חדשה בפורום- צריכה עזרה... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולם,
    סוף סוף אזרתי אומץ והחלטתי להירשם בתקווה שאוכל לקבל מכן תמיכה ואולי אפילו עצות...
    אנחנו מנסים להיכנס להיריון כבר למעלה מחצי שנה, כאשר בהתחלה ניסינו מס' חודשים באופן עצמי ובחודש שעבר לקחתי איקקלומין (
    כדור אחד ביום).
    חשוב לציין שאין לי מחזור סדיר ובלי כדורים לא מופיעה אצלי וסת בכלל ( יכול להיות שלא תהיה וסת כמה חודשים ואף יותר).
    אני משתדלת לפעול על פי כל הכללים, סופרת ימים, בודקת ביוץ בעזרת ערכת ביוץ, אוכל סלק ומה לא.... בתקופת הביוץ אני בדר"כ מרגישה כאבים המעידים על ביוץ, אך ככל הנראה (בהתאם לתוצאות הבדיקות) לא היה ביוץ בכלל.
    החודש הרופא שלי אמר שזהו ניסיון אחרון עם איקקלומין והגדיל את המינון ל-2 כדורים ביום.
    כרגע אני מקבלת כדורים על מנת להתחיל את הוסת...
    אשמח לשמוע מכן אם יש מישהי במצב דומה (בלי וסת) וכיצד ניתן להתמודד עם מצב זה.
    תודה.
23 תגובות
עמוד 1
  • ברוכה הבאה לפורום מהמם עם הרבה בשורות טובות בזמן האחרון....

טפו...טפו... טפו... טפו... טפו... טפו... טפו... טפו... טפו... טפו... טפו...

אני מאחלת לך המון הצלחה בדרך להריון תקין ומקווה שהחודש הבא הוא החודש

שלך ושל כולנו...
  • קודם כול ברוכה הבאה לפרום המקסים הזה ומאחלת לך שהוט קצרה
    האמת שאני ממש לא מבינהכול הנוסא הזה כך שלא הוכל לעזור
    אבל יש כאן בנות מקסימות שיוכלו לתת לך יותר מידע

מאכל לך הצלחה שבעזרת ה' תיקלתי מהר להריון תקין ובריא
    לילי
  • תודה רבה לכן.... אמן אמן אמן
  • הי, ברוכה הבאה ובהצלחה
    אין לי בעיה ממש דומה, סתם מחזורים לא סדירים, אבל.... בפעם האחרונה כשהייתי אצל רופא נשים שלי הוא אמר שערכות ביוץ לא תמיד אמינות, במובן הזה שיכול להיות שיש ביוץ אבל לא רואים את זה בבדיקות... לכן הוא הציע לי את האפשרות לבוא אליו לבדיקת אולטרסאונד כדי לראות אם יש זקיקים באופק. תתייעצי עם הרופא שלך, אולי זאת אופציה..
    לילה טוב,
    ענת

• היי ברוכה הבאה לפורום,
    קודם כל למה טיפול אחרון באיקוקלמין (רק אחרי שני טיפולים)?
    אני כבר בטיפול הרביעי שלי.
    וגם אני כמו ענת חושבת שמעקב זקיקים זו הדרך הכי טובה לדעת בדיוק מתי אמור להיות הביוץ.
    אני לא כ"כ מבינה למה הרופא שלך נתן לך איקוקלמין אבל לא הפנייה למעקב זקיקים.
    בכל מקרה כדאי לבדוק.
    מאחלת לך שהשהות בפורום תהיה קצרה.
    בהצלחה

• ברוכה הבאה לשהות קצרצרה
  • WELCOME TO THE CLUB

האמת יש לי חברה שמקבלת מחזור פעם בכמה חודשים והיא דווקא נכנסה להריון לבד, בפעם הראשונה היא עברה פעלה טבעית ובפעם השניה נקלטה שוב לבד.

אי אפשר להבין את נפלאות הגוף

שיהיה המון המון בהצלחה ושהחודש יהיה שלך

הלן
  • כן יש לי שלחות פוליציסטיות... הרופא שלי מסרב בכל תוקף לשלוח אותי למעקב זקיקים והוא טוען שאין צורך... למרות שאני בעצמי מעלה את הנושא הזה וכבר סוג של מבקשת הוא לא זורם איתי... למה טיפול אחרון? כי הוא טוען שזה מזיק לגוף...
    ככלל הרופא שלי לא מרבה בהסברים ולא מנדב מידע יותר מידי.. כאילו רק נותן לי הוראות לביצוע... את שאר הדברים אני משלימה מהאינטרנט... ומהפורום המדהים הזה....
    אחרי הטיפול הקודם באיקקלומין הוא אפילו לא שלח אותי לבדיקות דם, אלא הסתמך על בדיקות ביתיות שעשיתי ובבדיקת אולטרסאונד.
    הרופא הוא מומחה ביילוד וגיניקולוגיה.
    אני שוקלת לפנות לרופא פרטי מומחה בפוריות, אך חוששת שלא אקבל התייחסות משום שאנחנו מנסית יחסית מעט זמן (הבנתי שרק אחרי שנה מתחילים להתייחס לזה כאי פריון).
    אחרי נטילת כדורים לעידוד וסת, נראה לי שהיום מתחילה לי הוסת, אמנם בינתיים זה נראה כמו קטמים חומים... והכאבים הם מוזרים- לא של מחזור אלא כמו של ביוץ.. כאבים בצד שמאל באזור השחלה שמקרין על הרגל...
    אני כל הזמן חושבת אולי הרופא שלי לא מתאים לי, אבל חוששת ללכת למישהו אחר וגם להתאכזב וכך בסוף אצטרך לחזור אליו והוא יראה שהייתי אצל רופאים אחרים...
  • אני הייתי ממליצה לך ללכת לנסות רופא אחר
    אני לא יודעת היכן את מתגוררת בארץ אבל יש רופא מצוין
    פרופסור עברון שמואל
    הוא מעולה ! ממליצה לך בחום הוא מקבל באשדוד וברשל"צ וגם עובד בבית חולים אסותא
    הוא מנתח, מיילד וקיניקולד נפלא

הלן

• ברגע שאת מאובחנת כפוליציסטית זה לא משנה כמה זמן את מנסה
    כי פוליציסטית לא יכולה להקלט לבד, זה קשה מאוד כי לרוב אין ביצית שמגיעה לרמה שהיא יכולה להיות מופרית.
    ואת תמיד יכולה להגיד שאת מנסה כמה כמעט שנה..
  • לגבי פוליציסטית זה לא נכון מה שרשמת
    הרבה פוליצסטיות נקלטות לבד, יש כאלה שרק שחלה אחת אצלהן מאובחנת ככזאת והשניה פעילה. ( אצלי זה ככה ) באוטרסאונד ראו שחלה אחת שדומה במבנה שלה לפוליציסטית והשניה תקינהף, אמנם זה היה רק אולטרסאונד אחד אבל זה מספיק.
    אצלי אין איחורים במחזור ואת כל שאר התופעות יש לי רק פצעים על הפנים לפני מחזור בדרך כלל.

לפוליציסטיות יתכן לוקח יותר זמן להיקלט זה נכון אבל זה אפשרי להיקלט לבד !
    הרופא שלי אמר לי שהרבה נשים פוליציסטיות נקלטות לבד

הלן

• אני אחדד לי יש PCOS שזו תסמונת השחלות הפוליציסטיות ובמצב כזה כן צריך טיפול פוריות ואין אפשרות כמעט להקלט ללא טיפולים.
    יש שחלות פוליציסטיות שאני מניחה שזה מה שיש לך שאיתן כן יש אפשרות מועטה להקלט לבד.
    זה חשוב לדעת מה בדיוק האבחנה האם זה PCOS או רק שחלות פוליציסטיות.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A1%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%AA_%D7%94%D7%A9%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%95%D7%AA
  • תסמונת השחלות הפוליציסטיות ושחלות פוליציסטיות זה הינו הך
    תעשי גם חיפוש באינטרנט ותראי שגם כשאת מחפשת שחלות פוליציסטיות מופיעה התסמונת.

דרך אגב שמעתי על בנות שטיפלו בבעיה עם בעזרת רפואה אלטרנטיבית כגון דיקור ורפלקסיולוגיה ......וזה עזר

בכל מקרה לטענת הרופא שלי אפשר להיקלט גם לבד וזה קרה להרבה נשים
    כמו שציינתי קודם יש לי חברה שמקבלת מחזור פעם בכמה חודשים ונקלטה פעמיים ללא בעיה.

כאמור קודם זה לוקח יותר זמן

הלן

• מוזר..
  • שום דבר לא נורא כל כך, העיקר שיש פתרון לכל דברשטויות

אני לא רופאה ולא מבינה בזה ממש, מה שאני יודעת זה שהעניין המקסים הזה הוא גנטי גם , זה אומר שסביר להניח שלאמהות שלה היה את זה ( לאמא שלי אמנם אף פעם לא הייתה בעיה להיקלט והלך לה בקלות אבל דגם היא סבלה מאקנה, ועור שומני והיא גם שמנה ולא הצליחה להוריד במשקל, לעומת זאת אחותי שגם סבלה מאקנה וגם יש לה בעיית הורמונים גם נקלטה בלי בעיה אבל היא שומרת תמיד על גזרה ויש לה מבנה גוף טיפה שונה משל אמא שלי אז יותר קל לה) -
    הייתה כזו בעיה גם אצל אמא שלך?

בכל מקרה למי שיש לה בעיה כזו רצוי מאוד לאכול ת**** בריאה ופחות פחמימות וסוכרים ולעסוק בפעילות ספורטיבית המורידה את הגלוקוז בגוף ומביאה לאיזון וכך מקלה על המצב ומביאה את השחלות למצב מאוזן, אני מאוד משתדלת לשמור על ת**** בריאה לעזוק בספורט ולשתות הרבה ( למרות שאני מתה מתה מתה על מתוק ועל פיצה , גם אותם אני אוכלת לפעמים )

לגבי התסמונת את צודקת ב 100% ויתכן שחלק מהבנות שסובלות אכן מתאפיינות בחוסר ביוץ אך יש כאלה שיש להן ביוץ.

באולטרסאונד ההוא שעשיתי נראה כי לשחלה אחת היה מבנה המתאים לפוליציסטי בעל זקיקים מרובים , אך השחלה השניה היו בה כמה זקיקים קטנים וזקיק מוביל של 10 מ"מ.

בכל מקרה לא משנה מה , כמה ולמה לרפואה שלנו היום יש פתרון לכל דבר ולכן
    אל דאגה בסוף לכולנו תהיינה בטן עגולה ויפה

הלן
  • אני מאזור הדרום, קופ"ח מכבי...
    יש עוד רופאים באזור שלי שאתן ממליצות עליהם?
  • היי,

אני בדיוק במצב שלך, גם אני בעלת שחלות פוליציסטיות ובלי לקחת כדורים אני לא מקבלת מחזור... ואנחנו מנסים כבר 8 חודשים ולפני חודשיים הרופא שלי נתן לי איקקלומין 2 כדורים ביום ומעקב זקיקים בשביל לראות אם מתפתח משהו. המינון הזה לא השפיע עליי בכלל....
    החודש התחלתי את הסיבוב השני במינון של 3 כדורים ביום ל 5 ימים ומעקב זקיקים ונקווה לטוב.....
    אני לא מבינה איך הרופא שלך אמר לך שלא צריך לעשות מעקב זקיקים כי בדר"כ זה הולך ביחד אחרת לא תדעי אם האיקקלומין משפיע בכלל.. ואל תסמכי על הערכות ביוץ הביתיות, לי זה הראה שאני תמיד בביוץ
    הרופא שלי אמר שאם החודש זה לא ילך אז חודש הבא הוא יגדיל לי את המינון ורק אם הסיבוב הבא לא יצליח (בתקווה שאני לא יגיע אליו בכלל והחודש יהיה טוב) אז הוא יפנה אותי למומחה פוריות בשביל להתחיל טיפולים.
    במקביל הוא המליץ לעשות בנתיים בדיקת זרע בשביל לראות שהכל תקין אצל בעלי, כדאי שתבדקו גם בשביל להיות רגועים ושתדעו להתמקד בבעיה אחת.....

בכל מקרה, נראה לי שהרופא שלך לא כ"כ רציני ואולי כדאי שתתייעצי עם עוד רופא....

אני מקווה שעזרתי... שיהיה לך ולכולנו בהצלחה!!
  • היי nashnush,
    יש לי שאלה- איך במשך 8 חודשים אתם מנסים אם אין לך וסת? איך את יודעת מהו הימים הפוריים שלך?
    כבר עשינו בדיקת זרע- יצא תקין.
    רציתי גם לשאול יותר לעומק כיצד מתבצע מעקב זקיקים. כל כמה זמן עושים בדיקה? איפה מתבצעות הבדיקות? האם צריך ללכת לרופא עם תוצאות הבדיקות ?
    כאמור היום אני ביום ראשון של הוסת ואני מאוד מתלבטת: מכיוון שברבעון הזה כבר ביקרתי אצל הרופא שלי אני לא יכולה עכשיו לעבור לרופא אחר עד ספטמר. ההתלבטות היא האם תבוא אליו ולהתעקש על המעקב זקיקים למרות שבפעם שעברה שהעלתי את הנושא הוא פסל אותו על הסף?
    אשמח אם תייעצו לי כיצד עדיף לפעול.... אני ממש אובדת עצות...
    תודה

• רק עכשיו הבנתי שאת לוקחת איקקלומין בלי מעקב זקיקים..
    איך זה ייתכן??
  • הרופא שלי בהתחלה רצה שננסה באופן טיבעי כי הוא טען שיש נשים עם אותה בעיה שלי שנקלטות באופן ספונטני. אחרי שלא קיבלתי מחזור 5 חודשים הוא החליט שנתחיל את הטיפול.
    כמו שאמרו לך, מעקב זקיקים זה בדיקת אולטרא סאונד שצריך להתחיל ביום ה- 10 למחזור (זה יוצא בדיוק יום אחרי שמסיימים את האיקקלומין) שעוקב אחרי הזקיקים ורואים איך הם מתפתחים וככה אומרים לך מתי לבוא לעשות את הבדיקה שוב עד שרואים שיש זקיק אחד לפחות שהוא מספיק מפותח, אם אני לא טועה הזקיק צריך להיות לפחות 20 מ"מ בשביל לדעת שאת לקראת ביוץ וככה את יודעת שצריך לעבוד טוב טוב... הרופא שלי המליץ לי גם לקיים יחסים יום כן יום לא כדי לשמור על איכות הזרע אחרת אם עושים כל יום זה מחליש אותו.
    אני התחלתי את המעקב ביום רביעי וכרגע לא ראו משהו מתפתח, ראו רק זקיקים קטנים מרובים אז אני צריכה לחזור ביום ראשון בתקווה שמשהו זז
    זה קצת מייאש אותי את האמת אבל אין ברירה.....

מקווה שעזרתי, אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות......
  • קודם כל תודה על התייחסותכן לגבי מעקב זקיקים..
    אני מבינה את המהות והחשיבות של ביצוע התהליך הזה וזה רק מחדד את התמיהה שלי - מה הסיבה שהרופא שלי לא נותן לי את האופציה הזו (למרות שדווקא אצלו במרפאה יש מכשיר אולטרה סאונד, כך שזה הופך להרבה יותר פשוט לביצוע... האם נראה לכן שיהיה נכון להתעקש לבצע את המעקב בכל אופן? כבר חשבתי לגייס את בעלי שנלך אליו יחד אולי הוא יצליח "להשיג את מבוקשנו".
    בנוסף לזה אני חושבת שכדאי לי במקביל לפנות לייעוץ של מומחה פרטי לפריון . קראתי הרבה על רופאים פרטיים מומלצים- ראיתי שהרבה מאוד בנות ממליצות בחום על פרופ' זיידמן דניאל. אני אנסה ביום ראשון לקבוע אליו תור לייעוץ (מקווה שזה לא יהיה בעוד חצי שנה :-) )
    בחודש שעבר הרופא שלי אמר שלנו לקיים יחסי מין כל יום (בתקופה הפוריה)... האם יש חשיבות מתי עושים את זה- בבוקר או בערב? אנחנו עושים בערב בגלל שזה הרבה יותר נוח (אפשר לשכב 20 דקות עם רגליים מורמות ולא צריך לקום אחרי זה...)
    רציתי לשאול עוד שאלה נוספת: ברגע שתחלנו לנסות להרות לפני למעלה לחצי שנה התחלתי לקחת חומצה פולית. לקחתי אותה במשך חצי שנה, עד שהתחילו להופיע תופעות לוואי (גירויים ועקצוצים בעור ). מיד הפסקתי את נטילת הכדורים וכשאמרתי זאת לרופא שלי הוא לא התנגד לכך שהפסקתי. שאלתי אותו האם צריך להתחיל שוב לקחת- הוא אמר שלא.

nashnush- את לוקחת חומצה פולית במשך כל התקופה הזו?
    אני מחזיקה לך אצבעות שהזקיקים יתפתחו כמו שצריך!
  • תודה חמודה גם אני מקווה.....

אני לוקחת חומצה פולית אבל לא ברצף חחחח..... אני לא כ"כ זוכרת לקחת את הכדורים או שאני מתעצלת שזה טיפשי מצידי.... אבל רצוי לקחת את החומצה פולית לפי מה שהבנתי, הרופא שלי אמר לי להתחיל כבר לפני שהתחתנתי כי צריך להתחיל 3 חודשים לפני שנקלטים.
    שבוע הבא בעלי צריך ללכת לקחת הפניה לבדיקת זרע אז אני מקווה שגם זה יילך בסדר. נורא מלחיץ כל הדברים האלו וכל הלחץ הזה ממש לא מוסיף ולא מועיל....
    את לא מאזור המרכז נכון? כי אני שמעתי על רופא פוריות ממכבי שהוא ממש מעולה והוא מקבל רק ברמת השרון ואליו אני אלך אם אני אצטרך לעבור לטיפולים יותר רציניים...
    אולי זה רעיון טוב שתלכי עם בעלך ותנסו ללחוץ עליו כי לא קיים דבר כזה לקחת איקקלומין בלי מעקב זקיקים, ואם הוא עדיין מתנגד פשוט תעברי רופא גם אם זה כרוך בקנס קטן שעברת באמצע הרבעון.
    נקווה שיהיה בסדר...
    שיהיה שבת שלום ותחזרי לעדכן
  • אני מאזור הדרום... בכל מקרה אנחנו ננסה להוציא את המעקב זקיקים... מה שבטוח שאני לא אשאר אצלו הרבה זמן..
    שיהיה בהצלחה בשבוע הבא!
    שבת שלום!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה