תגידו לי מי צודק - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לפני שנה, ביומולדת של ירין , כולם הוזמנו ל10:30 בבוקר שבת.
    כולם הגיעו , מרחובות , קרית גת , תל אביב . (אנחנו ברמת גן)
    כולם זה אומר גם 8 ילדים רעבים . בכל אופן , חמי הולך לבית כנסת ביום שבת , וזה אומר שעד שהוא יוצא , עד שהוא מגיע , זה כבר 11:30 ואז הגיע וציפה שכולם לא יאכלו ויחכו לקידוש.
    חייבת לציין שהצד שלי חילוני לגמרי , מכבדים את המסורתיים , אבל חילוניים.
    אני , כבר 9 שנים שלא מדליקה אש בשבת ושומרת בשר וחלב.
    קיצר, חמי הגיע , כולם רעבים כבר , רצה קידוש. אמרתי לו - לא! זה לא ארוחת בוקר וקידוש. זה יומולדת וכולם כבר רוצים לאכול , לא חיכינו ולא מחכה יותר .
    באמת שכשאנחנו מתארחים אצלם אני באה בשעות שהם מכתיבים לפי כניסת שבת ובית כנסת , גם אם זה לא נח לי עם שעות השינה של הילדים , וכבר קרה שהילדים טחנו לי את הלילה בגלל זה .. ואני מצפה כשכמתארחים אצלי ינהגו לפי מה שנח גם לי . השעות שאני מגדירה ו"פעילות " שאני רוצה.
    יכולתי להתגמש אם זה היה בשעה יותר נוחה לילדים לארוחת בוקר, אבל זה כבר היה ממש איחור ..
    בכל אופן , מסתבר, אחרי שנה ,שהם נפגעו. ואחרי שנה , אני ממש מתעצבנת עליהם על זה .
    למה הם לא מבינים שלא תמיד הכל בדרך שלהם?? ושיכבדו גם דרך של אחרים , בארוע ובית של אחרים?
26 תגובות
עמוד 1
  • נתחיל בזה שזה לא משנה מי צודק.
    לדעתי לא מי שמארח "קובע" אלא כל צד צריך לכבד את השני.

מכיוון שאינך "אחראית" לצד השני - לדעתי תתנצלי.
    ד"א, היית יכולה לתת חטיפים בזמן שהוא היה בבית הכנסת (גם ידעת מתי הוא חוזר) ואז לא כולם היו מורעבים.

אני לא מבינה בענייני דת, אבל כמו שאמרתי - 2 הצדדים צריכים לנסות ולהתגמש.

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • ברור שיש כבוד לדרך החיים שלהם , אבל פה, זה יומולדת , של אחד הילדים שלי , ולא סתם ארוחה.
    בבית נמצאים שני הצדדים , וכוווווולם מחכים לבנאדם אחד כדי לכבד אותו .
    נראה לי טיפה לא הוגן כלפי הרוב.
    מה גם , שכשאני בתחום שלהם , אני בהחלט צריכה לעמוד בכל מה שהם מכתיבים .

למה אני מעלה את זה אחרי שנה? כי מסתבר שהועלתה בקשה לעשות קידוש ביומולדת של ירין השנה כי שנה שעברה אבא שלו נפגע.
    וזה ממש מרגיז כי 11:30 זה ממש לא נח לנו.
  • קודם כל- ברור שאת צודקת..
    זה הבית שלך יש שם גם משפחה של הצד שלך ולא כולם צריכים לחכות לשמוע קידוש!!
    אבל- מדובר פה בסבא, מן הסתם מבוגר.. שלא בטוח מבין שהעולם לא חייב לעבוד לפי ההוראות שלו. ופה מתחילה הבעיה.
    הבעיה הזו היא בעיה בסיסית של כל מבוגר, והיא יכולה להתפתח לריבים במשפחות או היעלבויות של "חוסר כיבוד הדת" וכו'..
    תאמיני לי שאם הוא היה מבין שלא כל העולם חייב לנהוג כדרכו, הוא לא היה חושב להיעלב בכלל.
    ורק בגלל זה- אולי כדאי להתגמש טיפה..

אם זה מכריח אתכם לחכות שעוווות, שהאוכל יתקרר וכולם יהיו חסרי סבלנות, אז אולי לא...
    אבל אם אפשר להתגמש- אולי תתחשבו קצת יותר מהרגיל.

אולי תבקשו ממנו שאם הוא מצפה שכולם יחכו לקידוש, שיגיע טיפה יותר מוקדם כדי שאנשים לא ייאבדו את הסבלנות..
    "וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
    אוהבי ה', יראי אלוקים.
    אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
    ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
    ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
  • לפעמים זה מרגיז שרק בגלל מישהו אחד צריכים כולם לחכות

אולי תעשו הפעלה לילדים בזמן שהוא נמצא בבית כנסת ועד שהוא יחזור ההפעלה לילדים תסתיים ואז תשבו לאכול
    ככה תיהיה תעסוקה לילדים ושהוא יחזור תעשו קידוש

• וואי פיתוש עלית על בעיית הבעיות.. כן זה בנאדם מבוגר, ואוי ואובוי אם יגלה שהעולם לא מסתובב סביבו .. אין מה לדבר על להגיע מוקדם יותר.ובכל זאת ילדים
    לא יחכו לאכול ארוחת בוקר קרוב ל 12 בצהריים , מדובר בילדים קטנים !

נראה לי שאדחה את היומולדת לשעה 16:00 וזהו . שלא יהיה לאף אחד מה לומר.
    סתם מעצבן , כי כשאני רעבה ביום שישי עד 8:30 בערב, או הילדים רעבים , או עייפים , והקטנה צורחת את נשמתה מעייפות , זה בסדר כי אין מה לעשות , ככה זה השבת בשעון קיץ ..אני צריכה לבלוע את הצפרדע גם בבית שלהם וגם בבית שלי.
  • רעיון מצויין תעשי את זה ב16:30 גם ב12:00 ארוחת צהרים
    זה רעיון מעולה

שיהיה לנסיך יום הולדת שמח
  • וואייי איזה קריז
  • יכולה להגיד לך מניסיון שנושא השבת הוא סופר רגיש ועדין

• תודה בנות

• אני כ"כ מבינה אותך!!

אמנם הצד של בעלי לא שומרי שבת אבל הארוחות המשפחתיות שלהם תמיד היו שעות שלא נוחות (מאז שיש ילדים) ואף פעם לא ניסו להתגמש לצד שלנו

• אני עם פיתוש
  • תשמעי, אצלנו המצב בדיוק אותו דבר.
    ההורים של יניב דתיים ואנחנו מגיעים אליהם פעם בשבועיים.
    כשאנחנו שם כמובן מכבדים את השבת,
    א-ב-ל... אני תמיד נותנת לילדים לאכול כשהשבת נכנסת מאוחר,
    מצטערת הם לא יחכו עד 21 שהם חוזרים מבית כנסת,
    לשמחתי זה מקובל לגמרי על ההורים שלו.
    אני גם משכיבה את אדר.

אני לא אקבע משהו שאני רוצה שהם ישתתפו בזמן שבת ואצפה מהם שיוותרו על קידוש או משהו בסגנון. זה לא לעניין.
    ובחיים לא הייתי אומרת לחמי לא לעשות קידוש...
    בקטע של כבוד לאיש מבוגר- הוא בהחלט צודק שהוא נפגע.
    זה לא אשמתו השעות של הבית כנסת, יכולת לתת משהו לילדים לאכול ולא שכולם יהיו מורעבים,
    ואם את מכבדת אותו- אז עד הסוף.
    זה שהוא דתי אי אפשר להגיד לו- תגיד תודה שחיכינו לך עד עכשיו אבל וותר על הקידוש.
    זה שהוא בא אלייך לא אומר שהוא מוותר על מה שהוא צריך לעשות.
    אם היית מגישה אוכל לא כשר היית מצפה שהוא יאכל אותו בגלל שזה אצלך? הם לא יכולים לכבד דרך של אחרים אם זה מתנגש באמונה שלהם וזה לא צודק לצפות את זה מהם.
    בקיצור תעשי אחה"צ או משהו ולא בזמן שהוא לא נוח.
    [

[
    []
  • אוי מאמי באמת מעצבן!!!
    אבל...... כמו שאת כבר יודעת....המשפחה של בעלך מיוחדת

• הפיתרון שלנו פשוט - אנחנו עושים לכל צד בנפרד.
    הוריי יכולים רק בשבת, הוריו יכולים רק במהלך השבוע, אז אין לנו מפגשים משותפים. זה מצויין מבחינתי. אנחנו גם הורדנו את ההליכה לארוחות ערב בימי שישי כל עוד זה שעון קיץ. לא מתאים לנו. נחזור כשיחזור החורף. גם אני ממליצה לך לעשות בשעות אחה"צ.
  • את האמת , אין לי שום נגיע לדת , אבל חמתך דןןקא נחמד , הרי פגשתי אותו , לפני שנה + . הפשרה שלי היתה לעשות בשישי בבוקר ואז לאף אחד לא היה מה לעשות .
    לאמא שלי חילונית גמורה לפעמים יש דברים שחשוב לה שככה יהיה , אישית מנסה להתחשב בה במקום סתם להריב .
    הרי שהתחתנת יעדת וויתרת על הרבה דברים, גם כאן היתי מתפשרת ולא עושה סיפור ...
  • מסכימה עם zohar30...
    מדובר באדם מבוגר... קידוש זה כולה 5 דק'....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    בשורות טובות לכווולן - א מ ן!!!

יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• אני ישר כותבת בלי לקרוא את התגובות שלפני,
    אז סליחה אם אני אחזור על משהו שכבר נאמר.
    איך שאני הייתי לוקחת את הסיטואציה הזאת-
    הייתי מכבדת את חמי, וגם אם זה מעצבן או מפריע לי.
    לא נראה לי שיש כאן מישהו צודק או לא צודק.
    לי מאוד חשוב תמיד להראות כבוד לסבים וסבתות מול הילדים שלי,
    ואם לסבא חשוב לעשות קידוש, וזה מאוד עקרוני בשבילו,
    הייתי מוותרת ולא שומרת טינה ולא מתעצבנת.
    את יכולה לפני הארוחה לתת לילדים משהו קליל לאכול,
    שלא יהיו שבעים אך גם לא רעבים.
    לבן אדם דתי קשה לוותר על ענייני הבית כנסת והקידוש,
    גם אם לנו זה נראה לפעמים מוגזם במקרים מסויימים.

הבית הוא הטריטוריה שלך לחלוטין,
    אבל מי שנכנס הביתה אלו אנשים, משפחה שלך
    (גם משפחה של בעלך היא משפחה שלך לטוב ולרע),
    ולכן כדאי למצוא את שביל הזהב שיהיה טוב לכולם.

תעשי את הז'אסטה והכבוד לחמך ותתני לו לעשות קידוש הפעם,
    ממה שאני מכירה, קידוש לא לוקח יותר מכמה דקות מסכנות
    נטלי
  • מה זאת אומרת מי צודק ברורררררררר שאת יקירתי ולא קראתי הכל הגעתי עד הקטע שזה קשור לחמך .. והמשך תשובה

רוצים לקרוא על החיתולים החדשים של פמפרס אקטיב בייבי וגם לעזור לי לזכות בחיתולים, אשמח אם תלחצו על הלינקים

http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=5234

http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=5273

http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=5296

• ברור שאת צודקת!!!! אין מקום לויכוח
    לא מתחברת לדברים האלה ולא מתחשבת בדברים כאלה, סורי....ובהחלט התחשבת כמה שרק היה אפשר!
    אני שונאת אנשים מבוגרים שמצפים שכולם יכבדו אותם ועושים שרירים ופרצופים נעלבים מכל דבר ....בעעע
    מזל שהמשפחה של בעלי כאלה נוחים וגמישים כי אחרת היה פיצוץ...
  • מסכימה עם לירון

• בדיוק יולי מג, לא התכוונתי ספציפית על הקטע של הדת, אלא גם באופן כללי שמעצבן אותי אנשים שכל הזמן בוחרים להעלב כי הם יוצאים מנקודת הנחה שכולם צריכים ללכת לפי דרכם .
    מעצבן

• מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • אני מעולם לא הבנתי למה ילדים קטנים צריכים להיות "מורעבים" עד שכולם חוזרים מבית הכנסת ועד שהם שומעים קידוש...

אצלי שני הצדדים מסורתיים, ותמיד שאני מגיעה לחמותי או לאבא שלי אני מכינה לבן שלי צלחת אוכל לפני הקידוש

במקרה שלך, יש צדק בדברייך
    אבל מצד שני יש אנשים שלא אוכלים אם לא עושים קידוש לפני (אני מניחה שזה חמך)... אם הוא היה דורש ממך להדליק נרות שבת או להכין לו אוכל מסוים - זה לא מקובל... אבל קידוש זה בקטנה... לא?

אני מאוד יכולה להבין מאיפה זה מגיע... הקידוש בטח הרגיש לך מנוגד לכל העניין של מסיבת היומולדת... מכביד כזה... ובכלל זה תמיד מפריע שאת בבית שלך ומנחים אותך איך לנהוג ולהתנהג...
    אבל גם למען בעלי - הייתי מכבדת את אבא שלו...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
  • וואי תודה לכולן על התגובות !
    אני רוצה להבהיר שלא עצם הקידוש צרם לי , כי זה באמת כמה דקות .
    צרם לי שהוא הגיע באיחור של שעה , כשכל הצד שלי הגיע מרחוק ובזמן ,
    והוא ציפה שכולם לא יאכלו ויחכו לו , ועכשיו כשהוא הגיע אמר משהו - מה לאכול - חכו - קידוש...
    אז עד פה.. גם איחרת , סבבה , עשה מה שמתאים לך , אבל גם לבוא עכשיו ולהכתיב לכולם אם לאכול או לא ולחכות עוד כשגם ככה הילדים היו מורעבים ..זה היה יותר מדי .
    וכן , חוצמזה שהיה יומולדת ולא קידוש.. באמת עם כל הכבוד.
    ואל דאגה , הם אכלו גם בלי קידוש..
    בכל אופן , השנה נעשה אחר הצהריים ונמנע את הבעיות האלו ..
    סתם זה מרגיז שתמיד תמיד יהיה להם מה להגיד,להכתיב , להפגע .. חלאס כל אחד בביתו יעשה מה שנח לו , ואם אתה רוצה להיות אורח שלנו - בכיף ובשמחה אבל שיבין שיש עוד אנשים עם עוד רצונות ודרכי חיים .
  • פנינוש, תנסי לא לשמוע את כל ההערות שלהם,
    את יודעת, נכנס לאוזן אחת יוצא מהשני, או הכי טוב שלא ייכנס לאוזן בכלל
  • קודם כל מעל הכל אני מכבדת את בעלי הבית .

מצד שני..למה הילדים כל כך רעבים בשעה 11:30? לא אוכלים ארוחת בוקר?...

אירועים כאלו עושים או בבוקר או אחהצ בשתות..

(אצלנו אין בעיה עושים מתי שרוצים ..)
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה