חזרתי עכשיו מהסיור, כרגע הבניין עדיין לא פעיל אז יכולנו לשוטט שם בכל הבניין בלי בעיה ולהיכנס לחדרי לידה ולראות את כל המכשור והכל.
אני אנסה לפרט כמה שיותר לטובת הבנות שרצו פרטים.
הבניין יתחיל לפעול ב4.9 ב"ה במידה ולא יהיו שינויים לא צפויים.
אז ככה:
כניסת הנשים והיולדות מחזית הבניין, מול הכניסה יושבות מזכירות רפואיות שפותחות תיק ומפנות את האישה למיון נשים שמטפל בתלונות גניקולוגיות כלליות ונשים הריוניות עד שבוע 22 (מצד שמאל) או למיון יולדות נשים הריוניות מעל שבוע 22 (מצד ימין).
כשהולכים למיון יולדות מגיעים למיילדת אחראית משמרת, היא לוקחת אנמנזה קצרה- שבוע הריון, סיבת פניה למיון וכו' ואז נכנסים פנימה למיון עצמו.
במיון עצמו יש 6 חדרי בדיקה מאובזרים (כולל מחשב לרשומות, שירותים ומקלחת צמודים, מוניטור, אולטרסאונד וכו'), חדר מוניטורים (לנשים שמגיעות בשבועות מתקדמים בשביל מוניטור, כאלה שאין התקדמות בלידה ומגיעות כל כמה ימים למוניטור בלבד), וחדר השהייה (שם שוכבות נשים שממתינות לתוצאות בדיקות, זירוז וכו'). בנוסף, יש שם גם חדר לידה דחופה לנשים שמגיעות עם פתיחה 10 וכאלה שאין זמן להעביר לחדר לידה בקומה 3. בנוסף, כל המיטות בחדרי הבדיקות נפתחות למיטות לידה כך שאם אין ברירה הכל ערוך ומוכן וניתן ללדת גם שם.
בקומה השניה נמצאות מחלקות היולדות שכבר עכשיו פעילות, שם לא סיירנו אבל הייתי שם לפני כמה שבועות כי חברה שלי ילדה ומדובר במחלקות חדשות ויפות. לא יודעת מה קורה מבחינת מבנה החדרים, חברה שלי היתה בחדר של שתי יולדות ואין לי מושג אם כל החדרים ככה או שיש חדרים פרטיים או יותר משתי יולדות בחדר.
בקומה השלישית נמצאים חדרי הלידה, תקשיבו... אמריקה!!!! יש שם 25 חדרי לידה, 2 חדרי ניתוח לקיסריים, חדר התאוששות אחרי קיסרי ולנשים אחרי לידה שזקוקות לטיפול צמוד.
בחדר הלידה יש מיטה ליולדת, כורסא וכיסא למלווים, שירותים ומקלחת צמודים, מוניטור, משאבה למתן תרופות אפידורליות, מחשב, טלויזיה, לחצני מצוקה, עמדת טיפול ביילוד ועוד. בהתחלה תהיה מיילדת לכל 3 חדרי לידה ובהמשך מצפים לעבור למיילדת לכל 2 חדרים. בכל חדר יש אופציה ללידה טיבעית, כדור פיזיו ומיטה שמתאימה לכל תנוחות הלידה.
הם מאפשרים כניסה לשני מלווים לחדר הלידה- אחד שהוא מלווה עיקרי שיקבל צמיד ירוק ועוד אחד שיקבל כרטיס שאפשר להעביר למישהו אחר, ז"א למשל צמיד ירוק לבעל והכרטיס הנוסף אצל אמא של היולדת ואם הדודה רוצה להיכנס פתאום אז אמא יכולה להעביר לה את הכרטיס.
למלווים יש אפשרות להיכנס ולצאת מחדר הלידה דרך מסדרון פנימי (לא דרך עמדת המיילדות ובלי להפריע לצוות) ולצאת ללובי של חדרי הלידה שם יש עמדת המתנה למשפחה המורחבת ולעדכן במידת הצורך.
כניסה של אורחים היא בצד הבניין (לא דרך המיונים) יש בקומת הכניסה קפיטריה ומעליות לאורחים.
אמממ... נראה לי שזהו... כתבתי כל מה שראיתי.... אם יש למישהי שאלות אז בכיף, אני מקווה שאוכל לעזור....
בגדול, נראה יפה מאד, מתקדם ומשוכלל... לא חשבתי בכלל ללדת בסורוקה אבל עכשיו פתאום אני מוכנה לשקול את העניין