בדבר נחיצות צילום רחם - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר דויד ישי שלום רב,

אני רווקה בגיל 37 ,פתחתי תיק בבנק הזרע, שם נתבקשתי לצילום רחם היות ובעברי שתי הפלות. אחת בגיל 23 (גירדא שבוע 9) והשניה בגיל 32 (כימי - שבוע חמש) (הבקשה לצילום הינה לאחר שעברתי קופת חולים, זוהי דרישתו של הרופא החדש).

הרופא רוצה לשלול הדבקויות.

בקשתי להמנע מצילום (היות וההגיון אומר לי שההפלה הראשונה כבר לא רלוונטית בהקשר להדבקויות אם נכנסתי להריון (?)) והפלה השניה היתה טיפול כימי. שמשול להבנתי למחזור חודשי. (אחרת כל הפלה טבעית בשלביה הראשונים או מחזור יכול להיות הזדמנות להדבקויות ואז לכל אישה נחוץ צילום רחם , ולמיטב ידיעתי עושים צילום רחם כשיש בעיה וזוג אינו מצליח להכנס להריון)

לדאבוני, מנסיון העבר, הגוף שלי סולד מהתערבויות ואני מנסה לחסוך סיבוכים על רקע "עודף בדיקות" וטיפול ביתר .. אני מפתחת בקלות זיהומים שקשה לי להפטר מהם.

שאלתי, האם התועלת אכן כה רבה מהסיכון במקרה זה?

(עד כה עשיתי שתי הזרעות כשבינהן היה רווח של מחזור , ובשתי ההזרעות התפתח זיהום... מהזרעה פשוטה.. )

האם צילום רחם הוא חובה ואייני יכולה לקבל את טיפול ההזרעה אם אייני מעוניינת בשלב זה בהתערבויות מבלי שעדיין יש רקע של אי פוריות (שתי הזרעות הרי הינן בגדר נורמאל)

תודה על נכונותך לעזור,
    אפרת

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    אני מסכים בסה"כ עם ההגיון שלך. יתכן שנכון לעשות כמה טיפולים של הזרעות על בסיס טבעי ורק אם זה לא הולך ולפני שעוברים לטיפולים מורכבים, לעשות צילום רחם. צריך לקחת בחשבון שני דברים
    יש אפשרות של בעיה מכאנית, למרות הכל, מה שיגרום לכך שלטיפולים שאת עושה אין סיכוי להצליח
    הגיל שלך כבר משמעותי וכל חודש שעובר מוריד במידה מסויימת את הסיכוי להריון

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה