עשיתן בדיקת חלבון עוברי לשקיפות עורפית?? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות...
    היום יש לי בדיקת שקיפות עורפית...כל כך חיכיתי לבדיקה הזו, אתן מכירות את ההתרגשות, לפגוש את העובר, לראשונה לראות דמות אנושית בתוכי ולא בוטן
4 תגובות
עמוד 1
  • בובה,

אני לא יודעת אבל יכול להיות שהרופאה שלך נתנה לך הפניה אבל לא הסבירה לך את הכל כמו שצריך.

אחרי שקיפות עורפית אכן עושים בדיקת דם (עד לשבוע 13+6 ולא אחרי כי אחרי התוצאות כבר לא תקינות). בדיקת דם זו היא בעצם חלק מבדיקת חלבון עוברי שעושים בשבוע 17 בלבד!!!

מה שקורה בעצם הוא שיש בנות שעושות רק חלבון עוברי בשבוע 17 ולא עושות את בדיקת הדם אחרי השקיפות ומקבלות תוצאה כוללת רק אחר כך.

רוב הבנות מעדיפות לעשות חלק מבדיקת הדם אחרי שקיפות כדי לראות איפה את עומדת (נבדק סיכון סטטיסטי לתסמונת דאון בשקלול עם בדיקת שקיפות עורפית שמבצעת הרופאה). ואחרי זה בשבוע 17 כשאת עושה שוב אז משקללים את כל התוצאות יחד (שקיפות, בדיקת הדם אחרי השקיפות ואת החלבון).

חשוב לדעת שבדיקת הדם אחרי השקיפות לא עושים בקופת חולים, אלא במכון חיצוני או בבית חולים ורק את החלבון ניתן לעשות בקופת חולים, לכן לא ברור למה נשלחת לקופת חולים אבל כן ברור למה הם לא עשו לך את הבדיקה.

בכל מקרה בדרך כלל תוצאות של בדיקת דם אחרי השקיפות מגיעות בין 10-14 ימים.

מקווה שעכשיו הבנת יותר ואם הרופאה שלך כל כך לא נראת לך וקצת סתומה תחליפי אותה ויפה שעה אחת קודם (אם יש לך אפשרות כמובן).

שיהיה בהצלחה בשקיפות כי זו בדיקה באמת מרגשת מאוד!
  • ג'ני
  • שמחתי לעזור.
  • מאמי אני זוכרת שהרופא שלי המהמממממממממממממם אגב חחח
    נתן לי כבר בהתחלה הפניות לכל מה שצריך ועשה לי חסרחורת אבלללללללללללל
    על כל אחת ואחת מהן ציין בכתב יד החל מאיזה שבוע ניתן לבצע כל בדיקה ומה הזמן המועדף!!! ופתר לי את כל השאלות!
    הרופאה שלך כנראה הנפיקה הפניה אבל כמובן מוקדמת מדיי
    תחליפי רופא תבקשי המלצות מחברות שכנות קרובות משפחה וכו'...
    זה לא סתם רופא אף אוזן גרון זה רופא שמלווה אותך את כל ההריון!
    רופא יעיל מקצועי ומשכין ביטחון זה חשוב מכל דבר.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה