מאזן האימים של א' - מעניין - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • התפרסם בגלובס לפני מס' ימים
    http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000669333
    הכותב מספר שהוא נמצא באוברדרפט תמידי, למרות שהוא ואשתו משתכרים 25,000 ש"ח נטו.
    הטוקבקיסטים התנפלו על הכותב ולא הבינו את השורה התחתונה העצובה - זה העשירון העליון לפי חתכי מדינת ישראל. אם הם לא מכסים את הוצאותיהם (גם אם הן על הצד הגבוה, הן אינן כוללות מותרות כמו חופשות בילויים, מסעדות, עוזרת, בייביסיטר), אז מי כן?

התפרסם אתמול מכתב תגובה שלו לטוקבקיסטים אבל לא מצאתי אותו כרגע
56 תגובות
עמוד 1
  • ראיתם את הסרט "מדינה בהלוואה" אתמול?

פשוט מזעזע איך אנשים חיים פה

• כן אורטלי אני ראיתי והזדעזתי
  • הבעיה מרכזית בארץ שרוב האנשים לא מבינים דבר אחד בסיסי - מסגרת האשראי זה לא כסף שלך : לא מינוס מאושר בבנק ולא בכרטיס אשראי . זאת הלוואה ומאוד יקרה כל עוד ואנו מדברים על מינוס בבנק . בחו"ל מינוס בבנק מושג שלא קיים , מה עוד שהרבה מאוד אנשים משתמשים בכרטיס דביט (כמו דיירקט ) שישר מחייב את החשבון ולא בכרטיסי אשראי עם חיוב פעם בחודש כבפול זה הלוואה לחודש אחת ללא ריבית , הכרטיסי אקטיב ומולטי למנהם זאת בכלל סכנת נפשות .
    בחור שפרסם את ההוצאת מול הכנסות כבר יש טועה במס' פרמטרים ..... שכרות גבוה מדי ביחס להכנסת נטו , לפחות ב1000 ש"ח זה בדיוק המינוס החודשי שלו ....... בקצור בנהול תקציב יש 2 כללים מאוד חשובים : 1 לא לקפוז מעל הפוקיק ולהיות עם היד על הדופק כל יום ... עד המלצה תמיד לעשות חיסכון קטן עבר דברים בלטי נצפים : ארועים/ תיקונים וכו ' .
    http://www.holdthatpic.com/

• אכן עצוב

• אנחנו בזמנו פנינו לארגון פעמונים והם ליוו אותנו שנה (בהתנדבות)
  • אהבתי גם את זה שכתבו לו שהוא "בחר" להכניס את הילדים לגן פרטי ולא לויצ"ו או נעמ"ת.
    בויצ"ו ונעמ"ת יש עדיפות לאנשים עם הכנסה נמוכה יותר, ומי שנכנס והכנסתו גבוהה משלם מחיר שמאוד דומה לגנים הפרטיים
  • לדעתי, חלק מהבעיה היא המנטליות של הישראלים. כל עוד אנשים נכנסים לחנויות וקונים בגדים יקרים, עוגיות יקרות, מוצרי חלב יקרים, מוצרי תינוקות יקרים וכו', אז למה בעצם לא להעלות מחירים?
    אני לא מצליחה להבין הורים שקונים תיק החתלה ב-300 ש"ח. גם אם היה לי הרבה כסף לא הייתי קונה תיק כזה, כי בעני זה ממש השחטה של כסף.
    אני לא מבינה הורים שקונים עגלות יוקרה. אני תמיד השתמשתי בעגלות שעלו פחות מ-800 ש"ח והיה לי ממש נחמד איתן והן מילאו את כל הצרכים שלנו.
    אני לא מבינה אנשים שמסכימים לשלם מיליונים על דירה רק כדי שלא "יבזבזו" כסף על שכר דירה. הם לא מבינים שאם הם קונים דירה במיליון, הם ישלמו עליה בסופו של דבר שני מיליון... המנטליות של קנית דירות כדי לא לצאת פריארים בשכירות, היא חלק מהבעיה של הדיור.
    כנ"ל לגבי סטודנטים שחושבים שאם הם לומדים בירושלים, אז הם צריכים גם לגור בה. אני הייתי סטודנטית בירושלים וגרתי בפריפריה ועמדתי בזה. אה, כן - גם נסעתי באוטובוסים. אפילו לא חלמנו על רכב, וגם היום אנחנו לא מחזיקים רכב. רכב זה מותרות בעיני, ואפשר להסתדר עם שני ילדים ובלי רכב - מניסיון! לא הכל חייב להיות הכי נוח שבעולם.
    אז נכון שיש בישראל בעיה אמיתית של יוקר מחיה, אבל לחלק מהבעיות האלו הישראלים גרמו בתרבות הצריכה שלהם.
  • גם אני בזמנו כשהייתי סטודנטית בירושלים וגרתי בפריפריה נסעתי כל יום הביתה שעה וחצי לכל כיוון בלי פקקים.
    חסך לי ולהוריםש לי המון כסף.
    אני חושבת שמי שגר במרכז, בעיקר הצעירים, ולא כולם אבל הרבה מהם,
    הם קצת מפונקים, זה חלק מהבעיה.
    השכירויות ומחירי דירות במרכז יקרים פי 3 מדיור בפריפריה וגם המחיה יקרה פי 3.
    כותב הכתבה עם הכנסה כמו שלו היה יכול לחיות יופי בפלוס רציני+דירה קנויה יפה וחדשה+גנים פרטיים מהטובים בפריפריה.
    אבל מצד שני זכותו של כל בן אדם, כל משפחה לחיות איפה שהם רוצים לחיות,
    וממשלה חייבת לדאוג שהאזרחים שלה שעובדים קשה יוכלו להרשות לעצמם רמת חיים נורמלית בהתאם להכנסה החודשית.
    נטלי
  • הבעיה העיקרית לדעתי זה הפער הלא הגיוני בין השכר הממוצע במשק לבין המחירים.
    למה, לקיבינימט, משפחה שבה שני בני הזוג עובדים במשרות מלאות לא מצליחה לסגור את החודש???
    לקנות דירה ולהחזיק רכב - זה לא מותרות ולא פינוקים. נקודה. זה בסיסי ביותר!
    לפחות אמור להיות בסיסי ביותר... המדינה הזאת מעוותת וזקוקה לשינוי מיידי!

~ יולי ~
  • נטלי , בלי להכנס לו לכיס - ברגע שהוא רשם שהול לו 4800 ש"ח לאוכל לחודש - בטוח אפשר לקצץ . באוכל היא אפשר לקצץ במקרה שיש תינוק שעדיין אוכל תמ"ל בלבד או אוכל בריאותי מיוחד נטול גלוטן לדוגמא....
    אצלי בבית לדוגמא כן אוכלים בשר בל אני לא קונה שם דבר מוכן :החל מבשר תחון עד פירוק עופות אני עושה לבד .
    פירות ירקות אני קונה רק בשוק , זה מוזיל לי עלויות כי בעלי ובני גומרים 7-8 קילו פירות בשבוע .
    בחיים בני לא אכל גרבר ... לשלם 5 ש"ח על צנצנת של 200 גר' וזאת לא ארוחה מלאה עוד ? מה קרה מי מת .....למה לא מבאיים מחו"ל בחצי מחיר ?
    לגבי גן זה בולשיט : באשדוד לדוגמא איר של כמעט 300 אלף איש והמון זוגות צעירים יש .... 4 גנים של ויצו ונעמ"ת .. כדי להתקבל לשם את צריכה לעבוד בעריה או להיות ממש מסכנה וכו ....
    מסכימה בהכל עם נטע : גם לי היה תיק החטלה הכי פשוט ועגלה לא בין המותגים , בחרתי לגור באשדוד כדי לא לקפוץ מעל הפוקיק עם תשלומי משכנתא (אז זה היה עוד ריאלי ) , התנדבתי בזמנו בפעמונים ואני מוכנה לעזור גם היום למי שרוצה בכייף .
    הכח חשוב זה לשנות מחשבה ולהבין שמסגרת גדולה זה טב לבנק ולא לך ...
  • נכון, צריך לתכנן תקציב בצורה נכונה ולא לקפוץ מעל הפופיק וכו', אלינה אני מסכימה איתך.
    אבל אני מדברת על דירה בסיסית במקום הגיוני (לא בית 3 קומות בקיסריה) ועל רכב בסיסי (לא מכונית-ספורט מפוארת בייבוא אישי או משהו כזה).
    נראה לכן הגיוני שדירה בפתח תקווה יותר יקרה מאשר דירה דומה בלונדון???

~ יולי ~
  • אלינה כל הכבוד לך על ההתנדבות
  • יולי , לא יודעת בטור אחת שנמצאת בחו"ל הרבה חלק ממספרים שפרסמו לאחרונה לגבי דיור ואוכל לא הכי מדוייקים .
    במיוחד בלונדון בנושא אוכל .. בארה"ב זה סיפור אחר בגלל גודל המדינה אבל יש גם עניין האכות .
    כל מספר שמופרסם היום מומלץ לבדוק ...
  • אלינה, לא בדקתי מספרים שמפרסמים. יש לנו חברים בלונדון, פשוט שאלתי אותם.

~ יולי ~
  • בפריפריה הם בחיים לא היו מרויחים את אותו שכר
    אם יש זמן נסיעה - זה גוזל זמן עבודה / זמן עם הילדים
    כשעובדים שעות רבות שאמורות להצדיק שכר של 42 ברוטו, ורוצים עוד לבלות זמן עם הילדים, רכב זה לא מותרות, לגור קרוב לעבודה זה לא מותרות

ושוב, השאלה היא לא אם הם בזבזנים או לא, אלא האם זוג שמדורג בעשירון העליון של מדינת ישראל אמור לחשוב פעמיים על כל גרוש? לא להחזיק רכב? לא לצאת לבלות ולחופשות כי אין כסף?
  • אילנה-
  • גם אני מסכימה עם אלינה ונטע (די כרגיל, חייבת לציין...).
    אסור אף פעם לקפוץ מעל הפופיק...
    גם בעלי וגם אני בעלי תואר 2, עובדים ומרוויחים משכורות ממוצעות ביותר, לפי דירוג השכר במשק. כידוע, לנו 3 ילדים, שלושתם נמצאים במוסדות חינוך ומקבלים חוגים ותחביבים. לא היינו במינוס כבר 14 שנה.
    בתקופה זו בעלי עזב מקום עבודה (צבא קבע), נכנס לאחר, עזב גם אותו ונכנס לשלישי בו הוא מחזיק כבר כ - 10 שנים. בתקופה זו (16 שנה אחרונות) אני הייתי בהריון 3 פעמים, ילדתי 3 פעמים (ויצאתי לחופשות לידה) ו... החלפתי 3 מקומות עבודה כשכירה ופתחתי עסק עצמאי משלי.
    בתחילת דרכנו - גרנו אצל ההורים, וחסכנו שכירות.
    לבית בו אנו גרים הגענו בעזרת עבודה מאומצת בעשר אצבעות והרבה דמעות. אף אחד לא תרם לנו שקל להצלחת העניין...
    כשהיה לנו קשה כלכלית - לא קנינו בשר, כי זה יקר יותר.
    כשהיה לנו קשה כלכלית - התניידנו ברגל ובאוטובוס.
    לא הדלקנו את המזגן בבית.
    לא השתמשנו בסלולרי.
    לא יצאנו לסרטים, הופעות, חופשות, נופשים. כן... במשך שנים...
    ביטלנו יס והוט (ואגב, עד היום לא החזרנו... מבחירה מושכלת בלבד. למרות שהיום אני חושבת שיש ביכולתנו לקנות כמה מניות שם... ).
    חישבנו שקל לשקל.
    בעגלה ששימשה את מיכל - גידלתי עוד 2 ילדים בהנאה ובשמחה.
    כנ"ל במיטת התינוק, בשידה, בסלקל ובאמבטיית התינוק.
    עד היום - אני קונה בגדים לעצמי ולילדים בחנויות עודפים ובסופי עונה (וכולנו נראים כאילו יצאנו מקטלוג אופנה... תאמינו או לא ).
    עד היום - אנו מבצעים מעקב מדוקדק אחר הוצ' והכנסות, עד לרמת מחצית השקל.
    עד היום - אני קונה פירות וירקות רק בשוק.
    ובכלל - מפצלת קניות. קונה רק את מה שהכי טוב - במקום שהכי טוב. פירות וירקות - בשוק. ביצים - במשק לידי שמשווק לתנובה. קוסמטיקה וניקיון - בסופר פארם עם כרטיס הנחה. בכלל, נוהגת לעשות סקר שוק בקשר לכל מוצר, גדול כקטן.
    וכן הלאה...

אני כן מסכימה מאד עם המאבק, אני בהחלט חושבת ומאמינה שהממשלה הזו והעומד בראשה איבדו כיוון עם נטל המיסוי הישיר והעקיף (אני גם רואה את זה היטב, כעצמאית, בנוסף להיותי שכירה.) ועם העלאות המחירים חסרות הפרופורציה ביחס להכל, ועם אי פתיחת השוק לייבוא, בפרט למוצרים מסויימים ששם זה must.
    ועם זאת, אני כן חושבת שבדיוק כמו שאלינה אמרה - אנשים פה ("פה", הכוונה לישראל) מתקשים להבין ש"הקפה", "הלוואה מהבנק" ו"להיכנס למינוס" משמעותם אחת, ואחת בלבד: לשחק עם כסף שבכלל לא שייך לך!!!!!!
    ברגע שזה יהיה מובן ויופנם, אני חושבת שלפחות מחצית מהבעיות הכלכליות של אנשים כאן - ייפתרו.
    אבל לא נראה לי שזה יקרה...
  • מה שהכי מצחיק אותי זה שאנשים כותבים כמה קשה היום כלכלית ובסוף ההודעה שלהם כתוב "נשלח מאייפון שלי"
  • net02
  • net אני מסכימה איתך

• יש עוד דרך יפה לחסוך כסף .... פחות להסתובב בקניונים ומרכזה קניות כי בילוי ... כרי זה בזבוז כסף על בטוח .
    אולי אני אמא רעה , בני כבר בן 5 ואם היה בארץ 10 פעמים בקניון זה הרבה ....הוא בחיים לא הלך לג'מבורי וכו כזה עושה לי בחילה .....
    לא אמרתי שרכב זה מותרות יחד עם זאת כאחד שמבינה בתקציב קצת עם הכנסה נטו של 2500 אלך ש"ח לחודש אפשר גם לסגור מינוס של 1300 ש"ח וגם למצוא מקור לבלויים שונים . מספיק לעשות שינוי יעד בגובה של 10-15 אחוז וסוגרים את העניין .
  • אלינה, בדיוק
  • אפשר להגיד על האיש שאינו יודע להתנהל, אבל - הבן אדם ובת זוגו מרוויחים 25000 שקל נטו בחודש! הוא ללא ספק בעשירון העליון - למה הוא לא יכול להרשות לעצמו 4 ילדים + 2 כלי רכב בישוב שרחוק 35 דקות מתל אביב?
    זה נראה לכם מצב הגיוני?

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • בלי להפגע במקרה שלו אפשר כן לחהיות לפי ההכנסה, יש הרבה מאוד משפחות שמרוויחות פחות ועדיין מציחים לחהיות לפי המסגרת. אם הוא גר בשכרות ב35 דק' מתל-אביב ב5500 הוא יכול לשכור דופלקס של 6 חדרים .... - הנה סגרתי לו מינוס .
  • מצאתי את התגובה שלו:
    http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000669981

אלינה, אני מסכימה שאם אין - מתפשרים. זה כבר שיקול שלהם ואני גם נגד לחיות מעבר ליכולתך.
    אבל שוב, העיוות כאן הוא שאם אזרחים בני העשירון העליון לא יכולים להרשות לעצמם "להתפנק", אז מי כן? ולא מדברים על חיי מותרות ראוותניים, אלא שכירות של בית במושב, חופשה פעם בשנה, בילויים, חוגים, וכו'.

שוב, ברור ששום דבר מהנ"ל הוא לא חובה קיומית, אבל עצם העובדה שהם צריכים לוותר על דברים אלו ברמת השכר שלהם אומרת דרשני
  • על זה בדיוק אני מדברת! שני בני זוג משכילים ועובדים משרה מלאה פלוס כל אחד,
    ועדיין לא סוגרים את החודש! זה רק אומר שמשהו כאן ממש ממש לא בסדר...

~ יולי ~
  • אבל במקרה כזה יכול להיות שפינוק הוא בתחום הדיור ? גם כברת פרס הילטון לא מצליחה לסגור את החודש כסבא שלה נותן לה 100 אלף דולר בלבד וזה לא מספיק לגברת .
    לא צריך ללכת רחוק - אני כדי להרשות לעצמינו לצאת לחו"ל מתפשרים על דיור - אני מעדיפה לגור בדירה רגילה בבניין משותף באשדוד בגודל סביר וכן לצאת לחול ופעם פעמיים בחודש למסעדה . אם היתי הולכת על בית חלומתי היתי מוותר על חופשה ... זה משחק סכום 0 .
    אני משלמת על בני בגן פרטי סכום נורמלי בהחלט - היום הבנתי שתענוג עולה לי 72 אלף ש"ח ב3 שנים .
    אבל יותר מעצבן אותי לראות תלוש עם סעיפים להפרשות עבור מס הכנה וביטוח לאומי ... למה בדיוק אני צריכה לממן אלו שלא תרמו שום כלום לחברה - בשום דרך שהיא ......שמשווים אתנו לאירופה או לארה"ב איפו יש עוד אוכלוסיה בגודל של 30 אחוז שלא תורמת כלום , אבל כלום ומקבל כסף ממדינה ... לא מעניין אותי שהוא גר בעוני כי זאת היתה בחירה שלו : לא לעבוד, לעשות ילדים ושאני הפרנס אותם ...
    מיכל משלמת חצי מילון ש"ח עבור 3 ילדים מכיסה אחרי שבעלה והיא שירתו בצבא , בעלה בטח עושה עד היום מילואים , משלמים בטח מס הכנסה ... ואיזה גבר בגיל של בעלה לא עושה יום שלם מבחינתי כלום ומקבל ממדינה אבטחת הכנסה , קצבאות ילדים וכו ...
    אם אף אחד לא יקבל קצבאות ילדים אלו , אתם יודעים כמה כסף התפנה ? אני מנוכנה לוותר ...
  • נטע
  • אם תשימו לב האיש הזה בעוד שנתיים חוסך יותר מ 5000 שח החודשעל המעונות והחיתולים...
  • טוטילה - הוא לא יחסוך שקל. הוא יבזבז את זה על דברים אחרים (כי לדעתו מגיע לו. הוא הרי מהעשירון העליון...) ואחר כך יבכה שהוא לא גומר את החודש.
  • net02 הוא לא בוכה שהוא לא גומר את החודש,
    הוא רוצה להראות תמונה עגומה בה גם משפחה שמרוויחה מאוד יפה,
    לא יכולה להנות מפרי עמלה.
    אם משפחות מעשירון העליון לא מצליחים לחיות ברמה שהם ראויים לה,
    אז מה קורה בכלל עם מעמד הביניים?
    הבן אדם עובד קשה, הצליח להגיע הוא ורעייתו למשכורות יפות,
    זכותו לחיות איפה שהוא רוצה וליהנות מהחיים ואת זה הוא לא מצליח לעשות (ליהנות מהחיים הכוונה)
    זה מה שהוא רוצה להראות ולא לבקש שירחמו עליו.

באיזה מקום נורמלי משפחה מעשירון העליון לא יכולה להרשות לעצמה ללכת לסרט?
  • נטלי שוב , כאחד שראתה תקציבי משפחה פעם או פעמיים בחיים שלי במקרה שלו לא היתי בוכה כלמרות שהם בעשירון העליון חשבון הם לא למדו ככל הנראה ...אם מחר אני התחיל לשכור בבית בהרצליה פיטוח גם אני יהיה במינוס ...
  • אלינה זה נכון מה שאת אומרת,
    אבל מה שעצוב כל העניין הזה שהם נחשבים ל"עשירים", ל"עשירון העליון",
    והם חייבים כל הזמן לקצץ בהוצאות.
    זה מה שמאוד צורם לי.
    אז מה זה בעצם אומר עלינו המעמד הביניים?
    נטלי
  • עזבי את הנקודה של המינוס - (כולה מינוס של 20 שקלים בחודש).
    הוא גר בבית במושב שמרוחק 35 דקות מתל אביב - ממש לא הרצליה פיתוח.
    7000 שקל שכ"ד - ממש לא בשמיים לגרים במרכז.

הוא ואשתו מרוויחים פי 3 מהמשכורת הממוצעת כל אחד! לא מגיע להם קצת נחת?
    שוב - לא חו"ל כל שנה, לא להחליף רכב כל שנה, לא לקנות דירה באקירוב - בית ממוצע במושב ממוצע, 4 ילדים ואפילו לא 2 מכוניות...

יעל, אמא של 2 אפרוחים

• כשגדלתי חשבתי איזה כיף להורים שלי.... לבנות בית פרטי, לטוס פעם בשנה לחו"ל (חלק שולם מקרן מהעבודה אבל לא הכל), לגדל 5 ילדים (עכשיו אני מבינה שהרבה אחים זה כיף).....

שני ההורים שלי משכילים, אקדמאיים שעבדו קשה כל החיים שלהם והשיגו את רכושם בעצמם.

גם בעלי ואני אקדמאיים שכירים. לצערי, בימינו, אף אחד מהדברים שציינתי לא בר השגה עבורינו

• לשכור בית במושב במרחק 35 דק' מתל אביב עולה 7000 שקל...
    לשכור וילה יפהפיה עם גינה ובריכה קטנה בשכונה נחמדה בלונדון עולה 6000 שקל
    איפה ההגיון איפה???
    ואני לא מבינה למה אנשים שעובדים קשה, הרבה שעות, מרוויחים משכורת יפה, צריכים לוותר על בילויים

• ולשכור דירת 3 חדרים ברוטשילד עולה 8,000 ש"ח

• למה שמישהו יישלם כזה שכ"ד? אפשר קצת להתרחק ולהוזיל מחירים.....

זה מטורף

• עברתי על כל השרשור...
    בנות - חלקכן די פיספסתם את העניין....
    עשירון עליון = האנשים העשירים בארץ.
    אם האנשים העשירים בארץ מרוויחים 42000 ש"ח לחודש, מזה נשאר להם 25000 ש"ח בחודש והם לא מצליחים לגמור את החודש ולהנות מהחיים ולחיות בבית עם בריכה ולצאת לחופשות משפחתיות וזוגיות כמה פעמים בשנה, מי אנחנו???
    וזה כאן בעצם כל העניין, לא על מה הם מוציאים ואיך הם מוציאים אלא על זה שאפילו הם - שנחשבים ( אבל זה רק נחשבים כי יש כאן הבדל עצום בין העשירונים) לבעלי המשכורות הגבוהות במשק בלי לחיות חיים ראוותניים ובלי לנפנף בשום דבר - אז מה יגידו מקבלי שכר המינימום? אם עם 25000 ש"ח נטו 6 אנשים לא ממש סןגרים את החודש, למה ואיך שמקבלי שכר המינימום יצליחו?
    יוקר המחייה כאן הוא הזוי לחלוטין!!!!
    יש לי חברה שחיה כבר כמה שנים בארה"ב, היא עקרת בית, בעלה מרצה באוניברסיטה, חיים בבית ענק, עם אגם ושטח עצום, בית שלהם, 5 נפשות, יכולים להרשות לעצמם להגיע לארץ פעם בשנתיים, מעבר לחופשות וחוגים וקייטנות וכו'.
    כאן בחיים הם לא היו יכולים להגיע לזה, הם מכרו את הדירה שהיתה להם בארץ וקנו (עם תוספת קטנה) את הבית הנוכחי. תראו איך בלי להניד עפעף, עם כל ההפגנות והמחאות העלו היום את חשבונות החשמל ב-12%, בואו נקווה שהם לא יחילו את העלייה הזו רטרואקטיבי גם על יולי. שמים עלינו ז** ענק!
    על כל אחד מהאזרחים כאן! משלמים מיסים ברמה לא הוגנת!
    קחו 1000 ש"ח - לקחתם מהבנק - שילמתם עמלה - לא משנה באיזה דרך הוצאתם את הכסף כמזומן. לכו לסופר - על כל מוצר נשלם 17% מס. לכו לקנות דלק - נשלם על זה עוד 50-60% מס, מתוך הכסף ששילמנו הסופר ישלם מיסים למדינה, הם יתנו כסף לעובד שלהם - גם הוא ישלם מיסים, הוא ילך ויקנה משהו וישלם על כל מוצר מס 17% וכו'.
    ובקשר למעבר לפריפריה - יש הרבה סטודנטים במכללות בפריפריה, יש שם בעיית תעסוקה קשה, אז באים ללמוד במרכז וגרים בפריפריה - ללא רכב כי זה מייקר מאוד - התחבורה הציבורית לא נותנת מענה!!! לא הרכבות - שבשביל להגיע אליהן צריך רכב ולסמוך עליהן זה בלתי אפשרי, לא על אוטובוסים שמגיעים עפ"י מה שמתאים להם ולא עוברים בכל רחוב וגם לא בכל שכונה. ועיקר העבודה הסטודנטיאלית היא במרכז - התחבורה הציבורית מסתיימת די מוקדם, החב'רה הצעירים רוצים לצאת ולבלות ולהפגש או ללמוד עד שעות מאוחרות - הם חברה צעירים! יש לא מעט יישובים בפריפריה שדי מתים בשעות הערב והלילה.
    אני בהחלט יכולה להבין אותם! גם את מי שרוצה לגור קרוב להורים בשביל לקבל עזרה או במקרה הצורך לעזור להורים שהולכים ומזדקנים ולא רוצים להשאיר אותם בודדים.
  • לינבר, לצערי הרב את צודקת!!
    איך הגענו למצב כזה ששמים עלינו זין גדול, למרות שאנחנו הרוב, למה, אם רק יגעו בתקציב של אוכלי החינם, מייד תהייה התנפלות וכל התוכניות יגנזו?
  • ענברי אלינה
    הנתונים בטבלה קצת מוגזמים לדעתי וכן אפשר להוריד פה ושם כמה דרושים...אבל בגדול המצב הוא באמת כזה...
    תראו..אל תשכחו שאלו גם מהסוג של אנשים שההרגל שלהם הוא לא להתקמצן מי שרגיל לרמה מסויימת מאוד קשה לרדת
    ובלי לגעת בקטע של מחירים ומה וכמה עולה..זאת בושה למדינה שזוג שמרוויח יפה ונחשב לעשרון העליון לפי החישובים שלהם, לא יכול להרשות לעצמו בית גדול ויפה, רכב מפוארף חופשות וכו...וזהו בדיוק המצב עקום....עקום מאוד
  • מצד אחד ישראל כל הזמן משווים את עצמם לאירופה וארה"ב , מצד שני אין בשם 20 אחוז מאוכלוסיה יוצרת שלא עובדת ולא מנסה לכבוד , זה הכל .
    עזבו את מצב הבטחוני ותקציב הבטחון ( הומנם זה עניין שאני מכירה אותו ממש , אבל ממש טוב וגם אחרי 7 שנים אני טיפה עדיין לא נייטרלית ), 3 מילארד בתקציב החינוך מסומן אוטומתית כסף למוסדות חרדיים וחינוך עמצאי , וזה לא כלל 2 מילארד ש"ח לישיבות (כל זה לא כולל חינוך ממלחתי דתי שמתוקצב כמו חינוך רגיל )...העניין זה שהם ידלו לנו שם אנשים שלא יעבדו גם בהמשך...
    אם מדינה תפסיק לשלם קצבאות ילדים לכולם יהיה חיסכון של 20 מיליאד ש"ח ..... אני מוכנה לותר על הכסף למרות שאני ובעלי תרמנו למדינה ובתמורה לקבל אפילו חוק חינוך חובה מגיל שנתיים והורדת מע"ם ב2 אחוז .. גם אלו יש להם 2-3 יעלדים יסכימו ... ואז לעשות ילדים ולהתפרנס מזה יפסיק להיות מקור הכנסה כמו עבודה .
    כל אחד , כולל אני עדיין עושה חשבון , גם אני ובעלי לא מרשים לעצמנינו הכל , אולי חיסכון לא בתחום האכל , עדיין כדי ןלהשאר שפויי בעלי חייב חופש , אבל כן בבגוד אני לא קונה כל מה שבא לי , בטח לא בארץ , אלא בעיקר בחו"ל דרך המחשב כי זה חוסך לי 50 אחוז לפעמים .
    לי אישית נשבר לפרנס פראזיטים ... גם שמאשרים דירות כמו עכשיו בחריש מי קבל.... חרדים ..., דיור בר השגה קיים כבר 3 שנים ונבנו 6000 דחרות ואף משפחה חילונית ךא זכאית לו .. אנחנו זכאיים רק לפרנס אותם ...
  • ענבר, את צודקת! כנראה שבאמת פיספסתי את הנקודה...
  • אתמול הלכתי למכולת שכונתית לקנות קצת מצרכים לבית כי את הקנייה הגדולה אני אעשה ביום רביעי:
    קניתי לחם, גבינה, טיפה פירות וירקות שיספיק עד יום רביעי, חטיף אחד ללינוי, תחבושות הגיוניות בישבילי
    ויצאה: 100 ש"ח!!!!!!!!!!
  • אלינה
  • זה מה שמעצבן , הקיטריון לדיור בר השגה צריך להיות על בסיס תרומה למדינה ולא גודל המשפחה שלך ושל בעלך וכו . הרי מה צעצבן - בחור צעיר בגל 18 זרוק 3 שנים בחולות בגבול עזה מקבל אחרי שיחרור נק' זיכוי אחד , אברך שגרבץ ב3שנים אלו , עושה 3 ילדים ומקבל מלגה ממדינה היה זכאי לפי 10 כי הוא כבר אבא ,הוא בא ממשפחת ברוכת ילדים בדיוק כמו אישתו ... מי זה נשבר ...
  • כן, נשבר מכל העניין הזה
  • אין לי בעיה שלא ישרתי בצבא אבל שיעשו שירות אזרחי - אפילו חצי יופ לומדים חצי יום עובדים ואורך השירות בהתאם ..
  • זהו את הענין הזה, למה הם לא יכולים לשלב עבודה או שירות לאומי עם תורה לא ברורה לי.
    אני עובדת עם אנשים שכל הזמן מתפללים+עובדים שעות על גבי שעות+משרתים בצבא+עושים מילואים+מקימים משפחה. גם גברים וגם נשים.
    אז מה בעיה בעצם גם להתפלל וגם לעבוד?
    למה החברים שלי לעבודה עושים את הכל והחרדים לא יכולים?
  • כבר אמרתי בעבר ואשוב ואומר - המחאה הזו צודקת מאוד!
    האשמים בתקציבים שמקבלים מגזרים מסויימים הם לא האנשים הקטנים אלא המדינה שמאפשרת להם, אנחנו צריכים להיות מאוחדים, אין מה לקטול מגזר זה או אחר בגלל שיש לו פוליטיקאים מסריחים שכל מה שמעניין אותם זה לתת להם עוד ועוד ע"ח אחרים.
56 תגובות
עמוד 1
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה