מתלבטת אם להפיל בשל חשש למום בעובר?? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,

שמי עופר ולודבסקי,אני עובד כתחקירן בתוכנית התחקירים "ואקום" עם גל גבאי. אחד הפרקים בתוכנית עוסק בדילמה הקשה המעסיקה נשים רבות. מה עושים כאשר בדיקה גנטית או בדיקת אולטראסאונד מעלה חשש כי העובר אותו את נושאת ברחמך עלול להיוולד עם מום כלשהו (שפה שסועה, נמיכות קומה, חסר באצבעות, עודף באצבעות וכדומה)? האם להמשיך בהריון תוך נטילת הסיכון כי הילד שייוולד יתמודד עם סטיגמות וקשיים במהלך כל חייו ואף יקשה על חיי המשפחה? או שמא לקבל את ההחלטה הקשה מכל ולהפסיק את ההיריון?

אם את מתלבטת כעת בשאלה שכזו או התלבטת בה בעבר אשמח אם תיצרי עימי קשר (פרטייך יישארו חסויים במערכת, אם תבקשי לעשות זאת).
    טלפון: 052-3662260
    מייל: [email protected]
10 תגובות
עמוד 1
  • באמת מה הייתן עושות במצב שכזה?????

בעלי קצת מאמין בקבלה , הוא מאמין שמה שבא ברוך הבא,
    אם יש בעיה כל שהיא נתמודד עם זה.
    לכל נשמה שמגיעה, מגיעה מסיבה מסוימת)

ואני??? אם תשאלו אותי, אז אני לא באותה דעה ולכן ביצעתי לפני שבועיים את רוב הבדיקות הגנטיות (חוץ מאלה שנחשבות פגמים קלים כמו חרשות, שזה לדעתי כבר מוגזם).

הרבה ויכוחים ושיחות אל תוך הלילה היו לנו בנושא (דיונים מוסריים שכאלו).
    בכל מקרה, שבוע הבא דיקור מי שפיר ומקווה שהכל בסדר
  • מאוד קשה לי לענות על זה.
    נעמה הגיעה אחרי 4 שנים של ניסיונות וטיפולים.
    גם ההריון הבא יהיה כרוך בטיפולים.
    אז אחרי כל המסכת הזאת של הטיפולים אני לא מאמינה שאוכל להפיל.

מצד שני החברה שלנו קשה ואכזרית כלפי השונה, אני מכירה את זה מקרוב (עובדת עם אוטיסטים).

לא נראה לי שאפיל.

אביבית

• וואו שאלה מאוד קשה..

אצלי זה תלוי בחומרה...

אבצע יותר, אצבע פחות זה לא מה שיגרום לי לאהןב את הילד פחות.
    בעיה בכבד/לב/כליות וכדומה. גם לא יגרמו לי להפיל..

לגבי אןטיזם, תסמונת דאון, לא יודעת מה הייתי מחליטה...
    וזה לא כי הילד שונה ואני לא רוצה ילד שונה,
    אלא כי ברגע שיש ילד מיוחד במשפחה זה קשה, זה מקשה על המשפחה,
    רוב הטיפול בילד הזה (לא שמזניחים את הטיפול בילדים האחרים,אלא רוב הטיפול).

אני רואה מקרוב את חברה שלי שהגדול אובחן בpdd ברמת תפקוד גבוהה, ויש עוד ילד בין שנה ו4, זה קשה.. והוא ברמת תפקוד גבוהה, רוב הטיפול הןא בילד היותר גדול....

• נושא מאוד מורכב.....

אבל אני בדיעה שלא אביא לעולם תינוק שנועד לסבול... מעבר לסבל ולקושי של ההורים הוא בעצמו מאוד מנודה מהחברה, שונה מבחינה פיזית, כרוך הרבה פעמים בטיפולים קשים ומחלות שמתלוות...

בכל אופן אני מכירה את התחום מקרוב אני עובדת עם אוכלוסיה עם צרכים מיוחדים ובת דודה שלי היא גם ילדה מיוחדת (תרתי משמע

• אין שום תשובה חד משמעית בנושא הזה...

האמת שהרמתי אליו טלפון.. בגלל המום של העוברית שלי... בעיקר כי לגל גבאי יש חוסר באצבעות הרגשתי מחוייבות גדולה לתת מעצמי גם לנושא....

• אצלי הריונות רק מטיפולים יש לי תינוקת אחת מivf icsi וכן גם פחדתי שמשהו יהיה לא בסדר איתה אבל ברוך ה' טפו טפו טפו בלי עין רעה הכול בסדר עכשו.. ואנחנו בדרך להפריה שניה (שבעזרת ה' תצליח) ואני חושבת שעם זה בעיה באצבע יותר או פחות אני לא אפיל עם זה תסמונת דאון אז יכול להיות שכן למרות שאני גם לא ידע כי אני לא יעשה בחיים בדיקת מי שפיר (אחרי כול הסיכונים שבזה).. ואנשים עוד דבר קטן : אוטיזם אי אפשר לגלות עד גיל שנתיים וחצי או 3 ואני מכירה את זה מקרוב אחי הקטן בן 13 היום והוא אוטיסט 100% וגילינו את זה רק בגיל 3 כי הוא לא היה מתקשר עם הסביבה ולא מדבר הוא סגור בעולם משלו ואוטיסטים ניראים רגילים לגמריי כמו ילדים רגילים (שלא כמו עם תסמונת דאון רואים עליהם)..

• לי בפירוש אין תשובה.
    ***ירדן כל הכבוד:-) דרך אגב לגל גבאי חסרות אצבעות כתוצאה מתאונה שעברה כשהיתה ילדה.

• שאלה ממש קשה, שאני מקווה שאני לעולם לא אדרש לענות לה.
    באופן כללי, על מום פיזי שניתן לתיקון כמו שפה שסועה לא הייתי מפילה. הבעיה היא שמום כזה עלול להצביע על בעיה יותר חמורה בעובר, וקשה לדעת לפני הלידה. אני יודעת שאני לא ארצה להביא לעולם ילד שיסבול, ובמיוחד מפחיד אותי פיגור שכלי - בני משפחה שלי עוסקים בתחום ואני מכירה משפחות לילדים מוגבלים מקרוב, וזה מאוד, מאוד, מאוד קשה.
    אם אני אהיה סבורה שיש בעיה חמורה עם העובר, אני בהחלט אפיל.
    רק שלא נדע מצרות

משחקי סוניק: http://www.xn--9dbiuc7a.co.il/
    כי ככה כיף להעביר את הזמן!

היום המיוחד שלי: 3.4.12
  • יעלמוש אני יודעת... מכירה את הסיפור של גל גבאי....
    תאמיני לי חקרתי רבות בנושא!!!

• ברור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה