כנראה שלא הספיק לי סרבן אחד .. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • וואי בנות אני לא יודעת מה לעשות עם אוריאן - כבר קרוב לחודש שאני מכינה לה מרקים .וכבר קרוב לחודש שהיא אוכלת גג שבגג 5 כפיות קטנטנות וזהו . נועלת את הפה.
    אני משתגעת , אני עושה לה מרק מגזר ובטטה ותפוא, כך שזה יוצא מתקתק. מוסיפה עשבי תיבול כמו שמיר וסלרי, ומלח כמובן , כך שזה לגמרי לא תפל.
    ניסיתי כשהיא רעבה מאודדדד , פתחה פה לכמה כפיות וזהו .נעלה.
    ניסיתי כשהיא לא ממש רעבה , אולי היא תהיה יותר נינוחה לנסות . אותו דבר, פתחה פה ל-4-5 כפיות וזהו . נגמר הסיפור.
    מה עושים?????????
    ניסיתי פעם אחת גם בננה, וגם הבננה זכתה לתגובה דומה מאוד.
24 תגובות
עמוד 1
  • תנסי כל מיני פירות/ירקות, כל מיני מרקמים.

תזרמי איתה - אם תאכל תאכל אם לא - מטרנה...

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • גם דור ככה עם המרק ירקות
    שלשום הכנתי קצוצות בשר עם רוטב הוספתי ירקות בישלתי ביחד עם הרוטב וטחנתי לו
    לקחתי 2 קציצות עסיסיות ועוד ירקות והוספתי רוטב
    יצא מנה לא גדולה אבל הספיקה לו 3 ימים שזה גם לא מי הרבה אבל גם משהו

תנסי לגוון לה בטיפת חלב היא אמרה לי שאפשר לטחון להם כל מה שאנחנו אוכלים

• מהסרבניות שאצלי אני יכולה להציע שתנסי גרבר, המרקם הרבה יותר חלק ונעים מאשר פירות טחונים,
    אצל הגדולה הייתה התנגדות ורק הגרבר התקבל עד שאכלה כבר ממש אוכל מוצק והיא עדיין בררנית ובטיפול,
    אז עם הקטנה ישר כשראיתי שאין היענות עברתי לגרבר ועכשיו אני מוסיפה לה לגרבר בהדרגה (עכשיו הגעתי לחצי גרבר חצי פירות רגילים) פירות מרוסקים.

בהצלחה
  • יעל - זו היתה הגישה שלי עד עכשיו .תאכל - תאכל , לא - אז לא. אבל אני רואה שאין שום התקדמות או הפתחות לאוכל מוצק...וזה מבאס.

יפעת - זה גם מה שאמרו לי בטיפת חלב, אבל הרי לבישול שלנו מוסיפים כל מיני דברים שאני לא בטוחה שנותנים לקטנים - כמו אבקת מרק ופלפל שחור וקציצה הרי גם מכילה ביצה שלמה ..

ולגבי גרבר- העדפתי להתחיל עם מרק ופירות טריים , ולשמור את הגרבר , שבכל זאת יש בו חומרים משמרים , לזמנים שאני מחוץ לבית ...
  • ברור שגם לי יש העדפה לתת פירות טריים, אבל אם זה מתקדם לכיוון של סרבנית, אני מעדיפה שתאכל את הגרבר ואליו אני מצרפת לאט לאט פירות כדי שתתרגל אליהם ואז אני מקווה לרדת מהגרבר ולהגיע למצב שהיא תאכל רק פירות.

מספיק לי סיבוב אחד בהתפתחות הילד והדיאטניות וכו' עם הגדולה, אין לי כוח לעוד.... עדיף לי מחיר של חומרים משמרים וכו'...
  • גם אצלי שניהם לא אהבו את כל האוכל הטחון הביתי ..
    את גרבר הם חיבבו
    אני התייאשתי באיזשהו שלב והתחלתי פשוט לרסק באצבעות את האוכל שאני אכלתי (קציצות , פירה, אורז וכו'..) וזה התקבל אצלהם בברכה .
    בכלל גיליתי שתינוקות מעדיפים לאכול מהאצבעות שלנו ולא מכפיות .
    תנסי בהצלחה
  • אין ספק שעדיף גרבר מאשר כלום ..לא שפטתי ,הייתי במקום הזה בדיוק.. ירין שלי היה כל כך סרבן שעשיתי כל דבר העיקר שיאכל ...
    אני אנסה דיסה בכפית , אנסה לרסק לה אוכל במזלג , אולי את המרקם החדש היא כן תחבב יותר..
    תודה על הטיפים
  • במקום גרבר אפשר לאדות תפוח ואגס (או לבשל עם מים) ואז לטחון, המרקם יוצא ממש כמו של גרבר.
    אפשר לתת לה את הרשת הזאת לפה עם אבטיח ומלון וענבים ובכלל פירות הקיץ (פרט לאלרגניים כמובן כמו אפרסקים ומנגו וכד').
    וכמו שהציעו - את בהחלט יכולה לתת לה את מה שכולכם אוכלים, רק טחון או חתוך לחתיכות קטנטנות, עפ"י המלצות משרד הבריאות אפשר כבר מעכשיו לתת לה ביצה (בניגוד להמלצות ה"מיושנות" עליהן גידלנו ילדינו הגדולים) ולאורך תקופה קצרה אפשר להוריד לה לפני שאת מוסיפה את הפלפל השחור או פשוט לא לשים...

וסתם לידיעה - התמ"ל שלב 2 מכיל את כל צרכיה היומיים, הוא עדיין לא מסתמך בכלל על המזון המוצק מאחר וסרבנים כמו ליאן כניראה מוכרים מאוד בנוף שלנו
  • ענבר- כן , כולם הסתגלו לשם שלה. רק שלא קןראים לה ליאן . אלא אוריאן .
  • יו!!!!!!!!!!!!!!!! סליחה סליחה סליחה. אוריאן לגמרי! (אני גם יודעת למה טעיתי וזה לא קשור אליה

• אוי, כמה שאני מכירה את זה....

אבל מותק, היא עוד קטנה. הייתי נותנת לה עוד קצת זמן ובינתיים אולי להישאר עם טעימות. אז מה אם אומרים שאפשר מגיל 4 חודשים? זה לא אומר שחייבים.

עם רום היה לי גם מאוד קשה ולקח לה הרבה זמן עד שהתחילה לאכול מוצקים ועד שבכלל האוכל התחיל לעניין אותה.

אני זוכרת שנפגשו עם עינבר וראיתי את יובל שלה שקטנה יותר מרום מחזיקה תפוח ואוכלת והייתי פשוט בהלם. רום אז עוד לא קירבה כמעט מוצקים לפה שלה.

אבל היום, הילדה אוכלת טפו טפו טפו. הדבר היחידי שהיא נמנעה ממנו באמת מאז שהיא תינוקת בגלל שהמרקם היה קשה והיא פשוט לא מנסה זה פירות וירקות . הפרי היחידי שהיא אוהבת ואוכלת כל יום זה בננה. מקווה שגם זה ישתנה בעתיד.

תזרמי איתה ותני לה עוד קצת זמן

תמר

כנסו ותראו תמונות עדכניות
    http://picasaweb.google.com/lioryb

הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps
  • לא בכח ובטח שלא בגיל הזה , זהר שלי לא היה מוכן אפילו להתחיל טעימות עד גיל 9 חודשים

• לצערי אין לי כ"כ איך לעזור
    You're my heart, you're my soul

• אני מתבלת בכמויות קטנות ככה שזה רק נותן טיפה טעם ואני לא רואה משהו רע בלתת להם טיפה תבלינים

ביצה אפשר כבר לתת דור כבר נתתי לו ביצה והוא אוכל קצת ביצה יום כן יום לא

• תמשיכי לנסות, פשוט תכיני כמויות קטנות ואל תתבאסי לזרוק...
    לתינוקות לוקח לפעמים אפילו 30 נסיונות עד שהם מתרגלים לטעם חדש
    בשום פנים ואופן אל תערימי עליה (בלי שירים / ריקודים ומשחקים) זה יוצר הרגלי אכילה לא נכונים.
    שתאכל כמה כפיות והשאר היא תקבל מהמטרנה. זה בסדר גמור.
  • תודה , אתמול ניסיתי דיסה בכפית .. לא היתה התלהבות אבל אם אני לא טועה היה פחות אנטי מאשר למרק..
    אין ברירה , צריך להמשיך לאט ובטוח בתקוה שעד גיל 3 היא תאכל ..
  • לדעתי תזרמי איתה
    אהוד
    עידן
    אני :)
    יום נישואים
  • אני ממש לא הייתי נלחצת בגיל הזה - אלא יותר לקראת גיל 8 - 9 חודשים.

עכשיו היא בתקופת הסתגלות, היא מכירה טעמים חדשים, ומפתחת טעם אישי
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • טוב אז יש לי טיפ אחר לגמרי...
    בין כפית לכפית תציעי לה בקבוק מים. זה עוזר להעביר את האוכל ולבלוע וזה גם מספק לה אתנחתא למציצה כמו שהם רגילים לאכול מטרנה. אל תפחדי שאת ממלאה אותה במים כי בהתחלה יותר חשוב שהיא תחבב את צורת האכילה הזו מאשר שבאמת תאכל.
    אם היא לוקחת מוצץ תנסי לדחוף לה מוצץ בין כפית לכפית. מקווה שעזרתי..
    "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
  • שני הילדים שלי היו בעייתיים באוכל בגיל הזה,
    וסביב גיל שנה פתחו את הפה והוא לא נסגר עד היום

• נתנו לך רעיונות מעולות
    אבל הרעיון שלי הוא הכי טוב ,שלחי אותה אלי

• סבלנות!!

• מוריה התחילה לאכול מוצקים רק בשנה וחודשיים שלוש
    מגיל חצי שנה הייתי טוחנת לה שמה בקופסאות
    ועובדת קשההההה על האוכל שלה
    עד שהתייאשתי
    היא כנראה לא אהבה טחון , היתה תמיד עושה לי ככה