בידקת פרוגסטרון ביום מחזור 21 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • דר' ישי בוקר טוב,

אני מנסה להיכנס להריון מזה כ-3 חודשים עם תזמון של הביוץ ע"פ הפרשות ובדיקות של ביוצית (מזהות LH).
    מחזור בדיר כל 27-29 יום.
    החודש היה לי ביוץ, ככל הנראה, ב-7/6.. ב-12/6 עשיתי בדיקת דם לפרוגסטרון (מכיוון שזהו היום ה-21 למחזור) והתשובה הייתה נמוכה ככל הנראה..
    פרוגסטרון- 16.1

LH- 0.7

FSH- 1.6

פרולקטין- 255

TSH- 3.03

אני מבינה מכך שהיה ביוץ אבל הפרוגסטרון לא מספיק גבוה כדי שאני אוכל להחזיק הריון לבד ואני אצטרך תמיכה הורמונלית של פרוגסטרון??
    או האם בגלל שזה היה כ-5 ימים לאחר הביוץ אז התשובה לא משפקת את המצב המדויק??
    אני מאד בלחץ כי אני יודעת שלאמא שלי הייתה בעית פרוגסטרון לאורך שנות הפוריות שלה והיא לקחה השלמות והצליחה להרות, 3 ילדים.. אני מתחילה לחשוש שאולי אין טעם לחכות שנה ולהתחיל לבצע טיפול של תמיכה ככבר עכשיו..

אשמח לתשובה, תודה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    לדעתי הרמה נמוכה מעט כי עשית את הבדיקה מוקדם מדי. בד"כ היא נעשית ביום 7 מהביוץ . לפני שמחליטים שיש בעיה של פרוגסטרון נמוך(איס"ק של הגופיף הצהוב) שהיא בעיה נדירה, צריך לחזור על הבדיקה פעם נוספת לפחות ובזמן הנכון. ובכלל, אני חושב שהעובדה שאת מתעסקת עם דברים כאלה בשלב כל כך מוקדם של הנסיון להרות בונה אצלך לחץ מיותר שיקשה עליך מאוד. קחי כמה חודשים ונסי להרות בכיף בלי מדידות ובדיקות. אין שום סיבה להניח שהבעיה של אימך, אם בכלל היתה בעיה, תהיה גם לך.

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה