-
זה עצוב לשמוע מה שאת כותבת
אני מאוד מזדהה איתך אבל אני גם מנסה להבין את זה מנקודת המבט שלו - של אותו אבא ויכולה להבין את הדאגה שלו לבן שלו וכו'..
אובייקטיבית- אני חושבת שזה תפקיד של הגננת לעשות שיחה עם הורים שמעוניינים בכך (ולהזמין אותך אם תרצי או אם זה נראה לה מתאים) ופשוט להסביר על המצב של שקד ובין היתר לתת כלים לאותם הורים להתמודד עם קללות ו/או מכות ואיך לחזק את הילד (ולא לחפש אשמים מסביב). את יכולה ליזום שיחה עם הגננת ולהסביר לה את החשיבות שאת רואה ביישור ההדורים עם ההורים.
חוץ מזה אני אוהבת אותך
"..ילדיכם אינם ילדיכם
כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
באים הנה דרככם, אך לא מכם.
חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
כי לא לכם הגיגיהם..."
מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
-
בורות פשוט בורות
זה מרתיחחחחחחחחחחחחחחח אותי
-
אני רק רוצה שוב להבהיר ששקד לא מקלל!!!!!!!!! הוא לא יודע אף קללה ואפילו לא מכירה את המילה "קללה"!!!!!!!!
אני לא מעוניינת בישור הדורים עם אף הורה! הם יכולים לקפוץ לי (למי שיש בעיה עם שקד)!
הילד הזה מכה מתחילת השנה, ולא מזמן נולדה לו אחות וכנראה שהוא נהיה יותר גרוע בהתנהגות שלו, אז אבא שלו מחפש שעיר לעזאזל- שיערוך בדק בית!!!
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
-
סבבה אז שימי פס על כל העולם!
(משום מה חשבתי שזה מפריע לך באיזושהי צורה)
-
מאמי לכי עם הלב שלך.
את מכירה הכי טוב את שקד ויודעת עם מי יש לך עסק.
ומי שיש לו בעיה, שיתמודד איתה בשקט.
בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!
שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!
באהבה, ליאת.
-
די ברור למה דווקא הילד הספציפי הזה מכה עם האבא הזה....
-
סליחה?????
שילך לחפש ת'חברים שלו!!!
-
סיווקוש- ברור שזה מפריע לי! אני מתה להעמיד אותו במקום, ואני שמה פס על היחסים שלי עם ההורים שחושבים רעות על שקד.
עינבר- הסייעת אכן נמצאת שלוש שעות ביום עם שקד, אבל היא לא צמודה אליו יותר מידי. עם יד על הלב, אני מוכנה מבחינה מקצועית לכך שהיא תגיע פעם ביומיים, בגלל ששקד מתפקד הרבה יותר טוב מפעם, והצוות בגן מסתדר איתו מצויין! אני משאירה אותה רק בשביל הביטחון והשקט הנפשי שלי
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
-
אני מסכימה עם סיוון ועם ענבר.
האבא הזה פשוט חיפש תשובה והפיל את הבעיות שיש לו עם הילד שלו על שקד.
האמת - לא הייתי עושה כלום. מה זה יעזור? הוא נשמע אטום
-
לא קראתי את התגובות של כולן,
אבל כדאי מאוד שהאבא הזה ידע איפה הוא חי.
אני לא יודעת אם זה הילד הבכור שלו ו/או היחיד,
אבל ככל שהילדים גדלים הם סופגים מהסביבה (מהילדים בגן, מצוות הגן, מהאחים, מההורים, מהילדים בקניון וכו') וחמור מאוד אם הוא מצביע לכיוון ילד אחד שממנו הילד שלו לומד...
יש עוד מאות מקומות ואנשים שהוא לומד מהם כיצד להתנהג כולל קללות ומכות חוץ מנימוסים והתנהגות טובה.
אין ספק שמהמקום שלך זה מעליב ומקומם - אבל לעולם לא נצליח ללמד ולחנך את כולם ולכוון אותם לנקודת ראייתנו.
עשי את כל שביכולתך להגן על שקד, ואני מוכרחה להודות שאני לא רואה בעיניים כשזה קשור לילדים שלי.
עבדי לפי האינטואיציות שלך - מה הלב שלך אומר?
לפנות לאבא? לדבר איתו? עם האמא?
מה מרגיש לך נכון בבטן לעשות?
לא משנה מה תרגישי - את בטוח לא תטעי!
עדכני אותנו ובהצלחה,
-
-
אני לא הייתי מתיחסת. זה לא משנה אם האבא מנסה לאגד הורים נגד שקד (אני מבינה שהחשש שלך הוא שהם יגיעו למסקנה ששקד לא אמור להיות שם), כי שקד נמצא שם בזכות ולא בחסד. הרי יש את "חוק השילוב" שנועד בדיוק בשביל הדברים האלו - לתת לגיטימציה לילדים להשתלב בחינוך הרגיל ולא לזרוק כל ילד עם טיפה שונות לחינוך המיוחד.
אם תתעמתי עם האבא את עלולה ליצר גלים מיותרים.
ובלי קשר - זה ממש יעזור אם תנסי להבהיר לשקד בכל דרך אפשרית שאסור להרביץ (אני מניחה שאת כבר עושה את זה, אבל תדעי שלפעמים צריך ממש להתאמץ כשמדובר בספקטרום. העובדה שקשה יותר להעביר מסרים לא פותרת אותנו מלעשות את זה, אלא רק גורמת לנו לעבוד הרבה יותר קשה).
-
-
האבא אידיוט.
אם להיות פרקטיים - לא נראה לי שצריך להתחיל לדבר עם האבא/הורים וכו' למה לך להיכנס לתוך זה עכשיו הרי שנה הבאה הוא לא באותו גן - נכון?
לגבי שנה הבאה - הייתי מבקשת בתחילת השנה באסיפה המקדימה ללימודים שיספרו קצת על שקד והייחודיות/מיוחדות שלו.
בבית הספר היסודי (במשך 6 שנים) היה עם אחותי ילד עם אוטיזם ששולב בכיתה הרגילה והייתה לו סייעת. מדובר בילד שהיה קשה לו להתבטא ולעיתים הגיב באלימות. בתחילת השנה המורה הסבירה להורים מעט על הילד ועל הצרכים המיוחדים שלו. בצורה הזו כל ההורים קיבלו את הילד בהבנה עמוקה תקריות של אלימות הובנו, ואני חושבת שזה רק הועיל לילד עצמו, הורים ידעו להסביר לילדים שלהם איך לנהוג איתו ספציפית אם יש לו פתאום התפרצות. ושלא ישמע מהסיפור הזה שהילד הספציפי כל הזמן הרביץ, הוא ילד מדהים ואני מורידה בפניו את הכובע על המאמצים שעשה ועדיין עושה וכמה שהוא התקדם! כל הכבוד לו!!
[url=http://www.freeglittergraphics.com]
"הילד האנושי - לעיתים כה חד הבחנה יותר מאשר המבוגר המהורהר עד טמטום חושים" (מארקוס זוסאק מתוך הספר "גנבת הספרים")
-
וואוו איזה אבא סליחה מפגר איך אפשר להאשים את שקד בגלל הסייעת
מתוקה את מכירה את הילד שלך הכי טוב וזה אמור להספיק
גם לי הייתה תקופה בגן שלא היה יום שלא הייתי מגיעה לגן שליאבי מרביץ/נושך חוטף או סתם ניטפל לילדים אז אמרתי שאם הילד עושה את זה אז כל השנה הוא צריך לעשות ולא רק תק' מסויימת ועכשיו אין יום שאני לא מגיעה לקחת אותו ואין מחמאות ,אבל גם מידי פעם הן אומרות לי שהוא הרביץ אז אני שואלת מה היה לפני ובסוף מתברר שגם ליאבי פשוט מחזיר אם זה לא באותו הרגע אז יום למחרת
בכלל מקרה שולחת לך המוני