שאלה לי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

21 תגובות
עמוד 1
  • אני לוקחת aktiferrin-f
    כדור ברזל

הרופאה אמרה שאני יכולה לרדת מהחומצה פולית
    אבל לפני כמה ימים חזרתי לקחת - לא מוסיף ולא גורע

• פרנטל זה מצויין גם חומצה פולית עד סוף ההריון רצוי לקחת
    וברזל מחודש רביעי .

מעבר לכך יש לקחת רק לפי המלצת רופא לאחר מעקב בדיקות דם
  • אני לוקחת את שניהם.

את הפרנטל כי יש שם הרבה ויטמינים ודברים שצריך, ואת האומגה 3
    כי הרופאת נשים אמרה לי (וגם יש על זה מלא כתבות באינטרנט) שזה מונע דיכאון אחרי לידה, מפתח יותר טוב את המוח של העובר וגם נותן לו מערכת חיסון חזקה יותר...
    וכמובן גם לנו האמהות זה לא מזיק
  • שאלה: ואתן לא בוצעות את הפרנטל לכמה חתיכות-קטנות?

הוא ענקק...

• אני אישית לא.. כי אין לי בעיה עם בליעה של כדורים...

אבל סתם טיפ- כדורים שאין עליהם קו מיוחד כזה שמראה בעצם שאפשר לחלק את הכדור ל-2, לא מומלץ לחלק כי אז הוא מאבד קצת מהאפקטיביות..
  • את מאה-אחוז צודקת,מבחינת-האפקטיביות.
    אבל אני חייבת לבצוע,זה עדיף אצלי מכלום..

למה אין לעזאזל נוזל?? במקום הכדור-הזה???????????

• האמת היא שנוזל אצלי הרבה יותר בעייתי.
    יש לי מחסור במגנזיום, אז הרופאה נתנה לי מן נוזל כמה בטעם פינה קולדה שצריך לערבב עם מים ולשתות...
    על פניו נשמע סבבה, אבל יש לזה טעם של גיר..
    העיקר פינה קולדה
  • יא,איך קוראים לו?
    את מעודדת אותי..אני לא בנויה לכדורים

• שימי לב שדיברתי על תוסף של מגנזיום..
    את צריכה?
  • האמת הכדור הזה (פרנטל) עמקי, כמעט הקאתי.

אבל בדבר אומגה 3 ? לקחת גם?
  • אני לוקחת 2 סוגי ברזל ברזל קל של לייף והשני ברזל קומפלקס שיש בו גם חומצה פולית

• זהו,קיוויתי שתעודדו אותי,שהומצא תחליף לפרנטל בצורת-נוזל..אוףף..

לגבי אומגה 3,זה מעולה,רק לקחת את אילו שמיועדים להיריון..
    נטולי-הכספית.
    נטלתי פעם בכמה ימים בערך..

• של אלטמן (משום מה הרופא הדגיש את זה)

http://www.altman.co.il/?CategoryID=363&ArticleID=864

וזה המארז עם האומגה
    בסופר פארם עולה משהו כמו 170 ש"ח

http://www.alsepa.co.il/?CategoryID=243&ArticleID=215
  • בטח שיש ברזל נוזלי והוא בלי מרשם רופא...
    קוראים לו ספטאל או משהו כזה... אבל קחי בחשבון שהוא עולה איזה 100 ש"ח

• אני לקחתי בתחילת ההריון חומצה פולית ואומגה 3
    מחודש רביעי עברתי לברזל + חומצה פולית (שנקרא פולקס)

את האומגה 3 הפסקתי..
    כדאי לחזור לקחת עכשיו?
    כי נראה לי שהתינוקי כבר פיתח את מוחו שם בפנים...

יש טעם?
  • אני לוקחת בנתיים רק פרנטל (הוא הרי מעורב ויש שם הרבה ויטמיניםרק לא בכמויות גדולות ויש גם חומצה פולית וברזל).

אותן צודקות - הכדוק הזה לא מהעולם הזה פשוט זוועה... עד שהתרגלתי לבלוע אותו... והוא גם עושה לי קצת בחילה לכן אני משתדלת לקחת אותו וישר ללכת לישון אחרי זה אחרת תהיה לי בחילה איומה.

לגבי ברזל אני אמורה לקבל השבוע מרשם מהרופא שלי.
  • אני לקחתי את הפרנטל- ומרווה, לא תאמיני אבל היתי חותכת את זה ל- 8 חתיכות כדי לבלוע..
  • ועוד משהו: שאמרתי לרופאה שפרנטל לא טוב לי היא אמרה:" זה מה שיש למכבי לתת עם מרשם"...
  • שימו לב - קיים תחליף לפרנטל בצורת ברזל נוזלי ששמו פלורדיקס.

מדובר בברזל טבעי שנספג בצורה אופטימלית בגוף (לכן גם לא יוצר קשיים במערכת העיכול, בחילות, צרבות או עצירות) ומעלה את מאגרי הפריטין בגוף לאחר חודש שימוש.
  • אני לא הייתי מסוגלת לקחת את הפרנטל: הקאתי אותו וגם לא ויטמינים שאמורים להיות יותר קלים לספיגה כמו פריג'נטלי. עכשיו כבר בחודש רביעי, נסה לחזור כי הרופא שלי מציק. לגבי ברזל גם עשה לי הקאות אבל המליצו לי על כדור בשם אקטיפרין שכולל גם חומצה פולית והוא קל לבליעה ובינתיים אני מסתדרת איתו. גם אומגה 3 כדאי לקחת. אם את כבר לוקחת פרנטל שימי לב שיש שם כמות גדולה של חומצה פולית וברזל ולכן כדאי שתתיעצי עם הרופאה אם לקחת בנוסף עוד.
    בהצלחה!
  • אני לקחתי את הפרנטל- ומרווה, לא תאמיני אבל היתי חותכת את זה ל- 8 חתיכות כדי לבלוע..
    היי האם זה שחתכת ל8 חתיכות הביא לספיגה תקינה ...כי גם אני התחלתי כרגע בשבוע 9 וזה מכתים לי את הלשון ולא יודעת אם ייספג תקין. ובגלל שלוקחת אותו את הפריגנטלי אז ויתרתי על החומצה פולית
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה