-
לא שאסור עדיף להימנע - ובמידה ואוכלים שזה יהיה פעם ב......
ממה שאני יודעת הבשר נע מושך אליו יותר חיידקים ועדיף להימנע מזה
-
אבל למה עדיף שלא? מה רע בטונה להיפך זה אפילו אמור להיות בריא לא? זה דגים.
-
היי,
כשאני הייתי בהריון , רופא הנשים שלי אמר לי לא לאכול כל דבר מקופסת שימורים. הדגש היה על הקופסא, כנראה בגלל הימצאות אפשרית של חיידקים או משהו בסגנון, ולא בגלל האוכל...
לא אגיד שנמנעתי לחלוטין, אבל הפחתתי משמעותית...
-
הבנתי תודה :)
איזה באסה.... אומנם אני עדיין לא בהריון אבל זה המאכל העיקר שלי טונה...
-
היי בובה...
לגבי הבשר הנע זה בגלל שהחיידקים יכולים לחגוג שם.. אבל אני אישית סטייקים שאני יודעת מה רמת טריות הבשר אוכלת מדמם ושכולם ייקפצו!!
לגבי טונה בטונה יש ריכוז גבוהה של כספית לכן היא לא מומלצת אבל...
אפשר לאכול טונה ואפשר לאכול טונה בקופסא פשוט עם מינון לא כמויות...
אותו הדבר לגבי סלמון מעושן - מותר
ואצלי הרופא נשים שלי אמר שלגבי הבשר אם לא אוכלים את הסטייק מדמם ועם שמנת עליו אז לא אוכלים בכלל
אז זה עניין של השקפת עולם לדעתי ולא להילחץ מכל דבר קטן...
-
חחח תודה ירדנוששש
-
הרופא שלי דווקא אמר רק להימנע מכל הדברים הלא מבושלים (בשר ודגים) כולל סלמון מעושן (שאני חולה עליו וכבר שכחתי איך הוא מרגיש בפה
-
בטונה יש כספית ולחן מומלץ להפחית, קופסאות שימורים כל עוד הן לא נפוחות אין בהן סכנה. קופסאות שימורים נפוחות מייד לזרוק לפח לא לגעת ולא לפתוח.
בשר נא ייתכן יהיה בו חיידקים היכולים לסכן את הובר, לא אומר שיש בודאות אבל הסיכוי עולה.
אם את ממש רוצה להשמר אז תפסיקי לאכול בכלל כי גם בחסה מצאו סלמונלה וגם בעגבניה.
אבל אפשר להפחית את הסיכוי להידבק לדוגמא לאכול דברים שעברו בישול (ירקות מאודים), לא לגעת בנבטים חיים!!
בשר מוכן, וכו וכו וכו.
גם את תזללי סטייק טרטר או דג חי בהריון כנראה שלא יקרה כלום, אבל הסיכוי עולה.
זה תלוי בהשקפת עולם שלך ובמה שאת מרגישה.
את המחליטה!
-
אני יודעת שאסור לאכול בשר נע אבל טונה? אני אכלתי לפחות 3 פעמים בשבוע עם סלט שהייתי מזמינה ואף פעם לא אמרו לי שאסור אפילו כששאלתי בטיפת חלב היא אמרה לי אין שוב בעיה.
לגבי סושי אני יודעת שאסור.
-
היי,
אני לא אוכלת דגים ב-כ-ל-ל, למעט- טונה כמובן, שכאן- זה עובד לכיוון ההפוך..
אני חולת טונה ברמות קשות.
שאלתי את הרופא שלי..
מעבר לכך שמעולם לא שמעתי על האיסור לאכל מקופסאות שימורים (בהריון הקודם אכלתי וכך גם עתה) עוד קיבלתי הנחיה להעדפת שימורי טונה, כלומר: הרופא אמר לי שאין בעיה לאכל טונה משימורים פעמיים בשבוע, ושבעיית הכספית נוגעת יותר לדג טונה טרי..
(אני אוכלת בין פעמיים לשלוש..
-
איזה יופי טוב לדעת ממש ניחמת אותי כי גם אני חולת טונה בשימורים על זה בערך אני חייה :)....
שיהיה לך בשעה טובה :)
-
תודה מתוקה, גם לך