-
קודם כל המון מזל טוב.
אז ככה.....
1. לאחר השחרור מהבית חולים צריך לעשות ביקור אחד אצל הרופא, אח"כ רק לפי הצורך, ועצה אישית ממני - עם פשפשונה כזו קטנה תמעיטי בביקורים נא דרשים אצל הרופא שלא תחתוף איזה איכסה שם, ואם את קובעת תור תקבעי להיות ראשונה.
2. חלב אם מתעכל מהר, אם היא רוצה תני לה, זה יסתדר מעצמו. בהתחלה הם דורשים יותר כי הם גדלים המון בשבועות הראשונים.
3. נוסחה נורא נורא כללית, ורוב התינוקות לא עומדים בה כל תינוק אוכל כמה שהוא צריך ולכן אם הוא רוצה יותר או פחות מהנוסחה הזו, צריך להאמין לתינוק.
הנה הנוסחה בכ"ז: 150 X משקל התינוק בקג', לחלק למס' הארוחות ביממה. למשל הנה דוגמה - אם התינוק שוקל 6 קג' אז 150 כפול 6 = 900. אם הוא אוכל 8 פעמים ביממה, אז 900 לחלק ל-8 = 112.5. ואז הייתי מתחילה עם בערך 120 ורואה לאן זה מתפתח... לא יגמור - סבבה. ירצה עוד - תני לו עוד.
שאחרי שמחלקים למספר הארוחות ביממה צריך להוציא שורש ריבועי.
אבל הכי פשוט זה להציב את זה בנוסחא עם שני נעלמים.
4. אם הטבור נקי ולא אדום אין צורך להמשים לנקות עם אלכוהול
5. תראי לך טלויזיה להנאתך, עצם העובדה שאת קרובה אליה ומחבקת אותה זה יחס. אח"כ כשהיא תגדל קצת אפשר לדבר וכו'. אם את רוצה לראות טלויזיה תראי!
-
יאו ליבי הרגת אותי עם הנוסחה!
ועוד להוציא שורש חחחחחחחחחחחחחח
לא ידעתי שאני צריכה לקרוא למורה פרטי במתמטיקיה לפני האוכל...
-
אני לא יודעת את התשובות לכול השאלות ששאלת אבל רציתי לומר לך מהניסיון שלי בקשר לפטמות שערבו: לי היה ממש איום ונורא אז נעזרתי במגני פטמות מיסיליקון. זה היה מאוד נוח.
-
מאמי לא מורה למתמטיקה - תואר לפחות שני במתמטיקה.... חחחחח
שימי לינולין וחלב.
אני אחרי כל הנקה, במיוחד בהתחלה מוציאה עוד קצת חלב מהפטמה ומורחת על הפטמה. זה גם מרפא וגם מגן וגם טבעי וגם וגם וגם.
-
1.ממש לא ביקורת של טיפת חלב מספיקה..לקחת אותה לרופא זה להסתכן בלהפגיש אותה עם ילדים חולים בתור לפרופא..אם היא מרגישה טוב ובטיפת חלב אומרים שהכל בסדר אין שום סיבה
2.כן כשזה מהציצי אין לך אינדיקציה כמה חלב יוצא לך יכול להיות שבפעמים שהיא אוכלת כל 3 שעות היה יותר חלב ובפעמים שהיא רוצה כל חצי שעה היה פחות...בכל מקרה מתי שהיא דורשת נותנים לה ציצי בשבועות האלה..לאט לאט הציצי שלך יתן חלב בקצב אחיד לפי הדרישה של הנסיכה הקטנה
3.בגיל 3 שבועות זה באמת כמות קטנה יחסית 60 CC משהו כזה לאט לאט הכמות תעלה...
את יכולה גם אחרי הנקה לתת לה תוספת של סימלאק כדי שהיא תישן טוב ולא תקום לאכול כל שעה בעיקר בלילה
4.כן הפצע של חבל הטבור לא מחלים מיד כדי לשים אלכוהול עוד שבוע שבועיים עד להחלמה מלאה של הטבור
5.זה בסדר גמור הנקה זה דבר מעייף שלפעמים מצריך מימך תעסוקה אחרת כדי להיות סבלנית ולתת לבת שלך את הזמן לאכול כמה שהיא צריכה...
זה לא אגואיסטי בכלל...את צריכה לעשות כל דבר שנווח לך איתו בזמן ההנקה...
/link/link_through/1yg9h-101]
-
תודה חומי , יש לי את זה- כי הפטמות שלי ישרות
אבל בשבוע האחרון אני כבר בלי זה כי היא מצליחה לינוק ומוציאה לי אותם החוצה כמו שצריך...
זה עוזר- אבל זה לא פחות כואב....
-
קניתי את המשחה לסניו - בזכות ההמלצות פה
אני מורחת
אבל הפטמות שלי שורפות, הן לא פצועות או משהו כזה
הן אדומות ושורפות
וכשהן נעמדות, בכללללל!!!!!
-
לגבי הפטמות
יכול להיות שאת לא מחברת אותה טוב לפטמה ואז היא בעצם מגרה לך את הפטמה
או שייתכן ויש לך דלקת. תני קפיצה לרופא (ילדים/משפחה/גניקולוג אחד מהם) שיציצו כי דלקת יכולה להתפתח למשהו לא נעים בכלל
-
כן. מיד שקראתי שכתבת שהם שורפות ולא פצועות חשבתי על האפשרות שאולי זה דלקת. אני לא רוצה להלחיץ אותך ח״ו אבל באמת כדאי לבדוק.
אני קראתי בספר של מטר שיש פטריה שנקראת קנדידה והסימנים שלה זה שהפטמות שורפות ואדומות, ובפה של התינוק יש לבן בלשון ובכך.
אני מקווה שזה שום דבר.
בכול אופן תעדכני עם את מחליטה ליבדוק.
-
בטח שאלך לבדוק...
באמת יש לה בלשון לבן.. יאו לא ידעתי שיכולה להיות דלקת..
אז מה אני עושה עכשיו? ממשיכה להניק ככה? כמו שזה?
האמת שדווקא אני מחברת נכון את הפה שלה לפטמה שלי ולכן אני מסכימה עם המשפט שאומרים "הנקה נכונה, לא כואבת"
לעיתים אני לא מצליחה לחבר נכון ואני פשוט לא מפסיקה אותה כי אם אני אפסיק אם תעצור ולא תינוק.... אז אני מעדיפה להמשיך....