שאלה על חופשת לידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני יודעת שזה עדיין מוקדם...

אבל... אחרי הלידה של הילדים ( לא הגיע לי "חופשת לידה" כי לא עבדתי מספיק זמן ובלה בלה בלה.....
    רק קיבלתי דמי לידה....
    אבל מה בעצם מקבלים בחופשת לידה ?
    כמה ימים ?
    כמה כסף?( איך החישוב ? לפי המשכורות?) כאילו מקבלים משכורת או אחוז מסוים ?

תודה לעונות.

7 תגובות
עמוד 1
  • אני יודעת שצריך לפחות לעבוד שנה לפני בכל זאת ככה זה אצלנו והסכום הוא לפי 3 חודשים אחרונים שעבדת
  • מקבלים 98 ימים (לוקחים את ה3 תלושי משכורת אחרונים שלך, עושים ממוצע חודשי, את זה מחלקים ב30 ימים ואז מכפילים ב98)

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • יעל
  • מקבלים משכורת של 3 חודשים, שמחשבים אותה כממוצע של 3 חודשי העבודה האחרונים שלך בטרם יצאת לחופשת לידה...

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
  • בקיצור זה יצא לך דומה למשכורת, או קצת פחות

• אל תשכחו שזה מחושב לפי משכורת ברוטו.
    אצלי זה תמיד יצא קצת יותר ממשכורת רגילה שקיבלתי נטו
    "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
  • צריך ללכת לביטוח לאומי, להביא מהם טופס שצריך למלא ואז את מביאה להם את הטופס +שלושה תלושים אחרונים+ אישור לידה מהבי"ח.
    ואז מה שאת מקבלת מחושב לפי הממוצע של השלושה חודשים אחרונים- 14 שבועות- 98 יום.
    מקבלים את כל הסכום בבת אחת וזה אמור להספיק למחיה לכל תקופת החופשה כך שצריך להזהר לא לבזבז אותו בבת אחת...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה