היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
תקשיבו ,סוגת פיצתה אותנו בכמה מוצרים שלהם .. הבעיה שאין לי מושג מה לעשות איתם ..אז ככה : יש לי שעעית לבנה וגרגירי חומוס ועדשים ירוקות למישהי יש מתכונים??
(הם גם תנו סוכר ואורז אבל עם זה אני מסתדרת
8 תגובות
עמוד 1
שעועית לבנה אני שמה רק בחמין... גרגירי חומוס - תכיני חומוס ביתי עדשים ירוקות - תכיני מג'דרה (אורז עם עדשים) או קציצות עדשים
חומוס ביתי: בוררים את החומוס טוב מכל האבנים והלכלוכים שיש בחבילה. שוטפים טוב טוב עד שהמים שקופים. משרים את הגרגירים במשך 24 שעות במים. עדיף לשים את הקערה במקרר להשריה שהגרגירים לא יחמיצו.
מבשלים את החומוס בסיר עם מים, אחרי 45 דקות בישול מוסיפים כף סודה לשתיה וממשיכים לבשל עד שהוא מתרכך היטב במהלך הבישול מוציאים את הקצף שיוצא.
שוטפים את הגרגירים טוב ומוציאים את הקליפות שצפות.
מעבירים למעבד מזון את החומוס עם מעט מהנוזלים, מוסיפים טחינה בכמות של 3/4 כוס טחינה על כל שתי כוסות חומוס. מוסיפים שום לפי הטעם, כמון ומלח. מג'דרה
משרים את העדשים כמה שעות במים
מבשלים אותן בסיר עם מים עד להתרככות כמעט מוחלטת
מבשלים אורז לבן
בסיר נפרד מטגנים הרבה בצל, מוסיפים את העדשים, מתבלים בכמון, פלפל שחור, מעט פפריקה וכורכום.
בהגשה שמים אורז ומעל זה את העדשים
מגניב... תודה לשתיכן !
מגדרה אני מרתיחה את העדשים הירוקות בסיר שזה רותח נותנת לזה עוד חצי שעה על אש נמוכה . מעבירה למסננת בסיר מטגנת בצל שזה זהוב מוסיפה חזרה את העדשים מערבבת ומוסיפה אורז לבן שטוף. מטבלנת במלח פלפל שחור כמון. מוסיפה מים עפ"י כוסות האורז (אם שמת כוס אורז אז כוס וחצי מים וכן הלאה...) נותנת למים להתאדות ושיהיה בתאבון.
שעועית לבנה את יכולה להכין ברוטב אדום, עם חתיכות בשר בקר בפנים (או שלא), ולהגיש עם אורז.
עדשים - מרק עדשים: מטגנת בצל, שום, גזר מגורר, (אפשר לטגן גם פטרוזיליה קצוצה) מוסיפה מים קצת רסק עגבניות ואת העדשים, מלח פלפל ומבשלת עד שזה מסמיך
גרגירי חומוס - תבשיל של עוף עם תפוחי אדמה וחומוס, בבישול ארוך. מטגנת בצל, קצת את העוף ותפוחי אדמה, מוסיפה מעט מים, את החומוס והתיבול הוא כמון, כורכום מלח ופלפל ומבשלת עד שהכל מתרכך.
לא לשכוח להשרות קודם את הקטניות, ורצוי במקרר כי חם עכשיו וזה עלול לתסוס.
חומוס ביתי נראה לי להסתבך אבל מלא דברים אפשר לעשות עם חומוסו אצלי זה הולך כמו זבל - אמא שלי מבשלת לי בסיר לחץ כמות ככה לא לוקח שעות להתבשל ואני מחזיקה בפריזר. קודם כל אפשר קצת לנשנש חומוס גרגרים אחרי שבושל כמובן טיפה חמים או בטמפרטורת החדר ולשים על זה מלח ופלפל שחור הרבה וזה טעים בטירוף אפשר לשים במרק של קוסקוס, במרק ירקות או כמו שרשמו לך תבשייש עוף עם תפוחי אדמה וחומוס. לגבי השעועית זה גם יותר מתאים לחורף - מרק שעועית אדום חריף טעים מאוד יאמי