סקר היתפתחות- די דחוף.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני יודעת שכל ילד מתפתח בצורה שונה, אבל חשוב לי לדעת איפה אנחנו עומדים

9 תגובות
עמוד 1
  • אני לא אתחיל לכתוב לך כאן באיזה גיל הילד שלי עשה מה. זה לא משנה- כל ילד וההתפתחות שלו. יש ילדים שהקטע המילולי שלהם חזק יותר ויש כאלה שהקטע המוטורי שלהם חזק יותר...
    מניסיון שלי, ולפי מה שכתבת, נראה שעידן מתפתח בצורה נורמלית לחלוטין.
    "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
  • מאמי קודם כל תירגעי! כל ילד והתפתחות שלו

• נא לא להבהל!
    אצלי חיים ויהודה כל כך שונים אחד מהשני במיוחד התחום הזה כך שאני יכולה לתת לך עצות של בעלת נסיון: אל תלחיצי! אל תיבהלי! תני לילד את הזמן שלו!!!
    יהודה דיבר וכמעט חיבר משפטים עוד לפני שהוא הלך ועד שהוא הלך הנשמה שלי יצאה.
    בגיל שנה ושבע כבר ידע צבעים, חיות, שמות של פירות וירקות, בדיוק מה שמים בעוגה ומה השמות של כל הדודים והדודות שלנו, מה מספר האוטובוס שמגיע לסבתא ואיפה הוא עוצר, בקיצור- הכל.
    מצד שני- חיים רק עכשיו התחיל לדבר בשטף, וצבעים? אולי בחודש חודשיים האחרונים. הוא היה מצביע חודשים שלמים בספר על כל דבר שהוא כדור אבל שום דבר אחר לא עניין אותו.
    לצייר הוא דוקא מאוד אוהב אבל זה הגיע לו מהגן.
    מצד שני בגיל שנה ויומיים כבר הלכתי לקנות לו נעליים כי הוא רץ כבר בכל הבית.
    כך שכל ילד וההתפתחות שלו ואין שום צורך להילחץ כל עוד זה לא ממש ממש ממש חריג.
    לא כל ילד עובד בדיוק לפי הכללים שכתובים בספר...

מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
  • הוא רק בן שנה ו-10
  • הבן שלי הקטן באותו הגיל הוא עושה פחות או יותר מה שרשמת נשמע לי נורמאלי לגמרי ..
  • מסכימה עם הבנות- תירגעי!!!!!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • למרות שאנחנו לא בגיל הזה עדיין, אבל נתנאל רק שלשום התחיל ללכת, מדבר רק מילים בודדים וממש פשוטות... והוא נראה לי די רחוק מלחבר 2 מילים...
    הוא ממש לא מצייר ולא מדביק מדבקות, רק עם עזרה שלי (טוב, כשאני עושה את הרוב). אין לו סבלנות לזה בכלל
    אבל הוא כן מבדיל צבעים אדום, צהוב, שחור ולבן
    וכן מצביע בספר, אבל לא על הכל, חיות למשל כן (חיות פשוטות כמו כלב, חתול, תרנגול), כדור כן (צורה יחידה שהוא מזהה) וזה בערך הכל.
    אני חושבת שעידן שלך מתפתח מעולה! ונכון שהוא התחיל ללעת אצלך ממש מוקדם? אני זוכרת נכון?
  • היי מאמי.. דיאנה שלי בת שנתיים בחודש הבא ואותי כבר מעכשו מתחילים להלחיץ הרופאים שרואים אותה, דיאנה לא מדברת כימעט בכלל המילים היחידות שלה זה "מאמא,פאפא,דיאדיא (איש) טיוטיה(אישה),נא (כחי ותביא אצלה אותו דבר) וקאפקה (כובע)" שאני אומרת לה תגידי כלב היא עונה לי "האוו" ועל חתול "מיאו" זהו זה הלקסיקון שלה היא לא מחברת משפטים..לצייר היא פשוט מקשקשת רק שאני אומרת תעשי עיגול היא עושה עיגולים..שאני אומרת לה לחזור אחריי היא פשוט שותקת..יש לנו הפניה לסורוקה לבדיקת שמיעה מקיפה (זה בשביל הטופס של הפניה להתפתחות הילד ומשם לקלינאית תקשורת שזה יכח עוד המון זמן) ויש לה בדיקת עיניים ב 6/9 גם..אני לחוצה כבר בטירוף מאמי אבל תראי עידן מתקדם בהרבה מדיאנוש שלי..יהיה בסדר תני לו את הזמן..חיבוקים..

• באיזה גיל הילד התחיל לדבר? וכמה מילים/משפטים הוא אומר היום ומה גילו? אלעאי התחיל לדבר מאוד מאוחר. בואי נגיד שמשפטים שלמים רק בגיל 3 וגם היה חסר לו אוצר מילים. כמובן שהיום הוא מדבר עברית שוטפת ותקינה, והוא משתמש בשפה מאוד גבוהה, הוא כבר בן 5.5 שנים

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה