מה נסגר עם חום השחר??? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן,
    קצת לא מסתדר לי חום השחר עם החישוב של ימי הביוץ... יש למישהי רעיונות למה?

התחלנו בשבוע שעבר במאמץ משולב לקראת המטרה... יום שבת, ה-16/7 הסתיים לי המחזור, התחלנו לנסות ביום ב', יום ד', יום ו', יום ש', ובמקביל גם התחלתי למדוד חום... וזה היה קצת מוזר, חייבת לציין... לפי החישוב שלי, מאחר ואני מקבלת כל 27 ימים, הביוץ צריך להיות לכל המאוחר היום (ספרתי פעמיים, פעם אחת מהופעת הכתמים החומים ופעם נוספת מהדימום עצמו) אבל גם היום וגם ביום ו' (יום הביוץ המוקדם יותר) החום שלי לא השתנה, ועמד לאורך כל השבוע על 36.3- 36.5.... מה זה אומר? שהביוץ עדיין לא הגיע, למרות חישוב הימים? אני קצת אבודה פה, חייבת לציין...

תודה מראש ומקווה לבשורות טובות מכולכן!
    יפעת.
8 תגובות
עמוד 1
  • בוקר טוב,

אני יכולה לספר לך מהניסיון הדל שיש לי, שהחודש גם אני התחלתי פעם ראשונה למדוד חום השחר. לפי מחשבון ביוץ אני אמורה לבייץ שבועיים מיום המחזור וגיליתי שהוא מגיע רק אחרי 16 יום.
    כל החודש היה לי חום 36.4-36.6 וביום הביוץ 36.2 וגם בדקתי בערכת ביוץ וזה הראה לי 2 פסים חזקים.
    אני חושבת שכדאי לך להמשיך למדוד אולי עוד יומיים-שלוש הביוץ יגיע.

שיהיה בהצלחה
  • הי,
    לא הבנתי... בביוץ חום הגוף לא אמור לעלות? אצלך הוא ירד מ- 36.6 ל- 36.2?
    תודה,
    יפעת.
  • מהאתר:
    שינויים בטמפרטורת הגוף
    בזמן הביוץ ומיד לאחר מכן טמפרטורת הגוף נמוכה במקצת מהרגיל. כלומר, מיד אחרי שתשתחרר הביצית, יעלה החום בחזרה

כשמתקיים הביוץ טמפרטורת הגוף יורדת וכשהביצית משתחררת חום הגוף שוב עולה.
    בגלל זה אומרים לקיים יחסים 3 ימים רצופים בזמן הביוץ, כי בסך הכל אנחנו צריכים את הביצים שהשתחררה כדי הזרע יפגוש אותה.

• אז תראי מה אני קראתי באתר הבא:
    http://www.healthyliving.co.il/bbt.php
    "בחלקו הראשון של מחזור הווסת, השלב הפוליקולארי, מהווסת עד לביוץ, חום הגוף נמוך יחסית. ממוצע החום בשלב הפוליקולארי 36.3- 36.5 C ( בממוצע).
    כמובן שצפויים שינויים קלים בחום מיום ליום בטווח מצומצם של 0.1-0.3 C.
    ביום הביוץ, או פחות מיממה לפניו, צפויה עליה ממוצעת בטמפרטורת הגוף של 0.3-05 .C
    הטמפרטורה הממוצעת בשלב הלוטאלי הינה 36.8-36.9 C.
    יום לפני העלייה עשויה להיות ירידה חדה בחום, שמיד אחריו עליה. זהו מצב תקין."

מכאן הבנתי שביום הביוץ (כלומר, היום בו משתחררת ביצית, לא?) חום הגוף עולה, יגיע ל- 36.8 בערך, ויכול להיות שקודם לכן ירד מעט...

הבנתי לא נכון?
    תודה,
    יפעת.
  • לפי מה שאני מבינה, כן יכולה להיות ירידה חדה בטמפ' ואז עליה.

אווווףףףף זה ממש מסובך.

אי אפשר להסתמך על שום דבר
  • טוב, אז גם אני כבר מבולבלת לגמרי... הצגתי את השאלה בפורום הרפואי, מקווה שתינתן תשובה בקרוב... אעדכן אותך!
    תודה על הנסיון לעזור...
    יפעת.
  • חום השחר לא ניסיתי, נשמע לי מעצבן מדי למדוד חום מתוך שינה.. השתמשתי בפעמיים האחרונות בערכת ביוץ, ו... גיליתי שגם עליה לא ממש אפשר לסמוך! עכשיו בדיעבד אני מבינה שפספסנו את הביוץ (קיבלתי מקודם מהצפוי), וכנראה שהיום שבו הופיעו שני קווים כאשר השני היה טיפה בהיר יותר - הוא היה יום הביוץ, ושכהופיעו למחרת שני קווים חזקים היה כבר מאוחר מדי כנראה.
    אז לחודש הקרוב לפחות אני מפסיקה עם כל הדברים האלה, ושפוט שוכבת עם בעלי להנאתנו המשותפת. כבר הודעתי לו שהחודש צפויות לנו חגיגות רציניות, כי יש לנו תקופה ארוכה לכסות

ענת
  • אין לי ושג בעניינים האלו- אבל הבנתי שכבכר נתונים לך תשובות- בהצלחה!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה