לחילוניות בלבד! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • תגידו - גם לכן כמו שמגיע ט' באב (בלי לדעת כמובן שזה התאריך...) נורא בא לצאת, לעשות קניות, לאכול בחוץ?

32 תגובות
עמוד 1
  • תאמת מתאים לצאת עכשיו לאיזה סרט טוב

• את לא מבינה ...הייתי עכשיו בקניון סבבה...
    שכחתי מהדבר המיותר הזה שסוגר לנו את החנויות

• הצצתי גם

ואני רוצה להגיד לך שתמיד בט' באב בשבוע של ט' באב
    שאסור לקנות דברים חדשים וכו' וכו'.....
    גם לי יש את הדחף הזה של לקנות כי דווקא עכשיו כל המיבצעים
    וסוף עונה

אבל יאלה עוד יום אחד וניתפרע על החנויות

• קרן אני יודעת שיש הרבה שקונים אבל משתמשים רק אחרי ט באב

• קרן - נו נו נו!

• לא חשבתי על זה אף פעם
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • אני לא חילונית
  • במיוחד כשזה היום נישואים שלי

• אין לי הרגשה כזאת את האמת , גם לבעלי לדעתי .... אבל לא היתצי משווה בין הרגשה של ערב יום הזכרון ו ט' באב ... מה לעשות שבערב יום הזכרון תמיד צצות הזכרונות על אנשים שמכירים "אישת , שהיו חברים שלך לכיתה ונהרגו באסון השייטת או חיניכים לשעבר שלך שנהרגו בלבנון או עזה ..

http://www.holdthatpic.com/
  • סיוון מזל טוב נו אולי היום זה יקרה איזה מתנה יפה זאת תהיה הה?
    בעצם עדיף מחר בגלל התאריך העברי כמובן

אתמול חברה אומרת לי בא לך לבוא לג'ימבורי ואני מה ג'ימבורי
    עכשיו הכל סגור .. האמת היום ברכבת היה ריק
    צום קל למי שצמה ..
  • אין לי את הרצון הזה.
    אני מבינה את החשיבות של היום הזה, ותמיד יש את הערב שלמחורת שאפשר לבלות.

• בעצם במחשבה שנייה:
    בט' באב, כשאני יודעת שמחר יש ט' באב אני לא חשה רצון לצאת דווקא ביום הזה, אני מוכנה נפשית שאין חנויות ואין בילויים.
    כשזה תופס אותי לא מוכנה פתאום, אז כן, דווקא מאוד מאוד בא לי.

בימי זיכרון אין לי מצב רוח לצאת ולחגוג.
    נטלי
  • מיכל וטיקי,
    האמת שאני ממש לא מתכוונת לפתוח מריבה על רקע דת אבל כשקראתי את מה שכתבתם רציתי להגיב ולא ידעתי איך להתנסח בכדי להבהיר את מה שאני רוצה לומר ופתאום בYNET קראתי כתבה שקלעה בול לכוונותיי, אז ככה (אני פשוט מעתיקה את הקטע שלי נראה הכי חשוב):

"למה אין דין תשעה באב כדין יום הזיכרון? שניהם נוסדו לזכר קורבנות שקיפחו נפשם רק בגלל שהם יהודים. האם בגלל שזה טרי יותר, אז זה הופך אותו לקדוש יותר?"

"תשעה באב לא כתוב בתורה. תיקנו אותו בעקבות שרשרת אסונות שקמו לעם היהודי ביום מקולל זה: חורבן שני בתי המקדש, חורבן העיר בית"ר ומותם של אלפי יהודים, גירוש יהודי ספרד. תאריכים שהביאו למותם של מיליוני יהודים. בשפה החילונית אפשר לקרוא לו "יום השואה המקורי". השאלה הגדולה היא למה רק הציבור הדתי המשיך לקדש יום זה, בזמן שהציבור החילוני לא זוכר אפילו מה קרה בו? האם מותם של המוני יהודים כבר לא חשוב? האם העובדה שדברים אלו קרו לפני מאות ואלפי שנים, גורמים לאירועים אלו להיות לא-רלוונטיים? ואם כן, מה יגידו עוד דור או שניים על "יום השואה", שזה אירוע שקרה לפני מאה שנה ואת מי הוא כבר מעניין?"

"העם היהודי נשמר אלפי שנה רק בגלל ששימר את הזהות שלו. הפקרתה והתנערות חסרת רגישות ממנה תגרום לנו להיות עוד אומה בלי שום זהות, תוכן או נשמה. עלינו לכבד האחד את השני ולא להעמיק עוד יותר את הפערים, הריחוק ואפילו השנאה. "

אני לא אוסיף על מה שכבר נכתב, זה רק חומר למחשבה...

אגב, אני מגדירה את עצמי חילונית ששומרת על הדלקת נרות, קידוש, טהרה וממש לא דתיה - רחוקה מזה...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    בשורות טובות לכווולן - א מ ן!!!

יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• נדחפת לשרשור למרות שהוא לא מוגדר לי
  • adi-
    מסכימה עם כל מילה.
    אין כאן קשר לדת, זה קשור ללאומיות. האם את מרגישה ורוצה להיות חלק מהדבר הענק הזה שנקרא "העם היהודי" או לא.
    יש חוקים במדינה הזאת שמיועדים לשמור על הצביון הלאומי שלה. זה אינטרס של כולנו- לא רק של סקטור כזה או אחר.
    והחשק לצאת- לגיטימי. אם זה לא היה אפילו קצת מדגדג אז מה זה שווה?

• אני שמחה לשמוע שיש כאלו שחושבות כמוני... יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!

• ענברו'ש- זה כמו להגיד לילדים "לא להסתכל"
    ניסיתי את זה כמה פעמים ו- לא, זה לא הולך..
  • אני באופן אישי חושבת שתמיד צריך להזכיר ולתזכר את היום הזה - את 9 באב...
    ולו למען המסר של שנאת חינם ובכלל כל העניין ההיסטורי וכו'...
    בגדול אני נגד "נבירה" בעבר... אבל אנחנו, העם היהודי, העבר שלנו הוא כל כך חלק מאיתנו שאין אפשרות לנתק אותו מהעתיד ובכלל מההווה...

בלי כל קשר, אני די נגד כל מנהגי האבלות האלו... (לא לאכול בשר, לא לקנות בגדים, לא להתאפר, ללכת למספרה וכו'... )
    אצלי בבית אמא שלי ז"ל הייתה מאוד מקפידה על לא לאכול בשר וכו'...
    אני לא מתחברת לזה... אולי בגלל שעברתי איזושהי טראומה מהשבעה של אמא שלי...

אני חושבת שאבל זה עניין מאוד אישי, שכל אחד צריך לחוות באופן שנראה לו - בלי כפייה...
    אבא שלי לדוגמא (בשבעה של אמא שלי) הכריח אותנו לשבת על מזרונים ולקבל ככה אורחים... כל פעם שהייתי עולה לחדר הוא היה כועס וקורה לי לרדת למטה...
    עד היום יש לי זכרונות נוראיים מזה...
    היו כאלה שהרימו גבה כששמעו שאני ואחיות לי ישנות במיטה שלנו ולא על מזרון (אני הייתי בת 22, אחותי בת 20 והקטנה בת 15), ולא סיפרנו לאף אחד שבעלי (אז חבר שלי) היה ישן איתי במיטה... כי הייתי פשוט מרוסקת לרסיסי רסיסים... וזה היה הדבר היחיד שהחזיק אותי שפויה

אם אמא שלו הייתה יודעת מזה...

מאז קשה לי לשמוע את המילה "אבל" זה אוטומטית מחזיר אותי לאבל האישי שלי...

טוב נו, קצת גלשתי...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
  • אגב בנות שהזכרתי את יום הזיכרון זה לא אומר שאני לא מכבדת יום זה
    בעלי עשה צבא וכבר 5 שנים נמצא שם ....

ועדי ניסוך מאוד פשוט ומובן
    גם רואים את כל האסונות של השבוע האחרון
    אין אללו ימים קשים בכל הדורות
  • לא מרגישה שום הקשר הלאומי לעניין הזה בנגוד מוחלט ליום הזכרון לחלילי צה"ל.
    למזלי עדיין לא חייבת לקבל שום אישור מאף אחד על רגש כזה ואחר . בשבילי זה עוד יום בשנה בלי דחפים מסויימים . מה לעשות שאני לא מאמינה שיום ספציפי בשנה יכול לשנות משהו . מי שנותן כבוד ואהבה כל השנה מקבל בחזרה , מעדיפה מעשים ולא דיבורים כמו חול.
  • אהבתי את המשפט הזה -
    העם היהודי נשמר אלפי שנה רק בגלל ששימר את הזהות שלו. הפקרתה והתנערות חסרת רגישות ממנה תגרום לנו להיות עוד אומה בלי שום זהות, תוכן או נשמה. עלינו לכבד האחד את השני ולא להעמיק עוד יותר את הפערים, הריחוק ואפילו השנאה.

זה כל כך נכון!!!

היום חברה שלי סיפרה לי את הסיפור על נפוליאון שעבר וראה את בני ישראל בוכים בערב תשעה באב ושאל מה קרה? אז אמרו לו שהיה חורבן של בית המקדש. ואז הוא אמר - מתי זה קרה? אז אמרו לו לפני 1800 שנה. אז הוא אמר: "עם שמכבד את עברו יש לו עתיד".

וכל מילה נוספת - מיותרת
  • אורטלי, על ערבים אני לא מרחמת

• אני פשוט המומה (לטובה) כמה כל שנה יותר ויותר אנשים מאמצים לחיקם את תשעה באב ולא מתעלמים ממנו, השנה זה ממש מורגש לי- רדיו, טלויזה וכו' בכלל הסובבים אותי שצמים מתרבים-כן ירבו
  • שיר-
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • אני עם אלינה
  • אני דווקא ביליתי בט באב עצמו.בעלי עובד בקיבוץ דתי אז הוא קיבל יום חופש בתשלום והלכנו לחרוש את החנויות ואת העיר והמסעדות
    בלי לפגוע באף אחת....אבל מה?יתנו יום חופש ולא ננצל לזמן איכות זוגי +תינוק?
  • מיכל עזבי , כבר קראתי שנרצחו בחורבן בית ראשן 20 מיליון יהודים ..... רק מה חבל שאף אחד לא סיפר למספרי סיפורים הככל הנראה בכל כדור הארץ היו 50-55 מילון איש , ויהודים הביעו 1 אחוז אחד במקרה הטוב.
    באוי אני העשה פיצוץ נוסף .... מעניין שרוב ניצולי השואה הם חילונים או אלו שחזרו בשאילה אחרי זה ...... וזה לא סיפורי סבתא ... דוד שלי ומשפחה שלו שהיו בגטו בקובנה ואחרי זה בדכאו כולם חזרקו בשאילה אחרי שיחרור אמרקאים ... לפי טענתם יצר הישרדות זה שהציל אותם ואם היו שומרים על מצבות כמו חברים שלהם היו נשרפים בדיוק כמוהם ....
  • ממממ..קראתי את השירשור מסקרנות
    לא מצאתי כאן משהו שפוגע..מה קרה טלטול?
  • צדיק באמונתו יחיה

רק מעניין שבית המקדש נחרב על שנאת חינם והנה 2000 שנה אחרי יש אנשים שלא השכילו שמזה באים אסונות ודברים רעים . ואפילו אם לא מאמינים לכבד דעה של מישהו אחר או דרך חיים זאת גדולה .

פשוט חבל לקרוא חלק מהתגובות
  • חבל שרק צד אחד מכבד את עצמו ואת האחר ולא אחד את השני...
    אני יהודיה .חילונית. זה לא מוריד ממני מיהדותי בגלל שמה לעשות
    אני חושבת שזה לא בסדר לסגור את החנויות בתי הקפה וכו' בגלל
    שחלק אחר לא מעוניין בשירותים הללו. תשיאור גם פתוח לטובת
    אלו שמה לעשות...לא צמים. ורוצים להמשיך בחיים...
    מדינה כמו שלנו, שיש בה מכל העמים מל הדתות והעדות צריכה
    לדעת לקבל את כולם כפי שהם ולא לכפות כלל ארצי צום וסגירת חנויות
    בגלל רובד מסויים. אני לא אומרת דוסים..אני אומרת דתיים חרדים...
    אם נפלט לי פעם "דוס" אז סליחה לא יפה נכון...
    מה לעשות שיש בארץ הרגשת כפייה דתית?...לא תצליחו לשנות את זה בנתיים...
    זו ההרגשה. אותי מאוד עיצבן שאני אחרי יום עבודה שזה הזמן היחיד שלי
    ואני צריכה לקנות דברים ..מגרשים אותי מחנות כי יש כפייה במדינת ישראל
    חוק עאלק...זה לא צריך להיות בחוק בכלל דברים כאלו.
    אתם צמים ולא מגיעים לחנויות ולאותם מקומות בילוי..מה הבעיה שלכם
    שזה ישאר פתוח לטובת אלו שמה לעשות..לא צמים וממשיכים הלאה?...
    סורי. כפייה לא במקום.

שנאת חינם? אחרי 2000 שנה? מה השטויות האלו?...
    אני לא שונאת אותה או את ההיא או את ההוא בגלל שהוא דתי ואני חילונית...
    אין בי שנאה כלפי אף אחד.. תכף תגידי לי שבגלל שאני לא צמה יש אסונות ..נו באמת...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה