התחלת טיפול אקקולמין - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום וברכה ד"ר ישי,
    תודה רבה על כל העזרה שאתה מגיש לנו כאן, וסליחה מראש על האורך...
    היסטוריה- נשואה 3 שנים, ללא ילדים.
    אני אחרי צילום רחם שבו גילו שהחצוצרה השמאלית תקינה, הרחם תקין והחצוצרה ימנית חסומה. (כנראה בעקבות הריון חוץ רחמי שעברתי- וניתוח לפרוסקופיה להסרת ההריון עצמו, לא החצוצרה)
    בדיקות דם תקינות, והיסטרוסקופיה תקינה.
    מאחר שכבר 4 מחזורים ראו במעקב זקיקים שאני מבייצת דווקא בצד החסום- הימני (פעם אחת אפילו היו 3 זקקים מובילים באופן טיבעי), הוחלט לנסות לפחות שני סבבים של כדורי אקקולמין על- מנת לנסות לגרום לביוץ בצד שמאל שבד"כ לא מבייץ.

עשיתי מעקב זקיקים ביום שלישי ביום ה- 5 למחזור בחודש זה, ואלה הנתונים:
    שחלה ימנית 20x31 מ"מ + זקיקים קטנים.
    שחלה שמאלית 20x38 מ"מ + זקיקים קטנים.
    אנדורמטריום 5 מ"מ
    דוגלס חופשי מנוזל.

החודש התחלתי היום- יום חמישי, לקחת חצי כדור אקקולמין, למשך 5 ימים, אחה"צ, עם מים- כפי שהאחיות במרפאה הנחו אותי.

רציתי לשאול:
    1. האם יש תופעות לוואי לכדור?
    2. האם יש דרך כלשהי למנוע תופעות לוואי אלה?
    3. עשיתי מעקב זקיקים ביום שלישי ואמרו לי שהבדיקה הבאה לעשות ביום חמישי שבוע הבא- מרחק 9 ימים מהבדיקה שעברה, ומרחק 7 ימים לאחר תחילת הטפול- שמסתיים יומים לפני הבדיקה הבאה (אקקולמין רק 5 ימים), האם זה נורמאלי? יש סיכוי שאפספס את הביוץ עם הבדיקה כ"כ מאוחרת? איך אפשר לעקוב אחרי הצלחת הכדורים עם הבידיקה יומים לאחר סיום הטיפול?

תודה רבה על העזרה וההנחיה!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    תופעות הלואי לא שכיחות והן כלליות וקלות בד"כ, כמו הרגשת חום , בחילה ואי נוחות בבטן.
    את האיקקלומין מתחילים ביום 5 למחזור . לוקחים 5 ימים ומתחילים במעקב יומיים שלושה לאחר נטילת הכדור האחרון.

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה