טיפול שיניים בהרדמה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר ישי שלום,
    נפלה לי סתימה ואני צריכה לעבור טיפול שיניים. אני מעוניינת לדעת אם מותר לעבור הרדמה?

אני שואלת, כי במשך השנים האחרונות, בגלל שהייתי בטיפולים וזה יצא כל פעם כשחיכיתי לבדיקת הבטא, הרופא עשה לי סתימה זמנית שלא מחזיקה ונופלת לאחר מס' שבועות.

במהלך הזמן הזה ראיתי לא פעם בפורומים שחלק מכם, רופאי הפיריון, מציינים שמותר, אבל רופא השיניים שהייתי אצלו בפעם האחרונה אמר לי שלפי ההתוויות, אסור לעשות הרדמה בטרימסטר הראשון, ובגלל שלשן שלי יש קירות, אז הוא יכול להימנע מזה ולשים לי סתימה זמנית. הבעיה היא שזה חוזר על עצמו באותו השן כבר אין ספור פעמים ואני מעוניינת לדעת האם אפשר בכל זאת לעשות הרדמה כדי לעשות סתימה רצינית יותר?
    ומה הנזק שיכול להיגרם בעקבות ההרדמה?

בתודה מראש
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    כאשר אין מנוס. אפשר להרדים גם בשליש ראשון. בד"כ אין להרדמה שום השפעה על העובר.
    במצבים אחרים, שבהם הדחיפות אינה גבוהה, ניתן לעשות טיפול זמני ולדחות את ההרדמה לשליש השני.
    דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה