תרגיעו אותי.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • קיבלתי תשובות של הבדיקת דם לחלבון עוברי

הגבול הוא1.99 ויצא לי 2.5

רשום בתוצאה: סיכון מוגבר למום פתוח במערכת העצבים של העובר.
    ..

אז אם ראובשקיפות ו בסקירה הכל טוב.... מה זה ?
    מה יש ?

אני כולה בעצבים ולחוצה....
    מהו מום פתוח בתעלה העצבית?
    התעלה העצבית מתפתחת בראשית חייו של העובר, וממנה מתפתחים המוח ועמוד השדרה. אם חלה הפרעה בתהליך הנורמלי של סגירת התעלה העצבית, יהיה לתינוק מום פתוח בתעלה העצבית הגורם לדליפת כמות גדולה של החלבון למי השפיר ולדם האישה. עקב כך הכמות הנמדדת בדם האישה גבוהה מהנורמה.

מומים קשים כגון אנאנצפלוס, חוסר ברקמת מח גורמים למוות בסמוך ללידה, מומים אחרים, כגון ספינה ביפידה, גורמים לנכות קשה.
    תוצאות אלו מחייבות המשך בירור על-ידי סריקה על-קולית (אולטרה סאונד) של התעלה העצבית, ייעוץ גנטי המתייחס לתוצאות הבדיקות ולעתים המלצה לביצוע בדיקת מי שפיר לקביעת רמות החלבון העוברי במי השפיר.

חלק מהמומים הפתוחים מתגלים בסריקה העל-קולית המתאימה, ואין צורך בבדיקת מי השפיר כדי להמליץ על הפסקת ההריון.

20 תגובות
עמוד 1
  • מאמי הכל ב"ה בסדר גמור
    אין לי מושג מה אומרות התוצאות
    אבל מה קרה לאופטימיות שלך??

• בדרך כלל, אם החלבון העוברי גבוה, ממליצים לעשות
    סקירה נוספת, רק בשביל לוודא שהכל תקין.
    תעשי את הסקירה - את תראי שאין לך מה לדאוג.
  • אני בטוחה שהכול בסדר
    תעשי את הסריקה המורחבת ואת תראי שהכול יהיה בסדר
    אני לא רואה סיבה לדאגה
    תקבעי תור ליעוץ הגנטי תתקשרי תראי איפה יש להם תור פנוי

• עיריתוש הייתי ממליצה לך לעשות מיי שפיר למען השקט שלך יכול שיישלחו אותך בייעוץ הגנטי אפילו.
    אם את רוצה רופא טוב יש לי פרופ' ממש מעולה שעושה במדיקהל סנטר בהרצליה.
    אני בטוחה שהכל תקין ממי
  • עירית בהיריון האחרון שלי יצאה לי תוצאה דומה לשלך 2.25 ונכנסתי להיסטריה וגם לי היה רשום שיכול להיות מום במערכת העצבית... דברתי עם הרופא שלי הוא אמר ש99 אחוז שהכל בסדר זאת בדיקה סטטיסטית וברגע שהיא חורגת בטיפה מהנורמה אז המחשב מוציא את ההודעה הזאת.. עשיתי סקירה והכל היה תקין

אני ממש לא חושבת שיש לך מה לחשוש אם הסקירה הראשונה היתה תקינה
    הרופא שעשיתי אצלי את הסקירה המאוחרת וראה את החלבון עוברי שלי אמר שבדרך כלל רק בערכים גבוהים כמו חמש ומעלה באמת יש איזשהו מום אצל העובר...
    אם את רוצה לשאול עוד שאלות בכיף תשאלי אני ממש מבינה את הלחץ שלך
    ]
  • לא מבינה בזה... מקווה שהכל בסדר

• מבינה את הלחץ שלך..
    בכל אופן, כדאי שתפני לרופא שלך - אל תשכחי שזאת בדיקה סטטיסטית...
    אולי כדאי לשאול בייעוץ הגנטי ויש גם סקירה ממוקדת שיכולים להפנות אותך אליה בכדי לוודא שזה אכן בסדר...
    נראה לי שהתשובה של לירוני83 מאוד מרגיעה ונשמעת הגיונית, אבל בכל מקרה שווה ייעוץ...
    יהיה בסדר מותק...יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
  • עיריתו'ש!
    זה באמת משפט מלחיץ.. אבל- כמו שכתבו מעליי.. זו בדיקת סקר!
    וכך צריך להתייחס אליה.
    דברי עם הרופא שלך גם כמובן, אבל- אני חושבת שסקירת מערכות הרבה יותר משמעותית מהבדיקה הזו..
    ואם שם ראו שהכל בסדר אז..
  • לא מבינה בזה, כמו שאמרו לך הבנות זה סקר
    הכי טוב תפני לרופא שלך ותעדכני אותנו

• אני יודעת שזאת בדיקת סקר.....
    הרופא שלי מפנה אותי ויש לי תור לשבוע הבא לבדיקת סקירה מכוונת לעמוד השידרה.
    וזה בלי קשר לסקירה השנייה שיש לי בשבוע 21 שיהיה בחודש הבא.....

אווווווווף מלחיץץץץץץץץץץץץץץץץ
    בכל מקרה אני ממש לא רוצה מי שפיר ( במקרה וימליצו)
    מקווה שזה כלום
  • מלחיץ , אני מבינה..אבל תשתדלי כמה שאפשר לחשוב חיובי , ושיהיה בסדר,
    ותעדכני מה קורה ..
    המון בהצלחה בבדיקות ,מחזי'קה אצבעות שהכל תקין !
  • עירית זה בדיוק מה שעשו לי סקירה מכוונת לעמוד השידרה.....
    אגב אני מהלחץ רציתי להקדים את הסקירת מערכות ולא כל כך המליצו לי כי יש איזשהו חלק במוח שקשור למערכת העצבים שמתפתח אחרי שבוע 20....
    אגב באיזה שבוע עשית את החלבון עוברי? כי בדר"כ זה גם יכול להשפיע על התוצאות.... אני זוכרת שעשיתי את הבדיקה בדיוק בשבוע 17

]
    ]
  • עשיתי אותה לפני שבוע....

רשום זה תוצאה גבוהה גם יכולה להעיד של שבוע הריון יותר מתקדם ממה שחושבים...
    והאמת שזה "מנחם" אותי כי אני לא יודעת מתי היה מחזור- זה נקבע לפי א.ס

היום אני אוספת את ההפניה לא.ס לשבוע הבא.
  • מחזיקה לך אצבעות שזה כלום!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • אני יכולה לנחם אותך בכך שהרופא שלי אז אמר לי שכאשר מגיעה לא תקינה הם לא שולחים בדואר אלא אוטומטית יוצרים קשר עם הרופא או עם המטופלת.... ויכול להיות שעשית הבדיקה מוקדם מדי... בכל אופן שיהיה בהצלחה ותעדכני שיהיה חדש
    ]

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה