-
לדעתי לא יקרה לך כלום.....
יש חידק שיש לעיתים נדירות בביצים לא מבושלות- סלמונלה.
רוב הסיכוי שלא נדבקת- בגלל שהוא כ"כ נדיר.
התסמינים שלו הם שילשולים, כאבי בטן, הקאות וחום שמופיעים תוך 6-48 שעות.
אבל שוב- גם אם יופיעו לך- הסיכוי שנדבקת ממש ממש קטן.
במיוחד אם אכלת עוגה קנויה שסביר להניח שמלאה בחומרים משמרים- כך שהשפעת החידק מנוטרלת...
אני לעומת זאת, הכנתי ביום שני כמה עוגות גבינה וטעמתי מהבלילה- שבטוח הכילה ביצים מוקצפות- כי ממש התגרתי
-
האזהרות בהריון הן בכוונה מוקצנות בכדי שנשמור כמה שיותר. אם קרה פעם פעמיים לא נורא. גם אני אכלתי פעמיים סושי, כבד על האש שלא עשוי WELL DONE , פסטרמה פעם אחת או פעמיים ולא קרה בעז"ה שום דבר. אני פשוט שכחתי שלא ממליצים (אין דבר כזה אסור יש כזה דבר לא מומלץ)
-
האם אסור לאכול פסטרמה?
-
מה אסור לאכול ביצים מוקצפות???
הבנתי שלא כדי לאכול ביצה לא מבושלת - אבל מה קשור ביצים מוקצפות שאחרי זה אופים בתנור?
-
לדעתי הכל בסדר את לא מתארת כאבים מסויימים שיכולים לחוש אותם עקב חיידק הסלמונלה קורה.. בתחילת ההריון גם אני שכחתי מהביצים המוקצפות ובטעות אכלתי קרמבו ומה זה נכנסתי לסרטים אח"כ
-
עוגת גבינה בדר"כ לא אפויה - ביצים מוקצפות לקצפת או קרם לעוגה ואם לא אופים אותה אז זה לא אפוי.
פסטרמה - בשר לא מבושל. נקניקים לא מבושלים הם לא מומלצים (אין דבר כזה אסור)
-
בעוגות קנויות, ובכלל במוצרים קנויים (כמו מיונז למשל) בד"כ אין בעיה והביצים עוברות איזשהו תהליך של פיסטור.
לא נראה לי שיש מקום לחשש.
כדאי יותר להזהר במאכלים ביתיים שמכילים ביצים לא מבושלות.
מיכל
-
עכשיו אני קצת לחוצה...
אכלתי אתמול כבד על האש
רובם היו עשויים טוב (לא שרופים, אבל עשויים בהחלט)
ואחד לא היה ממש ממש צלוי, אבל כמובן שלא עם דם או משהו
פשוט קצת יותר רך...
זה נקרא שהוא היה well done או שלא??????
-
יעלי - בלי לחץ. אם אין לך תופעות כל שהן את בסדר. כמו שרשמו פה - זה די נדיר....החברות שאנחנו קונים מהם דואגות לתקנים ולבריאות המוצרים כמה שאפשר.....
-
תנקס מותק..
ועכשיו כשאני חושבת על זה- בתחילת ההריון אכלתי לא מעט פסטרמה (במצב רגיל אני לא אוהבת, אבל כידוע ההריון משבש אותי
-
שוב... ואני אתן מכות פעם הבאה (אני קרובה אלייך, זוכרת?) - אין דבר כזה אסור - יש לא מומלץ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
בדיוק תכננתי להכין עוגה בסקוויטים ללא אפייהףאלא להקפאה.אז אסור לאכול כזאת עוגה?
ומה עם סלט ביצים? מותר?
-
אם הבייצים/בשר/דג מבושלים/מטוגנים/אפויים - אין בעיה.
הבעיה היא עם כאלה שמעושנים או כבושים או נאים.
אם בכל זאת אכלתן אבל אתן מרגישות טוב (אין קילקול קיבה, שילשול, הקאות, בחילה) קרוב לוודאי שהעובר בטוח.
בנות - להרגע! אנחנו לא חיות במדינת עולם שלישי, ככה שנדיר להתקל באוכל מקולקל.
-
אני, כל החג ועד עכשיו אוכלת עוגת גבינת פרורים (לא אפויה)
לא ידעתי שאסור וגם לא נראה לי שזה עשה כל נזק..
הכל בסדר.
מוזר -דווקא הדברים שצריכים להלחיץ אותי- לא מלחיצים חחחח
-
לדעתי לא יקרה לך כלום.....
יש חידק שיש לעיתים נדירות בביצים לא מבושלות- סלמונלה.
רוב הסיכוי שלא נדבקת- בגלל שהוא כ"כ נדיר.
התסמינים שלו הם שילשולים, כאבי בטן, הקאות וחום שמופיעים תוך 6-48 שעות.
אבל שוב- גם אם יופיעו לך- הסיכוי שנדבקת ממש ממש קטן.
במיוחד אם אכלת עוגה קנויה שסביר להניח שמלאה בחומרים משמרים- כך שהשפעת החידק מנוטרלת...
אני לעומת זאת, הכנתי ביום שני כמה עוגות גבינה וטעמתי מהבלילה- שבטוח הכילה ביצים מוקצפות- כי ממש התגרתי
תודה!!!!!