בנות יקרות צריכה יעוץ לגבי גמילה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני יודעת שזה מוקדם מדי אבל ליאל התחיל להוריד תיתול ולבקש לשבת על האסלה.
    כל פעם שאני מושיבה אותו הוא עושה פיפי אפילו שאין לו הוא מוצאי טיפה אחת וכולו מבסוט ומוכה כפיים לאצמו. לפעמים הוא לא מסכים לשבת . פעם הוא היה לוקח את הסיר שלו לסלון ויושב שם מול טלויזיה ולא מוכן לקום :) פעם ככה ופעם ככה. בימים האחרונים הוא התחיל להגיד לי כשיש לו ביקר קאקי עם פיפי הוא לא מודיעה אבל אני לוקחת אותו כשאנחנו בבית כל פעם אחרי שהוא שותה הרבה למשל . בנתיים לא הורדתי לו טיטול לגמריי ובכלל כי לא חשבתי שהוא יזרום עם ניסיונות שלי כל כך מהר כי חשבתי סתם לעט לעט לנסות להרגיל אותו אבל הוא ממש זורם.
    השאלה שלי איך עושים את זה? איך מתחילים?
10 תגובות
עמוד 1
  • מאמי הגדולים שלי נגמלו בגיל שנה וחצי ויותם היום בן שנתיים וחצי ולא מוכן בכלל. אים אצלך הוא מבקש ועושה הייתי זורמת איתו כמה שרק אפשר.
  • bang שהוא מראה יופי של סימנים ואפשר להתחיל עכשיו חם- זמן מצויין להגיד שלום לטיטול ..אני אישית בדעה שלא מבלבלים לילד את המוח ולא משחקים עם טיטול יו-יו : פעם שמים פעם לא שמים...אני בדעה שברגע קבלת ההחלטה מורידים טיטול וזהו- הוא לא חוזר יותר (ללילה היתי ממליצה לעבור לתחתוני גמילה של הלילה רק כדי לשנות תדמית של טיטול לילד)
    אז יהיו לך פיספוסים והרבה כביסות בהתחלה- אבל שטויות, כולם עובכרים את זה..
    כמה מהר הוא יבין שאין יותר אפשרות לטיטול- כך מהר הוא יגמל
  • מסכימה עם סיגלית

• אני מסכימה עם יולי מג.
    בתור התחלה תתרגלי איתו את עניין האסלה/סיר.
    אם את רואה שהוא מודע לעניין ומבקש ממש הרבה, אז תורידי את החיתול.
    כשמורידים את החיתול, רצוי לקחת אותו לשירותים כל 20-30 דקות לעשות פיפי (לפחות ביומיים הראשונים), ואז להגדיל את התווך מתוך כוונה שגם הוא יבקש.
    אם תהיה לו בעיה לעשות קקי באסלה/בסיר, לא ללחוץ עליו. תתמכי בו כמה שיותר, תנסי גם להסב את תשומת ליבו לדברים אחרים.
    אני למשל קניתי לשקד מלא מדבקות מעניינות בחנות של השקל, והיינו יושבים יחד כשהוא על האסלה ובוחנים את המדבקות. הוא היה מחליט איזו מדבקה הוא יקבל אחרי הקקי.
    שקד נגמל לגמרי תוך שבוע וחצי (פיפי, קקי, ולילה).
    כשהוא מרטיב בתחתונים, אל תגידי כלום חוץ מ"פיפי עושים באסלה", ככה גם עם הקקי. אל תגידי אף פעם "לא נורא" כשהוא מפספס.
    בהצלחה מותק
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • אל תשכחי לקנות סטוק של מכנסיים ותחתונים.
    בהצלחה
  • הבעיה היא שפעם הוא רוצה פעם הוא לא רוצה אני לא כל כך רוצה ללחוץ אליו ודבר נוסף שהוא הכי חשוב שבגן הוא בתינוקיה עדיין ועובר לקבוצה של גדולים בספטמבר ולא יודעת איך הם יזרמו איתי או לא אני ינסה לדבר איתם שם נירא מה יגידו כמה שאני יודעת בגן אמרו לי שהוא לא מבקש אף פעם... (בטח שלא מסקשת כי הוא יודעה שאין להם סיר או אסלה) אז אני לא יודעת ינסה לדבר איתם אבל אם הוא לא מסכים לפעמים איך להגיב? מה לעשות? לא רוצה לגרום לו להרגיש רע או משהו
  • לגבי הגן, אם הוא מפותח מספיק גם בתחומים אחרים, שווה לדעתי להעביר לקבוצת צעירים עוד לפני ה- 1 בספטמבר.
    בקטע של פעם רוצה אסלה ופעם לא - זה בסדר גמור.
    הוא רק בהתחלה של הגמילה והוא צעיר מאוד.
    לכן כתבתי מקומדם שבינתיים לא הייתי מורידה לו את החיתול לגמרי.
    תזרמי איתו, תוך זמן מה את תראי שהוא יתחיל לבקש בצורה תכופה וסדירה יותר.

~ יולי ~
  • הוא מתפתח מעולה והתחיל לדבר לחזור על כל דבר וממש אני רואה שהוא מבין את רוב מה שאני מבקשת או אומרת לו. אבל הוא ילד מאוד רגיש ונקשר לאנשים מאוד קשה התרגל לגן וגננת וילדים לקח לו יותר זמן משאר הילדים כי עד גיל שנה הוא היה בבית איתי בעלי ואמא שלי עשינו משמרות. בקבוצה שלו כמעט כולם באותו הגיל אז כבר רוצים לעביר אותם ביחד בספטמבר ככה לא יהיה לו קשה כי הוא יעבור עם כולם למרות שגננת תהיה אחרת ומקום חדש אבל עדיין את הילדים הוא מכיר. פשוט גן שלנו עובר למקום אחר ניפתח עוד סניף בספטמבר והוא לייד הבית שלנו אז אני לא רוצה שיהיו לו 2 מעברים . אני מעדיפה לחכות נישארו רק כמה חודשים.

ותודה בנות היום אני ילך להצטיידבתחתונים במדבקות נירא לי רעיון מעולה !!! :)
  • או.קיי. אם ככה, את צודקת. 2 מעברים זה יותר קשה, כדאי להמתין.
    ואיך שכחתי מדבקות

• טוב דיברתי עם גן אומרים שיזרמו איתו אם הוא ירצה כמובן לא בכוח. כי שם הוא מחליף חיתול בלי שום בעיה לא כמו בבית עמידת ראש עד שאני מחליפה לו יוצאת לי הנשמה :)
    לא ידעתי שזה גם סימן לזה שהוא לא רוצה חיתול

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה