תוצאות חלבון עוברי ושקיפות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אתמול הייתי במעקב טיפת חלב והאחות החמיצה פנים כשראתה את תוצאות הבדיקה שלי וזה קצת הלחיץ אותי.
    מדובר בתבחין משולב לחלבון ושקיפות. 2 בדיקות דם בשני מועדים שונים.
    לפי הגיל והבדיקות 1:20000
    לפי הגיל בלבד 1:760
    אני לא יודעת להבחין בתוצאות השקיפות, אבל יש מספר ערכים והם כולם בגדר הנורמה (ע"פ ערכי הנורמה שמופיעים בבדיקה).
    אני צריכה להיות בלחץ ? להקדים את התור לרופא ? הוא לא נמצא עד יום א' אז אין לי עם מי להתייעץ.
    תודה.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אינני מבין מדוע החמיצה פנים, הסיכון המשוקלל שלך הוא סה"כ מאוד נמוך, כלומר 1:20000, המשמעות היא שרק לאישה אחת מתוך עשרים אלף נשים בגילך עם תוצאות הבדיקות כפי שיצאו לך יהיה תינוק עם תסמונת דאון.
    הסף של משרד הבריאות בו את נחשבת זכאית לדיקור מי שפיר הוא או גיל 35 (אינני יודע בת כמה את, אך אני מערך שפחות לפי הסיכון של הגיל) או סף של 1:380. לכן את לא זכאית לדיקור על חשבון סל הבריאות
    עדיין, שכותף לעשות דיקור מי שפיר באופן פרטי על מנת לקבל תשובה וודאית שאיננה סטטסיטית וכן על תסמונות כרומוזומאליות נוספות ולא רק תסמונת דאון

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה