גודל עובר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• ד"ר ערן שלום.

אני נמצאת בשבוע 18 להיריון שני, היריון קודם הייתי עם תאומים לאחר הפחתה משלישייה וילדתי בשבוע 36 משקלים 1833 ו- 2165 הרופאה טוענת שזה מאוד קטן... הבת הייתה קצת בפגיה(1833ק"ג) לקחו בלידה את השילייה ובהבדיקה יצאה תקינה חוץ ממשקל השיליה( וזה לדעתי לא נאמר לי על זה כלום) 760 גרם משקל השיליה- הם היו עם שיליה אחת. עכשיו הרופאה טוענת שאם בסקירה המורחבת המשקל יהיה קטן נצטרך לעשות US מיוחד.. לעשות מעקב. אני לא יודעת על מה היא מדברת ואני מאוד מודאגת בתאומים כל ההערכות משקל שלהם היו תקינות ואםילו הם היו נראים תמיד גדולים יותר ממה שצריך.. אז מה בעצם עליי לעשות? איך בכל זאת אפשר לעזור לעובר שלא יצא קטן? זה נושא שמאוד מלחיץ אותי..

אשמח לתשובה ומצטערת על המגילה...

יום טוב.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

משקלי הלידה בהריון הקודם עמוד על אחוזון 20 ואחוזון 8, כאשר הסף לתינוק אשר קטן מידיי לגיל ההריון הוא אחוזון 10. כלומר, אכן הבת נולדה קטנה, אבל לא באופן מאוד משמעותי או חמור - כאשר החשוב שהיא גדלה לאחר מכן והיא בריאה.
    בהריון הקודם היו לכך סיבות - הפחתה, שלייה אחת ותאומים בכלל.

בכל זה, חשוב להבין כי רוב הסיכויים כי בהריון הזה הסיפור לא יחזור על עצמו. אכן חשוב לבדוק את זה בסקירה ובהערכות המשקל לאחר מכן, אבל אין שום צורך להיות לחוצה מזה.

אין לך דרך להשפיע על המשקל של העובר.
    הקפידי על ת**** בריאה ומתאימה.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה