שאלות של רגע לפני.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב, בנות!
    אפשר לחפור לכן קצת על הבוקר?
    בימים האחרונים שקעתי במחשבות... אני לא אחת שבאופן טבעי מתחברת לילדים, עושה קוצ'י מוצ'י לכל תינוק שרואה, ואפילו יותר מזה - אין לי מושג מה עושים איתם, איך מתנהגים איתם, איך משחקים איתם וכו'. כשחברות ודודות למיניהן מנסות 'לשדך' לי איזה תינוק (ולא חסרים אנשים עם כוונות טובות..) - אני אפילו נלחצת!!.. זה תמיד היה ככה, ובשנים האחרונות פשוט הגעתי למסקנה שזה המצב, ככה אני, וכשיהיו לי ילדים משלי - אני בטוחה שאבין איך העסק הזה עובד וזה יהיה אחרת לגמרי.
    אין לי אחים קטנים, אף פעם לא נחשפתי לתינוקות ולקטקטנים בסביבה הקרובה, אולי זאת הסיבה. אני גם לא מרגישה שמהו דפוק אצלי, כי יש עוד נשים רבות כמוני, שהאינסטינקט האמהי לא בא להן מגיל אפס!!!... אבל בעקבות איזושהי שיחה עם בעלי פתאום התערר לי הביטחון... ופתאום התחלתי לחשוב - למה אני כ"כ בטוחה שעם ילדים שלי זה יהיה אחרת?... אולי בכלל לא? אולי גם איתם אני לא אדע להסתדר?...
    אווף, אולי זה נשמע קצת מפגר כל מה שאני כותבת... אבל ממש התחלתי לחשוב שאולי משהו אצלי לא בסדר בקטע הזה, ולמה שזה בכלל ישתנה מתישהו?? אז נכון שכולם אומרים שכשזה שלך - זה אחרת, אבל זה אל מונע ממני להרגיש פתאום את הפחד ואת חוסר הביטחון העצמי... פתאום הרצון והביטחון שהיו לי בזה שאני רוצה להביא ילד (שאותם הרגשתי רק בשנה האחרונה בערך, לפני זה פשוט לא הייתי מוכנה נפשית לאמהות) קצת נעלמו לי... אם אני לא מצליחה להיות טובה וחיובית כלפי ילדים של אחרים - למה שאצליח אי פעם??.....
    בקיצור אוףףף אחד גדול... לא מבינה מאיפה זה בא לי פתאום...
8 תגובות
עמוד 1
  • בוקר טוב ענת,
    החששות שלך טבעיים לגמרי!!!!!!! תאמיני לי שגם אני הרגשתי כמוך, גם אני מפחדת כשמישהו נותן לי להחזיק את התינוק שלו וגם אני חשבתי לעצמי ״מה יהיה כשיהיה לי אחד כזה, אני גם ישקשק מפחד???״ ואין לי עדיין ילדים....
    אבל כשאני חושבת על היצירה הזאת ועל כל התהליך של ההריון והלידה אני לא יכולה להתרגש!!!!
    אני מחכה לרגע הזה יותר מכל דבר אחר, עם כל החששות והפחדים והדאגה ותאמיני לי שיש המון!!!! אין לך מושג כמה אני פרנואידית... חחחחחחחח  
  • ענת את לא לבד.
    גם אני קצת מתקשה עם ילדים של אחרים. יש לי בעיה לגשת אליהם ומה לעשות איתם.
    חברה שלי ילדה לא מזמן ואמרתי לה שלא תתן לי להחזיק את הילד מרוב פחד
  • שזה הילד שלך זה משהו שאי אפשר לתאר זה משהו אחר לגמרי!!!מ-י-ו-ח-ד

אני נורא ניגעלת להחליף לאחיינים שלי חיתול אז כל הזמן בעלי צוחק עלי ואומר לי מה תעשי שיהיה לנו ילד אני אומרת לו בצחוק אתה תחליף לו..
    תמיד אומרים לי ברגע שזה יהיה ילד שלי אני לא יגעל אפילו לשניהההההה!!! וזה כל כך נכון
    מה
  • נשנוש, רייס - טוב לדעתי שיש לי שותפות לחרדות טבעי או לא, אבל אני מאוד מקווה שזה יעבור לנו כשזה יהיו ילדים שלנו. אם הייתי יכולה לכתוב כאן התנצלות מרוכזת לכל הילדים שקיפחתי עד היום - הייתי עושה זאת בשמחה...:)
    טליה, לך לפחות יש אחיינים להחליף להם, לי גם את זה אין... יש לבעלי, אבל הם בדיוק מאלה שאני לא מתייחסת אליהם ואז עושים לי רגשי שאני מתעלמת מהם...
    מקווה שכולנן נהיה אמהות מספיק טובות (בכוונה לא אומרת הכי טובות - כי זה נטל גדול מדי, ומתכון בטוח לייסורי מצפון לנצח....:)

ענת
  • ענתי אל תרגישי רע יש הרבה מאוד נשים במצב שלך שאני אישית מכירה ...
    הייתה לי חברה כזו ואז נולדה לה אחיינית והיא מאוד הצליחה להתחבר אליה למרות שהיא בכלל לא מתחברת לתינוקות
    אני מאמינה בכל ליבי שכשיגיע הרגע ותחושי את העובר זז בתוכך , גדל בתוכך את תיקשרי אליו עוד לפני שהוא יצא לעולם ויהיה לכם קשר מדהים ואת תתני מעצמך המון ברצון.
    עם זאת חשוב לי לציין ...אמנם נראה לי מוקדם מידי לשוחח על הנושא ....שאני רואה אצל חברות שהעניין בכלל לא פשוט וחברה שלי שילדה וחשבה שהיא תתחבר מאוד לילדה שלה לא התחברה אליה תחילה היה לה קשה להניק ולשמוע את הבכי ....הילדה לא הייתה רגועה בכלל והיא שקעה בסוג של דיכאון אבל המצב הלך והשתפר כולנו תמכנו בה והיא חלקה את רגשותיה ועזרנו לה להתמודד.
    גם בעבודה הייתה לי מישהי שסיפרה לי דבר דומה שחשבה שהיא בכלל לא תביא ילדים לעולם אבל הביאה ותחילה לה התחברה ועכשיו היא מאוהבת בילדה רצחחח!!!
    לדעתי את תהיי אמא נפלאה, מההכרות שלנו בפורום את מקסימה ואני בטוחה שהכל ילך טוב
    צריך רק להבין את המצב החדש ולהיות מוכנה אליו ....ולדעת להתמודד והכל יצליח
    אני בטוחה שהיו הרבה אמהות שחשבו כמוך והכל הסתדר להן

הלן
  • תקשיבי חמודה, גם אני לא מאלו שהיו משתגעות על תינוקות של אחרים, מקסימום זורקת "יו איזה חמודד" ובזה זה מסתכם.
    כשנולד הבן שלי לא יכולה לתאר לך- זה יצור שלך, תלוי בך ורק בך, החיבור היה מיידי - כבר בחדר הלידה הנקתי וכ"כ הייתי מאושרת. יש גם הורמונים שאחראים לזה שתוצפי ברגשות אהבה מטורפות
    חוץ מזה, גם היום כשאני אמא, חייבת לומר לך שיש המון ילדים ותינוקות שאני נגעלת מהם- וסליחה מראש - תינוקות עם נזלת או ציפורניים שחורות, צהוב באזניים, ריח של קקי.....אני מתה מזה
    וכשזה הבייבי הפרטי שלי- כלום אבל כלום כלום כלום לא מפריע לי או מגעיל אותי, כולל כשהוא הקיא עליי מס' פעמים, שלשל עליי כשבדיוק הורדתי את הטיטול, ועזבי את לא רוצה לשמוע תיאורים נוספים.
    החששות שלך טבעיים,
    ואני לא חושבת שיש אמא שלא מתחברת לתינוק שלה- גם אם זה לוקח לה כמה ימים לצאת מהשוק של הלידה- אלא במקרים חריגים מאד, לא נראה לי שאת שם
  • ענת - אמנם אני ממש לא מרגישה כמוך לגבי ילדים, אני כילדה אהבתי והתחברתי לתינוקות בעיקר, אבל יש לי חברה מאוד טובה שלא התחברה לתינוקות וילדים קטנים, בלשון המעטה... היא גם לא הצליחה לדמיין את עצמה מחליפה טיטול, מתמודדת עם צרחות בלילה וכו ....
    היא גם לא הייתה כל כך מוכנה להריון עצמו, לא הייתה שלמה עם זה.... והיום אחרי שהתינוק נולד היא השתנתה ב-180 מעלות!!!
    היא הכי אמא שיש, במלוא מובן המילה.... זה מדהים איך שהטבע עושה את שלו. לא יעזור...זה ככה, וזה בסדר שאת מרגישה ככה, טבעי לגמרי!!! כשזה יקרה זה פשוט יבוא ואי אפשר להסביר את זה,
    לי עדיין אין ילדים, אבל אני צמאה לזה כמו שלא הרגשתי בחיים שלי!!!
  • הי בננותתתת
    תודה, על החיוביות שלכן ועל התמיכה... עושה רושם שזה עוד תחום בחיים שאין בו חוקים - נשים שהכי בעולם חלמו על ילד פתאום מוצאות את עצמן בדיכאון אחרי לידה (לא עלינו! אם כי גם זה טבעי ופתיר...), ונשים שלא הצליחו לדמיין את עצמן הופכות לאמהות פתאום נכנסות לזה ובגדול... אז, כמו תמיד, נשארת לנו האופטימיות והתקווה שהכל יהיה בסדר:)) בתוספת בן זוג תומך ושקט נפשי זה אמור לעבוד;)
    יום טוב לכן, מקסימות יקרות שלי!
    , ענת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה