-
היי טלי..
קודם כל- אני חושבת שקשה לפרט על תהליך התאוששות, כי זה דבר מאד אינדיווידואלי וכל אחת חווה אותו אחרת..
יש כאלו שיגידו לך שזה לא נורא בכלל ואחרי חצי יום תפקדו רגיל, ויש כאלו שלא יכולות להיזכר בזה..
מה שכן קורה לרוב הוא כאבים באזור הצלקת.. על זה כמעט שאי אפשר להתווכח..
בעניין ההרדמה- את לא יכולה לקבל אפידורל? יש לך טסיות נמוכות? זו בכל אופן הבעיה שלי ולכן בקיסרי הקודם קיבלתי ספינאלית.. הם טוענים שהספינאל זהה לאפידורל, אך פשוט בגלל שוני במרכיבי החומר המרדים הוא פחות מסוכן לנו (ב"לנו" הכוונה לכאלו שלא יכולות לקבל אפידורל בגלל טסיות נמוכות, לא יודעת אם זה המקרה שלך..) אבל אני לא חוויתי ממנו כאלו חוויות טובות כמו שחווים מהאפידורל, אז אני לא יודעת כבר מה להגיד לך... אני לא מרחיבה כי אני לא רוצה לספר לך דברים לא נעימים שעברו עלי, כי זה סתם יעשה לך לא טוב כרגע..
-
קודם כל תודה רבה על התגובה
-
ועוד משהו קטן מאמי לגבי הצלקת שנשארת אחרי זה.. הבנתי שזה פוגע שם באיזשהו שריר ושאחרי זה נשאר שם עור שהוא מעט גדול יותר מאשר בשאר הבטן, זה נכון או שזה סתם שטויות?
-
מותק
-
מאמי למה קיסרי???!! בגלל האפידורל??
-
אוי ואבוי!!!!הרגשת את הכל???? יאווו ה' ישמור!!!! מסכנה שלי.. מזל שזה מאחורייך!! למה זה קרה אבל?את תובעת אותם?
וענבלו'ש יש לי איזשהי בעיה שכנראה בגללה אני אאלץ ללדת בקיסרי בכל מקרה, זה עוד לא בטוח ב 100% יש לי ייעוץ עם פרופסור מזור בסורוקה שבוע הבא אבל הסיכויים גבוהים.. אני אספר לך בפייסבוק מה הבעיה הזו.. ומה איתך מאמי? איך מתקדם?..
-
סוחבים... בע״ה נקבע לי ניתוח לסוף החודש
-
טלי זה סיפור ממש ארוך.. העליתי פה לא מזמן את סיפור הלידה שלי, כי אי אפשר לספר את זה ככה, בשתי מילים.. אם יש לך פייס אשלח לך. בכל מקרה- עכשיו ממש סיקרנת אותי לגבי הבעיה.. למה אי אפשר ללדת בלידה רגילה?..
אני מאד התלבטתי עכשיו בין רגילה לקיסרי (מזכירה לך שאני לא יכולה לקבל אפידורל..
-
יעליאור מעריכה אותך מאוד על הבחירה הלוואי שלא תצטרכי ללדת בקיסרי אני לחוצה ממממששש אוףף
-
היי,
אני ילדתי בקיסרי בגלל מצג עכוז של הקטנטנית שלי,
עברתי את הפרוצדורה של הזריקה הספינאלית - שוב, כל אחת חווה זאת אחרת, אצלי עבר חלק, ללא שום בעיה, עם צוות מקסים

אין דבר כזה שלא מרגישים כלום, יש תחושה של טלטול בזמן שמוציאים את הקטן/קטנה, אבל זהו.. אם את כמוני והזריקה משפיעה טוב וללא בעיה.
לגבי ההתאוששות - מעט כואב אבל ברגע שאת מחזיקה את האושר בידיים, הכל מתגמד..
שיהיה המון בהצלחה!
-
תודה בנות..
יעליאור יש לי אותך בפייסבוק מאמי? אני אגיד לך שם , עדיף
-
לידה רגילה תמיד תמיד עדיפה מקיסרית...
אם אין ברירה ואת חייבת אז אין ברירה הולכים לקיסרי...
טיפים להחלמה מהירה:
"הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מי שיש כאן
מי אני שאמהר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו"
-
ליעלי אור: איזה כייף שיש פה מישהי שאני יכולה להזדהות איתה... אני בשבוע 34+3 יש לי טסיות מאוד מאוד נמוכות אין מצב לאפידורל...
אני גם החלטתי ללכת על קיסרי כי אני לא מסוגלת ללדת ללא אפידורל.
הבעיה שלפי מה שהבנתי אני אצטרך להיות מורדמת בהרדמה כללית ולא חצי גוף.
גם לך עשו ככה? זאת הרדמה ספנילית?

-
טלי- אנחנו לא בפייס.. ואת לא תוכלי למצוא אותי (איזו פונקציה שסידרתי שם..
-
מאמי אני נקראת בפייסבוק tali netanel
מחכה לבקשת אישור
-
מאמי, אענה ממש בקצרה, אם יש סיכון קטן ללדת בלידה רגילה , אל תחשבי פעמיים ותעשי ניתוח, כשזה מתוכנן זה לא כזה נורא, כמובן שזה אישי ומשתנה בין אישה לאישה.
לי עשו פעמיים קיסרי, וממש בקושי רואים את הצלקת,
למה יש סיכוי שתעברי קיסרי?
בכל מקרה, מה שלא יהיה, העיקר שאת והבייבי תרגישו טוב....
-
יעליאור-הרעיון של הניתוח עצמו גורם לי צמרמורת פשוט שחותכים אותך..בקושי יש לי אומץ לעשות בדיקות דם אז לחשוב על ניתוח מזכיר לי קצת סרטי אימה
-
מאמי אני נקראת בפייסבוק tali netanel
מחכה לבקשת אישור
-
אשכולית- איך את קובעת שמי שמספרת שתפקדה אחרי חצי יום משקרת?
-
טלי, י'מהממתתתתתתתתתתתתתתתת אחת (איזו תמונה נדירה!!)- תאשרי אותי..
ענבלי- כיוון שאין לך ברירה, את חייבת לעבור את הקיסרי (גם אני הייתי חייבת בהריון הקודם, הם שכבו עכוז) תנסי כמה שיותר להמנע מפחדים וחששות. זה לא עושה טוב ומכניס את הגוף ואת הנפש לסטרס. תתייחסי לזה כמו לאל בדיקת דם שאת חייבת לעשות, הלא עכשיו- במהלך ההריון- כשבדיקות הדם נעשו תכופות יותר- אני מאמינה שלא לפני כל בדיקה את בפחדים.. בבקשה תנסי, לא רוצה שתגיעי לשם בסטרס..
-
בייביי בייבי
כל אחת וחווית הלידה שלה.
אני ממליצה לך בחום לא להתעניין בחוויות לידה של קייסרי היות ורק במחלקה שלי היו משהו כמו 10 נשים ולכל אחת זיכרון אחר מהתענוג.
כל אחת מקבלת אחרת את האפידורל
כל אחת מתאוששת אחרת.
את חייבת לציין לך במנטרה שזה עובר והתוצאה שווה הכל.
אני שנה אחרי
יש לי ילדה מדהימה
ואני מתה כבר להיות בהריון שוב.
לא כי כלכך נהנתי מה9 חודשים ומהקייסרי...
כי הקטנה שלי היא הטעם לחיים.
בהצלחה
-
אני עברתי שני קיסרי בהרדמה אפידורלית.
אני לא יודעת מה זה ההרדמה השניה ולא מכירה את ההבדלים ביניהם.
יודעת לומר לך שהחלמה מניתוח קיסרי זה כמו הרדמה מכל ניתוח שהוא והסוד הוא בראש.
מה שמפעיל את סף הכאב זה אך ורק המחשבה שלנו.
תחשבי שלא כואב ולא יכאב (טוב נו יכאב אבל לא ברמות של מי שרק חושבת כמה כואב כל הזמן ואיזה סבל זה הולך להיות)
אצל הבכורה שלי באמת באמת באמת שלא כאב לי בכלל. אין לי מושג איך זה קרה אבל פשוט כלום. תוך כמה שעות הייתי על הרגליים ופשוט לא הרגשתי כאבים. אולי קצת לחצים אבל ממש משהו מינורי לחלוטין.
גם התכווצויות לא היו לי
-
ליעלי אור - אני לא ידעתי שלמי שלא יכולה לקבל אפידורל יכולה לקבל הרדמה ספינילית, אני כל כך מקווה שזה יהיה גם במקרה שלי אני לא רוצה בשום אופן הרדמה כללית, אני רוצה לשמוע את הכי הראשון של התינוקת שלי שהיא יוצאת ולא לשכב ישנה בתרדמת ולא לשמוע כלום..!!
הרופא פה בפורום וגם הרופא שלי אמרו שמי שלא יכולה אפידורל עושים בהרדמה כללית. לא מבינה למה, עובדה שאת אומרת שגם לך היו טסיות נמוכות ועשו לך ספינילית,
נתת לי לפחות תקווה שאני לא אהיה מורדמת לגמרי בניתוח....
אני אברר עם הרופא שלי והלוואי שזה מה שיהיה..

-
לילה555- מה שנאמר לך חד משמעית אינו נכון. צדקת כשכתבת- ואני חוזרת כדי לאשר את דברייך (וגם כדי שתעשי קופי פייסט לרופאה מהפורום
-
הבעיה היא שהטסיות שלי הן 73...שזה מאוד נמוך.
והרופא בפורום אמר שאי אפשר לקבל גם ספנילית אם יש מתחת ל-100 לצערי הרב מאוד...
כך שלפי מה שאני מבינה אני יכולה רק הרדמה כללית, למרות שאני אמשיך לבדוק את הנושא כי אני ממש לא רוצה כללית...
-
בולבולית!!!
אולי ההגדרה שלך ב"לתפקד" שונה משלי אין צורך להתעצבן,
כתבתי את דעתי !!!
ברור שאפשר אחרי קסרי,
לא להתפנק, לקום מהמיטה , להתקלח ולזוז...קשה אבל אפשרי.
אבל התפקוד אחר קיסרי הוא שונה מהתיפקוד אחרי לידה רגילה...
והאמיני לי שראיתי הרבה מאוד בנות אחרי כל אחת מצורות הלידה!!!
אלה שאחרי קיסרי יותר קשה להן - זה לא סוד שההחלמה היא יותר ארוכה וקשה !!!
אם את רוצה לספר לבחורה ששואלת "איך אפשר להקל על ההחלמה?"
שאין צורך לחפש דרכים ,כי קיסר זה שום דבר
"הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מי שיש כאן
מי אני שאמהר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו"
-
לילה555- זה משנה את התמונה.. לי היה 106 או 104.. מתחת ל 150 אי אפשר לקבל אפידורל, אבל עכשיו את גם מחדשת לי שמתחת ל 100 אי אפשר לקבל ספינאל.. בכל מקרה- תעשי את הבירורים. מחזיקה לך אצבעות
-
תודה מותק...
זה באמת מבאס נורא אבל אין הרבה ברירות...
גם אין שום דבר לשפר את זה אז רק להתמודד עם המציאות , להתעורר מהר מהר מההרדמה ולראות אותה.. :)
העיקר שהכל יעבור בשלום.
-
מתוקה שלי- אני ממש לא חושבת שאם תהיי מורדמת בהרדמה כללית זה "סוף העולם"... ממש לא! הכי חשובה הבריאות!! וששתיכן תצאו בשלום!! ותאמיני לי שיהיו לך בעז"ה עוד מספיק פעמים לשמוע את הבכי שלה, זה ממש לא משנה אם לא תשמעי אותו באותו רגע.. תעשי את הבירורים ובסופו של דבר תבחרי בלידה שתהיה הכי בטוחה עבור שתיכן.
בהצלחה!!!!!!
-
אשכולית אני ראיתי בנות אחרי לידה רגילה שהתנהגו כאילו יצא להן תינוק מה***
-
יעלי אור - תודה את מקסימה!!!

ברור שהכי חשוב לקחת את זה בקלות.
פשוט חשבתי אולי יש דרכים אחרות, אבל גם אם אין הכי חשוב שהיא תהיה בזרועותיי!!!

וזה הדבר הכי חשוב מכל..
פשוט כייף שיש פורום כזה עם בנות מקסימות שאפשר לשפוך את הלב ולקבל תמיכה ולהזדהות עם אחרות..

-
שבת שלום מתוקה
-