התלבטתי רבות אם להיכנס כחסויה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אבל בסוף החלטתי שאני מי שאני ואין לי מה להתבייש.
    מעדיפה להתחיל ולספר דווקא על ההריון של להב. כל ההריון הייתי היסטרית בטירוף, ממש אמא חרדתית, הייתי בטוחה שיהיה לא תקין, כולם אמרו לי את אמא , הדאגה והאהבה לתינוקת כבר התחילו. כשילדתי את להב נורא רציתי לבטל את הכל, להחזיר הכל לקודמתו, לא הבנתי למה עשיתי את זה לעצמי ומה היה רע לי לפני - רק אני ובעלי. כמובן שהתחושה עברה והאהבה רק הלכה וגברה. גם היום אני בטוחה שהגעתי לגבול האפשרי של האהבה ואני מגלה שפשוט אין גבולות.

ועכשיו להריון הספציפי הזה - ברוך השם הוא היה מתוכנן ונקלטתי ישר בחודש הראשון. הוא זורם טוב, ואפילו בקלות יחסית להריון של להב. אין לחץ אין פניקה ואני הרבה פחות חרדתית, עד כמעט ולא חרדתית בכלל.
    בשבועיים האחרונים אני מרגישה שאני נכנסת למעין דכאון של לפני לידה. אני לא מפחדת מהלידה, אפילו לא קצת, ההפך אני ממש מפנטזת על לידה רגילה ולא קיסרי, על הכאבים, על המים, על הפקק הרירי, על כל מה שאני קוראת ושומעת כל הזמן - פשוט רוצה להרגיש את זה. ומצד שני אני לא מחכה בכלל לדקה של אחרי.
    קשה לי לחשוב שוב על השעבוד, הלילות, הבכי, הגזים, הטיטולים- בקיצור קשה לי לחשוב להתחיל הכל מ-0.
    אבל יותר מהכל קשה לי עם להב - אני מסתכלת עליה ומתחילה לבכות - מרגישה שאני עושה עוול לאהבה הגדולה של חיי - שאני עומדת להרוס את חייה

26 תגובות
עמוד 1
  • קודם כול טוב שלא נכנסת כחסוייה אין לך מה להתבייש או לפחד להיפתח בנושא כי כל מה שאת מתארת הוא לגמרי נורמאלי וטבעי!
    תינוק חדש בתקופה הראשונה זה אומנם אושר גדול אבל גם אירוע מטלטל שמוציא את החיים והאדם מאיזון. גם לי היו תקופות עם הראשון וגם עם השני של רצון עז להחזיר אותם לרחם לכמה שעות
    [url=http://www.freeglittergraphics.com]

"הילד האנושי - לעיתים כה חד הבחנה יותר מאשר המבוגר המהורהר עד טמטום חושים" (מארקוס זוסאק מתוך הספר "גנבת הספרים")
  • אוי,התחושות שאת מתארת כל כך מוכרות לי
  • סיון

[
    []
  • סיווני
  • אחרי מה שהבנות כתבו לך כל שנישאר לי זה לתת לך מליוני

האל חשב וחשב, איך אוכל להשביח את האישה? איך אוכל לגרום לה להיות עוד יותר טובה?
    בדק האל -הוסיף לה חולשה לילדים מתוקים,
    הוסיף לה כוח לוותר לאחרים.
    הוסיף לה את היכולת להמשיך גם כשרע,
    הוסיף לה את האומץ לבלוע צעקה,
    הוסיף לה חשיבה עמוקה ועין חדה,
    הוסיף לה רגש למחר ורגש למשפחתה,
    הוסיף לה אהבה ויהי מה,
    וכשסיים מלאכתו

קרא לה - אמא !!!

**
    **
    **
    www.2all.co.il/web/Sites/2007-8

• נורמאלי לגמרי הרגשתי בדיוק כמוך
    זה לא אומר שהדכאון עתיד לבוא
    המעבר מאחד ל- 2 הוא לא פשוט
    כל הבית צריך להסתגל להצטרפות הנוספת.. לוקח קצת זמן ואז ישנה נק' שהכל מתחיל לזרום
  • תודה רבה לכולכן - אין ספק שאין כמו מילה חמה

• סיווני

• אין מה להתבייש או להכנס כחסויה - אני את ההריון עם איתמר מאוד רציתי.
    אני לא יכולה לתאר כמה רציתי, לקח לי לא קצת להכנס להריון (7 חודשים) וגם היה לי ניתוח שסיכן את היכולת שלי להביא ילדים ומאוד מאוד היה לי חשוב שליונתן יהיה אח/ות.

אבל, בערך בחודש שמיני פתאום אמרתי לעצמי - "מה חשבתי לעצמי - למה אני עושה את זה ליונתן? למה אני חושבת שיהיה לו טוב עוד אח" וקצת קיבלתי מה שנקרא "רגליים קרות" מהחשש של איך זה ישפיע על יונתן ואם הוא באמת צריך עוד אח.

בקיצור, הסתדרנו. יונתן מת על איתמר (וכמובן גם איתמר על יונתן), החודשיים הראשונים היו קשים, אח"כ זה מסתדר (וגם בחודשיים הראשונים הסתדרנו).
    יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • חחחחחחחח את מזכירה לי כל כך אותי
  • נכון שגם אני קיטרתי כמה שאני רוצה כבר ללדת,
    אבל רק בגלל שרציתי להיפטר מהבחילות האיומות.
    ת'אמת, גם אני לפעמים חשבתי לעצמי שאם לא הבחילות והכובד,
    לא הייתי מתנגדת שהעוברית תישאר בבטן לעוד איזה שנה שנתיים
  • יקירתי
    הכל בסדר, החששות שלך מאוד מאוד מובנות וברורות
    כמעט כולנו חשבנו בדיוק על מה שאת חושבת..
    אני אמרתי לעצמי איך אני אוכל לאהוב עוד ילד שאני כל כך
    אוהבת את ליעד, אבל האהבה באה מהר יותר.
    את נותנת ללהב מתנה אחות אין יותר טוב מזה

זה יעבור לך מבטיחה
  • אנחנו לא ממש מכירות, אני מהפורום של טיפ]ולי פוריות...
    יש לי ילד בגיל של להב בן 3,
    את יודעת כמה הוא מבקש ורוצה אח קטן או אחות- כמו שיש לכל החברים שלו? לחלקם כבר יש יש 2 אחים קטנים....
    את ממש לא עושה ללהב עוול- להיפך!!!
    3 שנים הפרש זה יפה, ואני בטוחה שתדעי לתת לה את התשומת לב שלה במקביל לתינוקת החדשה. אני בטוחה שהיא גם תשמח לעזור ולהיות שותפה,
    ואתם תהיו משפחה שלמה ומאושרת,
    ברכי על מה שיש לך,
    הרבה בנות היו מתחלפות איתך ברגע זה
  • סיוני,
    בטח התעייפת מכל התשובות הארוכות,
    אני רוצה לשלוח לך מלא-
  • רק רציתי עוד להוסיף שהאהבה לא מתחלקת,
    היא מוכפלת
  • את לעולם אבל לעולם לא יכולה להגיד על עצמך אמא רעה. אני ממש לא רוצה לשמוע דבר כזה. את מדהימה ועצם מה שאת רושמת את יותר מדהימה. יש לך אוצר בידיים והאוצר השני בדרך, ותאמיני לי הם זכו לאמא כמוך. את לא מבינה כמה אהבה את יכולה לתת תאמיני שאת לא תאהבי את להב פחות כי אין דבר כזה. את תאהבי אותה אותו הדבר וגם את הפצפונת שבדרך. הבנות רשמו הכל ותאמיני לי שכל אמא מרגישה ככה. ומבטיחה לך שהדיכאון אחרי הלידה ממש רחוק ממך בשנות אור. אוהבת אותך מלא מלא מלא, ותאמיני לי שאין כמוך בעולם
  • בנות אין לי מספיק מילים להודות לכן על ההשקעה שבכתיבת התשובות הכל כך מפורטות הדואגות והאוהבות.
    גם אמא שלי תמיד אומרת לי שזה לא שהלב מתחלק, הוא פשוט מכפיל את עצמו

• מאמי -
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
  • החרטה היא לא באמת,
    את פשוט מפחדת וחוששת
    ומכאן התחושה שמרגישה כביכול כחרטה.
    את לא מתחרטת, את פשוט חוששת וזה לגיטימי וטבעי
  • נטלי אמרה בדיוק את מה שרציתי לומר
  • זה בהחלט פחד... פחד מהשינוי (מעוד שינוי) פחד מהקושי, פחד שלא תדעי איך להתמודד ברגעים מסויימים....
    יהיה קשה בהתחלה אבל... את עכשיו גרה קרוב לאמא שלך, תהיה לך הרבה יותר עזרה ומהר מאוד תיראי שאת מסוגלת, מסוגלת לאהוב את שתיהן הכי הרבה בעולם, מסוגלת לשמוע את שתיהן, מסוגלת ראות את שתיהן, מסוגלת לעשות מיליון דברים בבת אחת, מסוגלת לשמוע אחת מהן בוכה לכמה שניות עד שתתפני אליה.....
    זה בסדר לחשוש, זה בסדר לפחד, זה בסדר גם להתחרט - רק שזה לא ממש עוזר לך

• טוב שאת מודעת לזה הייתי מציעה שתדברי עם רופא משפחה הוא יכול לעזור
    וזה טבעי מה שאת מרגישה תמיד לפני לידה יש חששות
    גם לי היה דיכאון אחרי לידה ולא טיפלתי בזה ואת יודעת מה קרה...
    תדאגי לטפל בעצמך כבר עכשיו ותעזרי בכל עזרה שיציעו לך
    תרגישי טוב

• אני רוצה להגיד לך עוד משהו
    "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
  • אחרי התשובות של כולן אני שולחת לך המון המון

רוצים לקרוא על החיתולים החדשים של פמפרס אקטיב בייבי וגם לעזור לי לזכות בחיתולים, אשמח אם תלחצו על הלינק
    http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=5234
  • מוכר מאוד מאוד מאוד.

גם אני הרגשתי בדיוק כפי שאת מתארת .. אבל יקירתי זה תקופה וז ה עובר .

גם אני שאלתי את עצמי מה עשיתי ??? והנה עבר ההריון ואיתו החששות והכל יסתדר ברוך השם ..

http://www.f2h.co.il/1848034048453
  • גם לי יש לא מעט חששות ואיך אני אני אסתדר עם שניים ושקד לא תמיד ילדה הכי קלה שבעולם והיא תצרך לי אבא אבא אבא כמו שהיא רגילה והוא מסכן יבכה מגזים יהיה סיסו ושימחו אבל אני מקווה שיהיה בסדר אצלי זה לא 2 בנות אלה בת ובן אני מאמינה שיהיה בסדר גם הילדים של אחורתי שזה בת ובן בהפרשים של 4 שנים עד לפני כמה שנים היו חברים כאלו טובים אבל עכשיו כבר לא אבל זה גיל כזה סה"כ הבת בת 16
    תהיה חזקה ממי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה