בהמשך לשאלתי הקודמת.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היום הייתי במיון יולדות במעקב הריון עודף.
    על הדרך הזכרתי את ענין הוריד הבולט הכאוב.
    ישר שלחו אותי למיון רגיל לבדיקת כירורג כלי דם.
    הכירורג לא בדק אותי רק שלח אותי בשלט רחוק לבדיקת דופלר.
    בדיקות דם תקינות. בדיקת דופלר תקינה "אין עדות לפקקת הוורידים העמוקים של המפשעה והפפוליטיאל"
    למרות שכתוב תקין המליצו על תחבושת אלסטית לאורך כל הרגל ואספירין.
    רופא במחלקת נשים אמר שאספירין אי אפשר והמליץ בהתחלה על אשפוז עד הלידה ומתן clexan. אמרתי לו שנראה לי קצת נסחפים לאשפז אותי עד הלידה שיכולה לקרות גם עוד שבוע וחצי ושאם זה כזה מסוכן שינתחו וזהו.
    בדק חקר והחליט שאפשר גם לקחת את זה בבית אבל עלי להפסיק 12 שעות לפני לידה.
    כאילו אני יכולה לדעת כמה זמן יקח ללידה להתפתח????
    מדגישה ומציינת שכל הזמן הזה כירורג כלי דם לא ראה אותי אלא רק שמע דיווחים מרחוק. קיבלתי מאין הרגשה של כסת"ח מצד הצוות הרפואי.
    הלכתי לרופא משפחה פנימאי שהיה בשוק מוחלט ולא הבין מה רוצים ולמה כל התרופות המוקצנות האלה אם הדופלר תקין וברור שמדובר בוריד אחד ויחיד ושטחי לחלוטין.
    ממליץ לי לעזוב הכל, להרים רגליים, מים חמים ולהמתין בסבלנות עד הלידה (גם אם זה יקח עוד שבוע וחצי).

לפי מה שאני כותבת לך (הממצאים הרפואיים) האם גם לדעתך במצב כזה לא חייב טיפול תרופתי ואפשר להמתין בסבלנות?

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

בד"כ אפשר להסתפק בגרביים אלסטיות ותרופות נוגדות דלקת ממשפחת ה - NSAIDs
    העובדה שאין טרומבוס בורידים עמוקים איננה שוללת את העובדה שיכול להיות כזה בורידים השטחיים, כפי שאכן יש לך

כיוון שיש לך מספר עצות ממומחים שונים - לא נותר אלא לבחור מהו הייעוץ המקובל עלייך ביותר ולנהוג בהתאם

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה