לכל מי שרצתה פרטים על בניין יולדות החדש בסורוקה... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • חזרתי עכשיו מהסיור, כרגע הבניין עדיין לא פעיל אז יכולנו לשוטט שם בכל הבניין בלי בעיה ולהיכנס לחדרי לידה ולראות את כל המכשור והכל.
    אני אנסה לפרט כמה שיותר לטובת הבנות שרצו פרטים.
    הבניין יתחיל לפעול ב4.9 ב"ה במידה ולא יהיו שינויים לא צפויים.
    אז ככה:

כניסת הנשים והיולדות מחזית הבניין, מול הכניסה יושבות מזכירות רפואיות שפותחות תיק ומפנות את האישה למיון נשים שמטפל בתלונות גניקולוגיות כלליות ונשים הריוניות עד שבוע 22 (מצד שמאל) או למיון יולדות נשים הריוניות מעל שבוע 22 (מצד ימין).

כשהולכים למיון יולדות מגיעים למיילדת אחראית משמרת, היא לוקחת אנמנזה קצרה- שבוע הריון, סיבת פניה למיון וכו' ואז נכנסים פנימה למיון עצמו.
    במיון עצמו יש 6 חדרי בדיקה מאובזרים (כולל מחשב לרשומות, שירותים ומקלחת צמודים, מוניטור, אולטרסאונד וכו'), חדר מוניטורים (לנשים שמגיעות בשבועות מתקדמים בשביל מוניטור, כאלה שאין התקדמות בלידה ומגיעות כל כמה ימים למוניטור בלבד), וחדר השהייה (שם שוכבות נשים שממתינות לתוצאות בדיקות, זירוז וכו'). בנוסף, יש שם גם חדר לידה דחופה לנשים שמגיעות עם פתיחה 10 וכאלה שאין זמן להעביר לחדר לידה בקומה 3. בנוסף, כל המיטות בחדרי הבדיקות נפתחות למיטות לידה כך שאם אין ברירה הכל ערוך ומוכן וניתן ללדת גם שם.

בקומה השניה נמצאות מחלקות היולדות שכבר עכשיו פעילות, שם לא סיירנו אבל הייתי שם לפני כמה שבועות כי חברה שלי ילדה ומדובר במחלקות חדשות ויפות. לא יודעת מה קורה מבחינת מבנה החדרים, חברה שלי היתה בחדר של שתי יולדות ואין לי מושג אם כל החדרים ככה או שיש חדרים פרטיים או יותר משתי יולדות בחדר.

בקומה השלישית נמצאים חדרי הלידה, תקשיבו... אמריקה!!!! יש שם 25 חדרי לידה, 2 חדרי ניתוח לקיסריים, חדר התאוששות אחרי קיסרי ולנשים אחרי לידה שזקוקות לטיפול צמוד.
    בחדר הלידה יש מיטה ליולדת, כורסא וכיסא למלווים, שירותים ומקלחת צמודים, מוניטור, משאבה למתן תרופות אפידורליות, מחשב, טלויזיה, לחצני מצוקה, עמדת טיפול ביילוד ועוד. בהתחלה תהיה מיילדת לכל 3 חדרי לידה ובהמשך מצפים לעבור למיילדת לכל 2 חדרים. בכל חדר יש אופציה ללידה טיבעית, כדור פיזיו ומיטה שמתאימה לכל תנוחות הלידה.
    הם מאפשרים כניסה לשני מלווים לחדר הלידה- אחד שהוא מלווה עיקרי שיקבל צמיד ירוק ועוד אחד שיקבל כרטיס שאפשר להעביר למישהו אחר, ז"א למשל צמיד ירוק לבעל והכרטיס הנוסף אצל אמא של היולדת ואם הדודה רוצה להיכנס פתאום אז אמא יכולה להעביר לה את הכרטיס.

למלווים יש אפשרות להיכנס ולצאת מחדר הלידה דרך מסדרון פנימי (לא דרך עמדת המיילדות ובלי להפריע לצוות) ולצאת ללובי של חדרי הלידה שם יש עמדת המתנה למשפחה המורחבת ולעדכן במידת הצורך.

כניסה של אורחים היא בצד הבניין (לא דרך המיונים) יש בקומת הכניסה קפיטריה ומעליות לאורחים.

אמממ... נראה לי שזהו... כתבתי כל מה שראיתי.... אם יש למישהי שאלות אז בכיף, אני מקווה שאוכל לעזור....

בגדול, נראה יפה מאד, מתקדם ומשוכלל... לא חשבתי בכלל ללדת בסורוקה אבל עכשיו פתאום אני מוכנה לשקול את העניין
25 תגובות
עמוד 1
  • הרופא שלי אמר שאולי יש זחכוי שיפתחו את חדרי הניתוח לפני..הלוואי הלוואי הלוואי אני כל כך רוצה שבעלי יהיה נוכח יחד איתי

• נשמע אמריקה
  • נשמע מעולה!

כשקראתי ישר חשבתי על ענבלי - בובה אני מקווה שתצליחי להגיע לשם גם
  • כמה עולה דירה בבאר שבע? נעבור ונכנס שוב להריון
    זה מביא חשק

• התאריך מתאים לי- אני חודשיים אחרי..
    נשמע פשוט מדהים!
    יש לי שאלה לגבי ביות- גם שם זה רק ביות מלא?

• נישמע מגניב..במיוחד שאנחנו מתחילים טיפולים לילד שני..מקווה שעד שאני ילד לא יהרסו שם הכול הבדואיות..

• וואו מגניב,...
    אם היו עוד ממציאים איך להוציא את התינוק
    בלי כאבים אז היום אני מתחילה לעבוד עליו חחחחח
    סוף סוף מחלקה נורמלית בסורוקה

• וואוווווו נשמע טוב!
    רק באמת אני מקווה שהתאריך הזה סופי כי הבנתי שכל פעם הם משנים אותו
    הלוואי ונספיק ללדת שם ולא בזוועה שיש היום

תודה מתוקה על הפירוט
  • סורי על ההקפצה פשוט שאלה חשובה..
    הכניסה למיון החדש היא דרך מיון יולדות הרגיל, הישן?
    הקבלה היא ביולדות הישן?
  • לא טלי זה מקום אחר לגמרי הצצתי לשם שעוד המקום היה בשיפוצים

• זה איפה שהמיון ילדים החדש מאמי?
    לא יודעת הם בילבלו אותי שם היום הרופסור אמר שזה במקום אחד והאחות אמרה מקום אחר חח..
  • לעיקרי
    תיהיה הפרדה בין הבדואיות ליהודיות?
    זה לא יכול להימשך ככככככככה

• כן ליד מיון ילדים מאמי
    נטלי-לא ניראה לי שתיהיה הפרדה

• חחחחחחחחחח בעלי כל כך התלהב כי הוא חשב שתהיה הפרדה
    טוב נצטרך לנפץ לו את האשליה חח

• בנות אני מה זה מצטערת אבל ממש מכעיס אותי הדיבור שלכן לגבי הבדואיות
    ואולי אני פשוט לא יודעת מה קורה שם ולמה זה כזה מזעזע
    מה מפריע שהבדואיות ישכבו לידכן?
    מה זה שונה משערי צדק ועין כרם שהערביות ממזרח ירושלים שוכבות ליד
    או מרמבם ובני ציון שכל הדרוזיות באותה מחלקה
    זה פשוט מהצד נשמע תגובות נורא גזעניות.

אני הייתי בילדותי בגן בערד עם בדואים מתוקים ומקסימים ולא זוכרת שום דבר רע מהם.
    הם אנשים טובים, משרתים את המדינה כמונו (ואילו יותר מחלקנו), ואני פשוט באמת באמת באמת ובתמים תוהה מאיפה באות התגובות שלכן.

צר לי , לי אישית זה נשמע לא מתאים או ראוי

• אז אני סוג של גזענית

• סבבה גם אפשרות

• אחרי שילדתי בקפלן ובסורוקה יש השוואה עצומה.
    בחדר אחד יש יהודייה אחת ושלוש בדואיות
    ריח נוראי
    מאכלים עם ריח עוד יותר נורא
    כל הבית חולים עמוס בדואים
    ולחלוטין הייתי מעדיפה להיות בחברה משלי
    ובמיוחד עכשיו במלחמה לא סומכים על אף אחד
    ושלא תביני לחמי יש כמה חברים בדואים שהתארחנו אצלהם ברהט ובתל-שבע
    אין לי בעיה איתם
    פשוט יותר נעים לדעתי ששם במיוחד זה יהיה מופרד כי זה הגיע לרמה מופרזת ומגעילה
    ואני לא היחידה שטוענת על סורוקה
    כל מי שתגידי ותשאלי סורוקה המילה הראשונה שיגידו זה כממממממה בדואים

• נטלי ברור לי אני רואה שאת לא היחידה שכתבה בגלל זה הסקרנות
    פשוט יקירותיי המילה הפרדה נורא צורמת - הפרדה עשו לסבא וסבתא שלי וקראו להם כלבים מסריחים
    ולכן באמת סיקרן אותי - זכותכן לדעתכן

• נטלי, את לא באמת מתכוונת שכשתגיע יולדת יפנו את הבדואיות לצד אחד ואת היהודיות לצד שני נכון?
    ברור לך שזה קצת קיצוני?

• אל תשווי בכלל אל תערבבי

• זה די לא נעים ללדת איתן בואי נגדיר את זה ככה..

• סמיילי נסחפת לא?
    בנו מבנה חדש יכלו לעשות קומה לנו וקומה להן
    אם זה היה תלוי בי

• צר לי קשה לא להשוות
    מבנה אחר
    כניסה אחרת
    ספסל אחר
    סורי ההשוואה מתבקשת
    ענבל הן לא נכנסות לכן לתפרים וללחיצות - ממש לא מבינה מה מפריע.

וכן אמרו לי משפטים של פה זה סיוט הכל מפוצץ בערביות גם על בתי חולים בחיפה ובירושלים = וזה כאב לי באותה רמה - לי אישית זה לא מפריע

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה