היי סיוון
קראתי את מה שכתבת בשירשור של ההנקה והרגשתי צורך לכתוב לך אישית.
אני ממש יכולה להזדהות עם תחושת הבילבול שלך אני עברתי את אותו הדבר עם עצמי.
אז קודם כול קבלי

ענקי. אספר לך שלפני ההריונות חשבתי שאני אניק לטווח ארוך אבל בפועל הדברים קיבלו תפנית אחרת.
עם הגדול התייסרתי עם ההנקה במשך שבוע ימים ופשוט לא הצליח לי הילד לא רצה לינוק הוא רק צרח וצרח וצרח המון אנשים סביבי לחצו עלי להניק ושלא כדאי לי לוותר והרגשתי שאני לא מסוגלת והפסקתי עם הרבה מאוד ייסורי מצפון והרגשה שאני אמא זוועה (כל זאת למרות תמיכה אדירה מאמא ובעלי

). סחבתי איתי את הרגשת הזוועה הזו המון המון זמן והחלטתי שבלידה השנייה אני כן אניק לטווח ארוך ולא אוותר לא משנה מה.
הגיעה הלידה והתחלתי להניק ההתחלה הייתה קשה אבל המשכתי והתמדתי אבל מה לעשות שחלק ממני, חלק מאוד גדול ממני, הרגיש שאני ״משתעבדת״ להנקה. עם כול ההנאה שבעניין והבריאות שבהנקה לתינוק ההנקה גבתה ממני מבריאותי.
בסופו של דבר התברר גם שמבחינה רפואית ההנקה היא לא הת**** הנכונה עבור הבן הקטן שלי מה שאילץ אותי (לשמחתי שהייתה מהולה בהרבה עצב כמה פרדוקסאלי) להפסיק. ושוב מטח ביקורות גם כאשר הייתה המלצה רפואית להעביר אותו לתמ״ל המשיכו לטחון לי שאני צריכה להמשיך בהנקה ולא לוותר וכו וכו.
אני יכולה לומר לך שכמה שהתייסרתי בהחלטה בפעם הראשונה להפסיק את ההנקה והקשבתי לכול פיפס שכל אחד אמר לי בעניין בפעם השנייה כבר שמתי פס על כולם והלכתי עם האמת שלי.
אני לא אגיד לך שלא התעצבתי שהפסקתי להניק אבל מצד שני הרגשתי שאני יוצאת מזסוג של עבדות לחירות ושהבריאות הנפשית ניצלה.
רק רציתי לומר לך שלא משנה מה תחליטי תלכי עם האמת שלך שימי פסססס על כולם ועל כל הנשמות הטובות שתמיד יודעות מה הכי טוב לתינוקת שלך.
אישית אני חושבת שהנקה היא הכי בריאה בחודשים הראשונים לתינוק (מהבחינה של הקלות שבעיכול) אבל היום התמלים מעולים אני לא חושבת שיש איזשהוא יתרון גדול מאוד דווקא לאלה שינקו על פני האחרים זו דעתי האישית כמובן.
תהיי חזקה תלכי עם האמת שלך !זה הכי חשוב!
מה שיפה בשירשור של ההנקה שיש שם הרבה שהלכו עם האמת שלהן לא משנה מה אלה שמניקות לטווח ארוך ואלה שמחליטות כבר על ההתחלה לא להניק.
טיפ:אם את מחליטה מההתחלה לא להניק אין ממש צורך בכדורים ואפילו לא מומלץ לקחת אותם לי היה גודש 3 ימים ובזה זה נגמר -בהנקה בפעם הראשונה, בפעם השנייה ההנקה הייתה כבר מבוססת ולכן לקח לי שבועיים שלשה לייבש את החלב אבל גם בלי כדורים.
יצאה מגילה אבל היה לי ממש חשוב לכתוב לך שתהיה לידה קלה ומעצימה