שאלה בקשר להורמון HCG - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר הדר שלום רב,

אני בת 31 בשבוע 17+0 היום. לאחר שקיפות עורפית שיצאה תקינה (1.5) ביצעתי בדיקת דם, אשר יצאה גבולית 1:390.

בבדיקה זו יצא הורמון HCG גבוה (6) וכן בסקירת מערכות אובחן מוקד אקוגני בחדר שמאל של הלב.

הטפנתי ע"י רופא המשפחה ליעוץ גנטי והייתי בפגישה. נאמר לי שבעיקרון שני המדדים יחד (השקיפות והמוקד) מעלים קצת את הסיכון וניתנה לי הפניה למי שפיר וכבר קבעתי בדיקה.

אבל הדגש המיוחד שלי הוא דווקא על תוצאה של הורמון HCG שיצא גבוה. רופא יעוץ גנטי אמר לי שאם בתוצאה בדיקת דם של תבחין משולש יצא מעל 3 זה קצת מסוכן ומצביע על בעיות בשיליה - זה ממש מפחיד אותי.

הוא אמר שאסור לי להרים משהו כבד וגם לא להתכופף.

האם לדעתך (אם וככל שהתוצאה תצא מעל 3) כדאי לי לשקול שמירת הריון? ושאלה נוספת, האם דיקור מי שפיר בודק גם את הסיכונים שנובעים מהורמון הגבוה הזה?

תודה מראש,
    ג'ני
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

ראשית, טוב וחשוב שאת עושה דיקור מי שפיר.
    אכן, HCG גבוה הוא גורם סיכון לבעיות שלייתיות, וז דורש מעקב הריון בסיכון, עם דגש על רעלת הריון, עיכוב גדילה ועוד סיבוכים שאת נמצאת בסיכון מוגבר אליהם. כאשר אני אומר סיכון מוגבר אני מתכוון כי רוב הסיכויים שלא יהיה לך דבר מכל אלו, אבל חשוב להיות במעקב כמו שאמרתי.
    את יכולה להרים ולהתכופף, זה לא מוסיף לך סיכון.
    דיקור מי שפיר לא בודק קשר ל - HCG גבוה, אלא רק בעיות כרומוזומאליות של העובר.
    רק על סמך HCG גבוה אין מקום לשמירת הריון, הצורך בה יתברר (או שכן או שלא) במהלך מעקב ההריון שלך.

בברכה,
    ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה