-
לגבי עניין הקקי, ידוע שלפעמים זה סיפור ארוך ומתיש.
לא יודעת אם צריך טיפול מיוחד לזה, אולי כדאי להתיעץ עם רופא?
ולעניין השני... נראה לי שזה נורמלי, רוב הילדים סקרנים מטבעם ובטח
נורא מעניין אותם "לבדוק" אם אנשים אחרים בנויים כמוהם או לא
-
לגבי הקקי - מן הסתם זה יעבור אבל אם את רוצה לטפל בזה - אני בטוחה שיש דרכים אלטרנטיביות -תתייעצי עם שמש
לגבי הבדיקה ההדדית - צר לי ממי אבל יש לך ילדה שמתפתחת בדיוק לפי הספר - זה מה שהם עושים בגיל הזה! זה מעניין אותם! אין להם שום כוונת זדון שיש לנו- המבוגרים. זו סקרנות נטו.
הייתי עוברת איתה על מקומות שאסור לגעת בהם אצל אחרים ושאסור לאחרים לגעת בגוף שלה- מלמדת אותה מה זה פרטיות וכו'.. אבל לא הייתי דואגת! אגב, גם לי היה קטע כזה בילדותי... לקח לי שנים "לסלוח לעצמי"
"..ילדיכם אינם ילדיכם
כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
באים הנה דרככם, אך לא מכם.
חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
כי לא לכם הגיגיהם..."
מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
-
בחלק של הקקי - את יכולה לתת לה כל בוקר כפית שמן פרפין עם 2-3 טיפות מיץ פטל לא מהול (כי זה נורא מגעיל) זה יעזור לה עם היציאות מחד ומאידך גם לא יוצר תלות, כמובן רק עד שמסתדר. מעבר לזה - הייתי גם משתפת את הגננת עם זה - יש בהחלט פעילויות שיכולות לעזור לה להשתחרר (פיזית ונפשית, זה בד"כ קשור זה לזה)
בחלק השני - בדיוק מה ששלגיה אמרה.
-
-
קקי ... לנו היה סיפור ארולך ומייגע ...
אחרי בדיקת גסטרו ילדים בגיל שנתיים , נדב נטל תקופה ארוכה אבקה שעוזרת לשחרור ... בסוף זה עובר .
צריך לעודד הרבה . לנסות לשנות קצת את התפריט (תתיעצי עם רופאת ילדים).
לגבי הסקרנות המינית הטבעית ... הכי טבעי בעולם
-
לדעתי 2 הנושאים דורשים טיפול:
לגבי הקקי - גם לנו היתה ריגרסיה נוראית עם יותם- וזה טופל (סיפור ממש ארוך..)
לגבי הסקרנות - אני יודעת שבגיל כזה הם עדיין לא מסוקרנים מינית אלא מסוקרנים בכלל - אבל כמו שכתבו לך - תסבירי לה על אינטימיות, למי מותר לגעת ואיפה ועל פרטיות.
ובכלל, יקירתי אם לא נראה לך שהבת שלך אצל חמותך נא לדרוש שהיא תחזור הביתה! לאלתר!!!!
-
לגבי עניין הקקי- התיאור שלך נשמע ל כמו מה שמכונה "עצירות סמויה" (ולאו דווקא חרדת קקי) הילדים בגיל הזה מתחילים להיות מאוד מודעים לגוף שלהם וליכולת של גוף שלהם הם לומדים שהם יכולים לשלוט בסוגרים כרצונם וזה גם אומר לעצור את הקקי. לבן שלי היה "עצירות סמויה" כזו בחודש הראשון של הגמילהאנחנו בהמלצת רוקח נתנו לו "אל צירות" של הדס. זה מרכך את הקקי ומונע עצירות וככה גם קשה לילד "להחזיק את הקקי בפנים" והוא חייב ללכת לשירותים (זה לא יוצר תלות) תנסי להימנע גם ממאכלים שגורמים לקקי קשה: בננה, אורז וכיוצ"ב ולתת הרבה פירות וירקות ואם היא מסכימה לתת לה גם מיץ שזיפים.
לגבי עניין המשקחים בחלקי הגוף - זה הכי טבעי והכי נורמאלי וחלק מההתפתחות לא להתרגש מזה יותר מידי(הכוונה לחמות).להסביר שלכול אחד יש את האיברים הפרטיים שלו וכיוצ"ב.אני יכולה לספר לך שכשבני אצל חבר או שחבר אצלו הם נכנסים לשירותים ביחד וזה משעשע אותם. עולות שאלות כמו: "גם לך יש בולבול?" "אני אראה לך את שלי" וכיוצ"בזה לחלוטין טבעי.גם בגן זה קורה הגננת אפילו דיווחה לי יום אחד שבני ועוד ילדה "חקרו" אחד את השני היא קיבלה את זה לחלוטין בהבנה והתייחסה לזה כחלק מאבני ההתפתחות של הילד
[url=http://www.freeglittergraphics.com]
"הילד האנושי - לעיתים כה חד הבחנה יותר מאשר המבוגר המהורהר עד טמטום חושים" (מארקוס זוסאק מתוך הספר "גנבת הספרים")
-
תודה לכן
אני אנסה להשתמש בפגלקס לעצירות
בעניין גילויי המיניות אני אעשה עם להב שיחה בוגרת כשתחזור כי בכל זאת עוד שבוע גן של גדולים וחשוב להציב גבולות.
ולחמתי אני אחפש פסיכיאטר