אפשר התיעצות? (שכנה מפורום שכן).. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• בקצרה עליי ואז השאלות:
    אני אם לילדה בת שנה וחצי (אוטוטו), אחרי IVF עקב שחלות פוליצסיטיות במצב קשה (אין וסת וביוץ לגמרי), עם רחם דו קרני עם מחיצה. לידה עברה בצורת ניתוח קיסרי עקב מצג עכוז.
    רוצים להתחיל שוב טיפולים. (מהלידה קיימנו יחסי מין ללא אמצעי הגנה וכלום לא קורה... את הוסת מקבלת באמצעות דופסטון בלבד, בלעדיו אין וסת.)

שאלות:
    - האם ניתן לגשת ישירות לIVF (יש לנו עוברים מוקפאים?)

- בפעם הראשונה הטיפולים נעשו בדרך פרטית, ועוברים מוקפאים בבי"ח פרטי (ביח אלישע) , הפעם רוצים לעשות את הדרך בכללית ציבורית רגילה (אצל אותו רופא!) האם אין בעיה להשתמש בעוברים שלנו מפעם הקודמת (עקב העברה מפרטי לציבורי?)

- האם עליי לעבור שוב תהליך לפני הטיפולים (צילום רחם מחדש , בדיקות דם חדשות , US וכדומה) או שהכל תקף מהפעם הקודמת??? ואם לא תקף, על מה מחויבת לחזור?

- אם הלידה עברה כניתוח, האם מחייבים לניתוח שנית? ניתן ללדת רגיל? שי תאנים לקיסרי? יש המלצה לחזור על קיסרי אחרי הקיסרי?

- האם ידוע לך במקרה כמה עולה רק החזרה?
    ומה ההליך ? אני מגיעה לרמת אסטרוגן מסוימת + US וזהו אפשרי IVF או שיש דרך לעבור עד ל
    IVF?

סליחה על אורך ההודעה
    תודה רבה על הענות
    לילה נפלא וממתינה בקוצר רוח לתשובתכן!!!

7 תגובות
עמוד 1
  • אני לא יודעת את התשובות לכל מה ששאלת אני רק יודעת שתהיי חייבת לעשות את כלללללללללל הבדיקות מחדש...
    בהצלחה

תנו חיוך, הכל לטובה!!!!
    VIL

• היי לך

אנסה לענות לך מימה שאני יודעת
    קודם כל ממליצה לך לקבוע תור לרופא פוריות
    ולהתחיל להגיש בקשה ל IVF

לגביי המוקפאים אין לי מושג את צריכה לברר בבית חולים איך התהליך עובד \

בדיקות צריך את הכול מהתחלה - כל אחת והבעיות שלה
    לא לכולם נותנים צילום רחם .... זה הרופא מפנה אותך .

עניתי לך על מה שידעתי
    קבעי תור לרופא ומישם תמשיכי

בהצלחה
  • קודם כל בהצלחה..
    אני רק יודעת שאחרי ניתוח קיסרי אחד ניתן ללדת בלידה רגילה, אבל אחרי שני ניתוחים חייבים את השלישי גם בקיסרי.
    לגבי שאר השאלות אני לא יודעת
  • תודה

• האם ניתן לגשת ישירות לIVF (יש לנו עוברים מוקפאים?)
    כן

- בפעם הראשונה הטיפולים נעשו בדרך פרטית, ועוברים מוקפאים בבי"ח פרטי (ביח אלישע) , הפעם רוצים לעשות את הדרך בכללית ציבורית רגילה (אצל אותו רופא!) האם אין בעיה להשתמש בעוברים שלנו מפעם הקודמת (עקב העברה מפרטי לציבורי?)
    אין בעיה, רק צריך לברר איך מעבירים אותם בלי לפגוע בהם

- האם עליי לעבור שוב תהליך לפני הטיפולים (צילום רחם מחדש , בדיקות דם חדשות , US וכדומה) או שהכל תקף מהפעם הקודמת??? ואם לא תקף, על מה מחויבת לחזור?
    הבדיקות שעשית תקפות לשנתיים, אם טרם עברו לא יהיה לך הרבה לעשות,
    אבל יש מצב שכדי להיות יסודיים יתנו לך הכל שוב...
    אידס, פאפ, ושד - תקף לשנה עד שנתיים אם אני לא טועה

- אם הלידה עברה כניתוח, האם מחייבים לניתוח שנית? ניתן ללדת רגיל? שי תאנים לקיסרי? יש המלצה לחזור על קיסרי אחרי הקיסרי?
    אם מצבך ומצב העובר מאפשר לידה רגילה - מתחילים עם לידה רגילה, אך עם יד על הדופק בגלל סיכוי (קטן) של קרע בצלקת.
    מומלץ לחכות אחרי קיסרי - שנתיים עד ההריון הבא, ועדיף שלוש שנים, אבל גם אצלך אני חושבת שיאפשרו לידה רגילה ב"ה אם לא יהיו בעיות אחרות.
    אני לא כל כך מכירה את הנושא של מבנה הרחם שציינת...יתכן שזה מבנה שלא מאפשר לידה רגילה בלי קשר למצג העובר...צריך לברר...
    אם הכל תקין, ברור שניתן ללדת רגיל אחרי קיסרי בודד ,אם אין סיכון לאם או לעובר

- האם ידוע לך במקרה כמה עולה רק החזרה?
    ומה ההליך ? אני מגיעה לרמת אסטרוגן מסוימת + US וזהו אפשרי IVF או שיש דרך לעבור עד ל
    IVF?

בפרטי זה עולה בסביבות ה600 עד 800 תלוי מי הרופא, בציבורי לא עולה עד שני ילדים

המון המון בהצלחה
    "הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
    אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מי שיש כאן
    מי אני שאמהר ואנסה לשנות את הכל
    כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו"

• מאמיייייייייייייייי איזה כייףףףףףף שהחלטתם לעשות עוד בונבון/ה כמו לינויושששש..
    חחחח גם אני פה בדרך להפריה שניה כבר ואני ממש ממש מתקרבת אליה כבר..

אני יענה לך בקצרה, כן את תצתרכי לעשות את כוללללללללל הבדיקות דם וגם בעלך מה שנותנים בדף של הפריה יש איזה 16 נידמה לי הפניות לבדיקות דם (לי לכחו 10 מבחנות דם בצום) את תצתרכי לעשות בדיקת פאפ סמאר שזה דגימה מהנרתיק..אהה וגם שלחו אותי לעשות אולטראסאונד ליראות שהכול בסדר עם הרחם אחרי קיסרי ושמותר להכניס לגור לשם עוד עוברון קטן..

לי לכח 4 חודשים ריצות ולאסוף הכול..תלכי ישר ל ivf ותגידי שיש לכם כבר מוקפאים ואז התהליך יהיה פחות בעייתי ניראה לי כי לא תצתרכי לעבור שוב שאיבה אלה רק החזרה של המוקפאים..

אההההה והכי חשוב: דברי איתי בפייסססססססס את אף פעם לא עונה אוףףףףף הנה יש לנו גם נושא משותף עכשו כמו שהיה בהריונות הראשונים חחחחחחחח..

• תודה שוב!
    עדן המשוגעת , אני עונה לך, תפסיקי
    אני מתה עליךךךך
    מאושרת לשמוע כאלה חדשות טובות... דברי איתי בפרטי, איך אני מתרגשת....

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה