גם אני מסכימה עם אלינה ונטע (די כרגיל, חייבת לציין...).
אסור אף פעם לקפוץ מעל הפופיק...
גם בעלי וגם אני בעלי תואר 2, עובדים ומרוויחים משכורות ממוצעות ביותר, לפי דירוג השכר במשק. כידוע, לנו 3 ילדים, שלושתם נמצאים במוסדות חינוך ומקבלים חוגים ותחביבים. לא היינו במינוס כבר 14 שנה.
בתקופה זו בעלי עזב מקום עבודה (צבא קבע), נכנס לאחר, עזב גם אותו ונכנס לשלישי בו הוא מחזיק כבר כ - 10 שנים. בתקופה זו (16 שנה אחרונות) אני הייתי בהריון 3 פעמים, ילדתי 3 פעמים (ויצאתי לחופשות לידה) ו... החלפתי 3 מקומות עבודה כשכירה ופתחתי עסק עצמאי משלי.
בתחילת דרכנו - גרנו אצל ההורים, וחסכנו שכירות.
לבית בו אנו גרים הגענו בעזרת עבודה מאומצת בעשר אצבעות והרבה דמעות. אף אחד לא תרם לנו שקל להצלחת העניין...
כשהיה לנו קשה כלכלית - לא קנינו בשר, כי זה יקר יותר.
כשהיה לנו קשה כלכלית - התניידנו ברגל ובאוטובוס.
לא הדלקנו את המזגן בבית.
לא השתמשנו בסלולרי.
לא יצאנו לסרטים, הופעות, חופשות, נופשים. כן... במשך שנים...
ביטלנו יס והוט (ואגב, עד היום לא החזרנו... מבחירה מושכלת בלבד. למרות שהיום אני חושבת שיש ביכולתנו לקנות כמה מניות שם...

).
חישבנו שקל לשקל.
בעגלה ששימשה את מיכל - גידלתי עוד 2 ילדים בהנאה ובשמחה.
כנ"ל במיטת התינוק, בשידה, בסלקל ובאמבטיית התינוק.
עד היום - אני קונה בגדים לעצמי ולילדים בחנויות עודפים ובסופי עונה (וכולנו נראים כאילו יצאנו מקטלוג אופנה... תאמינו או לא

).
עד היום - אנו מבצעים מעקב מדוקדק אחר הוצ' והכנסות, עד לרמת מחצית השקל.
עד היום - אני קונה פירות וירקות רק בשוק.
ובכלל - מפצלת קניות. קונה רק את מה שהכי טוב - במקום שהכי טוב. פירות וירקות - בשוק. ביצים - במשק לידי שמשווק לתנובה. קוסמטיקה וניקיון - בסופר פארם עם כרטיס הנחה. בכלל, נוהגת לעשות סקר שוק בקשר לכל מוצר, גדול כקטן.
וכן הלאה...
אני כן מסכימה מאד עם המאבק, אני בהחלט חושבת ומאמינה שהממשלה הזו והעומד בראשה איבדו כיוון עם נטל המיסוי הישיר והעקיף (אני גם רואה את זה היטב, כעצמאית, בנוסף להיותי שכירה.) ועם העלאות המחירים חסרות הפרופורציה ביחס להכל, ועם אי פתיחת השוק לייבוא, בפרט למוצרים מסויימים ששם זה must.
ועם זאת, אני כן חושבת שבדיוק כמו שאלינה אמרה - אנשים פה ("פה", הכוונה לישראל) מתקשים להבין ש"הקפה", "הלוואה מהבנק" ו"להיכנס למינוס" משמעותם אחת, ואחת בלבד:
לשחק עם כסף שבכלל לא שייך לך!!!!!!ברגע שזה יהיה מובן ויופנם, אני חושבת שלפחות מחצית מהבעיות הכלכליות של אנשים כאן - ייפתרו.
אבל לא נראה לי שזה יקרה...