שאלה לי.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בחודש אוגוסט...
    אין מצב שאני לוקחת חופש מהעבודה
    ואני עובדת מ - 8 עד 14

אני מבקשת מגיסתי ( שיש לי תינוק בן שנה וילדה בת 5) שתשמור על יעל.
    היא שומרת עליה מראשון עד חמישי מ 9 עד 14.....

ז"א שיש לה 3 ילדים בבית... לפחות יעל משחקת עם בת הדודה והם מעסיקות אחת את השנייה.

השאלה...
    שנה שעברה לא היה לי ממש נעים- למרות שהיא גיסתי... נתתי לה מעטפה עם כסף בפנים - ולא זוכרת כמה... לא משנה..
    השאלה... כמה הייתם נותנות- אם בכלל....
    כי מישהוא אמר לי.... למה את נותנת לה היא גיסתך... שתעזור לך... גם ככה היא בבית ולא עובדת...

בכל זאת לא נעים לי - בגלל זהיא גיסתי.... היא לא חייבת לי... נכון?

כמה הייתם נותנות ?
    או שלא נותנות ?
22 תגובות
עמוד 1
  • אני הייתי נותנת לה כסף...
  • גם אני חושבת שהיא לא חייבת לך כלום

• בטח יוצא לך גם לשמור על הילדים שלה
    אני היתי מביאה לה מתנה יפה לה ולילדים

• לא ממש יוצא לי לשמור על הילדה שלה כי בעצם היא דרה בעיר אחרת...

אבל הקטע שהיא לא עובדת... כך שאין צורך שאני אשמור לה...
    בתאכלס אני לא אקנה משהו לידלדים שלה... אני רוצה לתת לה כסף....

ברור שאני חושבת שהיא לא חייבת לי כלום.... רציתי לראות אם משהיא כאן אולי חושבת שלא מגיע לה כלום... כמו שמישהו אמר לי...
    באותו רגע המבט שלי היה

• כן הייתי נותנת לה כסף בסה"כ היא לא אחותך (אצלנו למשל במשפחה- אנחנו 4 אחיות בחיים לא נתתי או לקחתי כסף)
  • שמרה שבוע שעבר....

היום
    מחר
    ושבוע הבא....

• שאלת אותה מה היתה רוצה בתמורה? אם היא מעוניינת בתשלום?

גם את שומרת על הילדים שלה מדי פעם?

אז מה אם היא בבית ולא עובדת? זה לא אומר שהיא חייבת בהתנדבות לשמור על עוד ילדים שהם לא שלה. גם אני בבית עכשיו, בחופש עם הילדים ואחותי הציעה לשלם לי לשמור על הילד שלה בגיל של רום אופיר (אבל אני אוהבת לצאת גם עם האוטו וזה בעייתי ברכב עם 3). מכיוון ואני יודעת שגם הסבתות יכולות לעזור לה בחינם, סירבתי, כי זה יקשה עליי לצאת בחופשיות מהבית, למרות שהוא ילד נוח.

אני כן הייתי נותנת לה משהו. מתנה זה רעיון יפה השאלה אם יהיה שימושי כי כסף הרבה יותר שימושי

• אלירן עם בעלי במשרד - כי הוא גדול........
    כבר לא נעים להשאיר אצלה 4 ילדים
  • אני הייתי משלמת לה כמו שמשלמים לקייטנה - כי בסה"כ את די "דופקת" אותה - מקרקעת אותה כמו שתמר אמרה ו3 ילדים זה לא צחוק (במיוחד שהקטן בן שנה).
    אבל נראה לי שאת יכולה לשלם גם חצי ממה שמשלמים לקייטנה (נניח 350-400 שקל לשבוע) וזה יהיה יפה מספיק.

את יכולה להציע לה ולראות את תגובתה (אם תגיד "נסחפת" למשל תדעי שבעינייה את יכולה לתת פחות) או פשוט לשאול אותה (אני הייתי שואלת לפני, אבל עכשיו כבר מאוחר מדי)

יעל, אמא של 2 אפרוחים

• אני הייתי נותנת 500-600 ש"ח בסה"כ היא עדיין שומרת לך עליה גם אם זה מעט שעות וגם אם זה משפחה
  • תראי...זה מאוד אישי העיניין הזה...שאלה עד כמה אתן קרובות עם גיסתך
    אני לשלי, לא היתי מנסה אפילו לתת כסף כי היא תיעלב ולא תקח ואני יודעת את זה אני במקרים האלו או שאומרת יפה תודה רבה (ועל זה היא משיבה לי תמיד..מה תודה? התחרפנת...זה אחיין/ית שלי ! ) או מביאה משהו במקום..איזו מתנה או משהו לבית אני גם לא קושרת את זה למקרה של שמירה על הילד כי היא גם לא תקח...אני נותנת לקצת זמן לעבור ואז קונה לה משהו..(סתם לדוגמא בושם שאני יודעת היא אוהבת..אז אני ממציאה שזה היה במבצע סופר-שווה (כן, בטח, שאנל במבצע ) ולא יכלתי לא לקנות והיא מצידה יודעת שאם היא תנסה להחזיר לי כסף...התגובה תהיה זהה )
    טוב..אנחנו לא דוגמא..אנחנו מאוד קרובות

אבל לתת כסף אפילו שהיא גיסתך לדעתי מאוד חיוני ומקובל
  • לא הייתי נותנת...
    אם היא לא הייתה יכולה לשמור עליה היא הייתה אומרת.
    היא אמרה שזה בסדר אז לא נראה לי שהיא מצפה למשהו...ואולי כן??
    למשל: אני כמעט שנה בבית וגיסתי בכלל לא מביאה אליי את הבנות שלה.
    אני כן הצעתי לה שתביא אותן. שממש אין לה סידור היא מתקשרת ושואלת אם אני יכולה.
    אני שמרתי עליהן יותר. ולא ביקשתי כסף וגם אם היא תביא
    באמת עם יד על הלב אני לא אקח.
    היא כן שומרת על הבנות פה ושם לזמן קצר אני לא כל כך
    רוצה להפריע היא המוצא האחרון שלי אם ממש אין מי שישאר איתן.
    לנו י' אותך נתן
    "רָנִּי וְשִׂמְחִי, בַּת-צִיּוֹן כִּי הִנְנִי-בָא וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ, נְאֻם-יְהוָה"
  • האמת שאולי באמת תלוי ביחסים ביניכן (ואולי אם היתה רוצה כסף היתה צריכה להגיד לפני ה"עסקה").

למשל אני לא מציעה בכלל כסף להורים שלי ששומרים על הילדים (אני יודעת שהם עושים את זה בכיף ומחכים לזה כל חופש).

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • אם גיסתי הייתה מבקשת שאני אשמור לה על הילדים שלה כמובן שלא הייתי מצפה שהיא תשלם לי. לעומת זאת אני כן הייתי מביאה כסף. אני חושבת ש 500 ₪ זה מכובד.

• יעל- לא הבנתי מה הקשר- לא נורא
  • קשה לי לומר לך כמה נותנים, אבל בהחלט צריך לצ'פר אותה
    3 ילדים בבית זה לא קל וזה שהיא "לא עובדת" (ממש לא עובדת....ידוע שמי שנשארת בבית עובדת הכי קשה מכולן

• גם אני חושבת ש-אם את נותנת כסף, לא הייתי נותנת פחות מ-500 ש"ח.
    חמותי שמרה לי על הבנות מ-ל-א זמן (בערך חודש)
    כל יום עד 4... ואומנם היא חמותי אבל אני הולכת לקנות לה שובר
    ב-400 ש"ח לחנות שהיא אוהבת.. חשוב להראות הערכה, וזה לא כ"כ
    משנה הסכום לדעתי. כי, נכון, היא גיסתך, אבל כמו שאמרו לך- היא לא חייבת
    לך כלום.. וחוץ מזה, גם את נותנת 500 ש"ח נגיד, עדיין חסכת לעצמך
    מלא כסף!
    שיראל
    []

טוהר
  • נראה לי שזה נחמד מאוד אם תשלמי ..
    300-400 זה סבבה לגמרי כי זה רק עד 14:00
    זה לשבוע ? שבועיים ?

אגב, איך היא הגיבה שנה שעברה שנתת לה את הכסף?
  • מותק, הלוואי והיתה לי עזרה כזו! ועוד בחינם?

אני מביאה מישהי שלוקחת 25 לשעה ואני משלמת לה בהתאם.

לא הייתי מסוגלת שישמרו לי ככה ימים שלמים בלי לשלם משהו.

זה לשבוע? שבועיים?......אם זה שבוע - 400 זה סביר, אם יותר - הייתי משלמת יותר....
  • הייתי נותנת בכיוון של 500-600 לשבוע....
    למשל לי מאוד מאוד לא נעים לבקש שישמרו על הילדים כשאנחנו לא מסתדרים עם משמרות...אז לסבתות אני לא נותנת אבל גיסתי הקטנה שמרה על הילדים כמה פעמים(בת 20) וקיבלה כל פעם 300 ש"ח ל-8 שעות
  • רק לא הבנתי למה אתם חוזרות ואומרות "אני כן הייתי משלמת לה"

הרי אני רושמת שאני כן רוצה לשלם ולא לקנות מתנה...
    ואני רק שואלת כמה הייתם נותנות.

• אני הייתי נותנת משהו בסדר גודל של 500 ש"ח, אבל לא במזומן, אלא בכרטיס שי למשהו שאני יודעת שהיא תאהב.
    היא ממש לא חייבת לשמור לך על הילדה, למרות שבטח "קל" יותר שיעל עם הילדה שלה.עדיין היא עם 3 ילדים....

החנות שלי באטסי-בואו לבקר!!!
    http://www.etsy.com/shop/michalitay
    קוד הנחה לפורום-forum10
    10% הנחה בקנייה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה