשות מעל שבועיים במחירים סברים ותחנים נורמליים ולא קייטנת איפור לבנות בנות 5 7 .
-
אלינה ממי אם החישוב היה רק כלכלי האם להביא ילדים...
כולנו היינו עם ילד שניים מקסימום...
להביא ילדים זו ברכה. והברכה הזו מגיעה עם הוצאות על הדרך.
אני שוב אומרת... בחו"ל החופשים מסתכמים ב3 חודשי קיץ וחודש בלחץ במהלך השנה...כאן בישראל?..חודשיים קיץ..נגיעה מחודש עבור פסח..שבוע+חנוכה,שבועות עצמאות יום כיפור יום זה יום זה..נשאר 7 חודשים ללמוד מתוך 10 חודשים...אז אני שוב, לא אומרת שעבודתם של המורים קלה..אבל
הבכיינות שלהם היא הגדולה מכולם. להגיד לנו שהם לא בייביסיטר בקיץ בשבילנו ..כוס אמק על מי שחושבת ככה בכלל ממש ככה.. ויותר מזה..עם חומר המורים היום..עדיף שהילדים יהיו אצלי בזמן שהם לא חייבים להיות איתם...
היום היד קלה על הכדורים במערכת החינוך..כל ילד שובב מיד שולחים לאבחון ומקבל כדורים ומה לעשות זה לא תמיד מחייב כדורים אלא סבלנות...כן סבלנות..זו שאצל הרוב כבר לא קיימת.. פחות ימי חופשה בשנ"ל = רווח מכל בחינה לכולם !
מצטרפים ל YES
-
מיכל מה לעשות שאני בן אדם "כבד " באופי ואני מרגישה המון אחריות לעמיד את הילדים על הרגליים ולתת להם כלים להציח בחיים .
-
בואי נאמר..כל אחד/ת בוחר בדרכו/ה..
אני בחרתי במכירות..איפה שיש יותר דינמיקה כסף ושעות נוחות..
אחרת בחרה משפטים כי היא אוהבת להיות לצד החוק להגן ולתת הגנה..
אחרת בחרה בזנות..כי זה כסף טוב ומממן לה את הלימודים באוני'..
אחרת בחרה מורה ..אחרת בחרה פסיכולוגית אחרת בחרה שוטרת..
כל אחד עושה את הבחירות שלו וצריך לקחת בחשבון את הכל כולל הכל
ומה בא עם התפקיד..ולא לבכות על מר גורלי..שכרי הזעום..שעות לא שעות..
מי שלא מרוצה מהמערכת בה היא נמצאת...תשני ! זו לא בושה..
זה בסדר ! אני אפילו בעד..להיות שלם עם מה שאתה עושה.
לא ייתכן שכל יוני וכל ספטמבר המורים בוכים.לא ייתכן !
מצטרפים ל YES
-
בזה את צודקת ב100 אחוז , אף אחד לא עמד עם אקדח וחייב משהו להיות מורה זאת בחירה אישית לגמרה בדיוק שאם לא טוב עד כדי כך אז משנים , גם לגיטימי . אם זה בחירה מהלב ותרומה אז למה לבכות ..
מה שבטוח שמורים הוא ארגון העובדים שלהם מנצלים יופי את היכולת השפעה של השביטה שלהם על המשק כי מרגישים את זה מייד . זה בנגוד לרופאים כי לו כולם חולים וחלק לא מרגישים כהם פקופות פרטיות וכו , מה עוד שרופאים לא עשים שביטה באמת כוללת כמו מורים . גם עו"ס לא כולם צריכים למזלינו .
אבל לנמלים, חברת חשמל ו מורים יש השפעה מיידית על כולםםםםםםםםםם.
בסופו של דבר מורה ומכנך באמת טוב גורם שיכבדו אותו בולא יפחדו ממנו . לעשות בכי מ4 ימים זה מפגר בכל מקרה ץ
-
רק רציתי לכתוב משהו, לא כתגובה לאף אחת!
אני מורה, אני חיה את ההוראה, נושמת אותה,
אני אוהבת את העבודה שלי, בחרתי בה בלב שלם!!!!
אני אוהבת את התלמידים שלי, ואוהבת את הוריהם ונהנית ממה שאני עושה,
ואם יורשה לי לומר, אני מרגישה שאני טובה בזה....
בחרתי במקצוע הזה לא בגלל החופשות, ולא בגלל השעות, שכן אני חושבת שזה אינו
שיקול, ומי שנמצאת במערכת בגלל הסיבות האילו לא תשרוד בה יותר משנה שנתיים....
אני מכירה מורות שברחו אחרי שיעור.....
אני מצטרפת לבנות שחושבות שלתלמידי היסודי והגנים החופשה אכן ארוכה מידי.... וכן המדינה צריכה למצוא לכך פתרון!!! אני יודעת שבבת ים לדוגמא, ישנם הרבה גנים שממשיכים לעבוד ביולי במסגרת קייטנה בתוך הגן, וזה מסובסד מהעירייה ולא עולה הרבה.... בכל אופן לא הרבה יותר ממש שמשלמים בכל חודש....
בכל מקרה, אני כמורה מרגישה שהחופש הגדול נועד למלא מצברים, לבוא עם אנרגיות חדשות לשנת הלימודים הבאה!!!! וצריך מלא אנרגיות!!!!!!!!!
-
אפשר להיות בעד או נגד.
משיקולים כאלה ואחרים.
אבל להגיד שלמורים מגיע חופשה ארוכה "למלא מצברים", כי זו עבודה קשה, שלא מתוגמלת כראוי, שצריך תואר בשבילה (וזה לא תמיד נכון), כי זה מתיש, כי מורים לוקחים עבודה הביתה, כי העבודה שלהם לא נגמרת בצילצול?
-
-
וואלה , השנה זה נפל אליי כמו נס משמיים

מה זה מתאים לי !

בן של גיסתי מתחתן בתאריך מה זה דפוק 31 לאוגוסט ! בלהתחשב שאנחנו כולנו צריכים ללכת לחתונה (שאגב בטיזנאבי) ב-1 לספטמבר דן אמור להתחיל גן חדש, שיראל תיכון..בקיצור זה לא יום שאני יכולה לתת להם לפספס...

אז כך שיתחילו שבוע קודם- כבר לא אכפת לי לתת להם לישון בנחת למחרות של החתונה

אגב, המצאה כמו לגשר בין כיפור לסוכות- מעולה לדעתי...ממלא הילדים לא לומדים כלום בימים האלו..מתאוששים מהחופש שהיה ומצפים להבא ..מי לומד?

אז שתהיה כבר חופשה ארוכה וזהו

אני רק לא מבינה למה יסודי/חטיבה/תיכון/גני עיריה לא מסיימים את שנת לימודים באותו תאריך?

מה הקטע? שילמדו עד יום אחרון של יוני כולם..נראה לי הכי נכון..
-
למילוי מצברים ורענון למורים יש גם שנת שבתון למיטב זיכרוני .
-
שולי
-
-
-
את האמת זה כבר לא משנה אם את בעד או נגד זה כבר הוחלט
גם אני בדעה שלילדים קטנים אין צורך בחופש גדול וצריך להתאים את החופשים לגילאים השונים
-
כמו שאמרתי קודם:
גם אני לא חושבת שילדים ביסודי ובגנים צריכים חופש כל כך ארוך!!!
לגבי החופשות של המורים:
אז דבר ראשון - לא כל פעם שהילדים בחופש המורים בחופש....
אני יכולה להעיד על עצמי שבהרבה "חופשות" אני הגעתי לעבודה,
ולקחתי איתי את יואב....
דבר שני - אם הייתי מתוגמלת כמובן שלאורך השנה בהתאם הייתי מוכנה ללמד יותר ימים.....
החופש הגדול הוא לא קדוש בעיני....
הבעיה היא בדרגים הגבוהים יותר , לא במורות!!!!!!!!!
תנסו רגע להגיע לצד של המורות, אני מדברת על מורות שעובדת, ועובדות באמת, ונמצאות במקצוע הזה מהסיבות הנכונות,
ושוב אני אומרת , אני אוהבת את העבודה שלי,
השכר לא מספק, העבודה רבה, העומסים כבדים, אז הגמול של המורות הוא החופשים...
אם השכר היה יותר גבוה ומכבד, והיה יחס מוערך יותר למורים, הם לא היו כועסים שמורידים להם ימי חופשה...