-
לפי דעתי היא קטנה מידי לחינוך סדר יום- גליה הייתה נרדמת רק אחרי שתיים שלוש ואפילו ארבע בלילה וכמעט התמוטטתי מעייפות- באיזשהו שלב לא ווירתי החשכתי את הבית בלילה כשניסיתי להשכיב אותה וכל פעם שבכתה דחפתי לה מוצץ ולא אוכל או הרמה, לא וויתרתי לה כמעט והשארתי אותה בעריסה עם קצת מגע וליטוף- זה עזר לה להירדם. אם היה בכי מתמשך הייתי בודקת אם משהו מפריע לה- אבל כך נעשה ומגיל חודשיים בערך היא התחילה בהדרגה להירדם מוקדם יותר והיא ישנה כשמונה-תשע שעות בלילה בלי הרבה הפרעות (רק בתקופות שהייתה חולה התהפכו הסדרים).
עם שמואל לא עמדתי על שעות שינה והוא הלך לישון בשעות מאוחרות מאוד עד הלידה של גליה וזה היה סבל מיותר בעבור כולם. עכשיו למזלי הוא נרדם מהשעה 12 בלילה ועד השעה 12 בצהריים כשהוא מתעורר בסביבות השעה שמונה לאכול מטרנה.
מקווה שתצליחו לשנות ל"אמריקאית" הקטנה את שעות השינה ותכווני אותה לשעון ישראל
-
והכ מצחיק זה שאומרים לי שזה בגלל שהיא נולדה לפנות בוקר- אז הכל הפוך לה
ואני עונה להם : מה, יש לה ג'ט לג?????
-
זה יקרה - וכמו שאת אומרת זה יגיע בהדרגה- קחי גם בחשבון את העובדה שהיא בתקופה שהקיבה שלה צריכה להתרגל לאוכל החדש מזה שהיתה רגילה ברחם לכל המשתמע מכך בענייני גזים ודומיו. לפעמים הסבל שלם מהגזים לא מאפשר להם להירדם- ובלילה אנחנו יותר מודעים לזה וזה נראה כאילו רק בלילה זה קורה. כרגע מה שנשאר זה לנצל את חופשת הלידה למנוחה טוטאלית ולנסות לנוח בכל הזדמנות- עד שתצליחי לסדר לה את שעות השינה. אני רק מקווה שלא תעשי איתה את הטעות שעשיתי עם שמואל שהיה ישן משתיים שלוש בלילה ועד שתיים שלוש בצהריים- אני ישנתי איתו אבל בעלי מסכן הוא זה שסבל בעיקר כי היו פעמים הלך מותש לעבודה בגלל שהמלך הקטן חשב שחופש גדול והלכים לישון לפנות בוקר- המון בהצלחה במשימה
-
אני גם חושבת שאת רצה קדימה מידי...
היא עדיין קטנה, ואין לה מושג בין יום ללילה,
המלצתי היא פשוט להמשיך בדרך בה התחלתם, וזה אומר שביום הבית מואר ובלילה הוא חשוך,
בלילה אין דיבורים איתה, ואין משחקים, הכל נעשה בתנועות שקטות ועדינות,
אוכל או מוצץ וחזרה למיטה, מקסימום אם בוכה לוקחים על הידיים,
אבל עדיין בלי הדלקת אורות, דיבורים או משחקים...
היא לאט לאט תבין את ההבדל...אם תרצי ואם לא...כי זה הטבע שלנו...
בהתחלה זה קשה - כי כל הזמן אתם עייפים...אבל זה משתפר
ולבסוף מסתדר...סבלנות
"הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מי שיש כאן
מי אני שאמהר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו"
-
לנסות לעשות לה סדר יום קבוע.
זה ייקח קצת זמן.
כשהיא בוכה בלילה, לתת לה מוצץ או אוכל אבל לא לשחק איתה. לדבר בקול רגוע ולהגיל לה עכשיו ישנים, בסופו של דבר היא תתחיל להבין שכשאומרים לה עכשיו ישנים היא תלך לישון.
אבל חייבים המון המון סבלנות
ושיהיה בהצלחה
-
לדעתי היא עדיין פיצפונת...9 חודשים היא הייתה רגילה לישון ביום בזמן שהלכת וניענעת אותה בעדינות ברחם ולצלצ הקול שלך ושל הלב שלך... ופתאום בבום אחד הכל השתנה.אז מה שאפשר לעשות זה להתחיל טקס קבוע שיכין אותה ללילה. מחשיכים את כל הבית ... לא מדברים בכל רם אמבטיה,פיג'אמה...מנגינה מרגיעה...כו'...ובנתיים לישון איתה ביום .
מאיה.
-
חחח בנות אל דאגה, סבלנות יש...
אני עובדת עם ילדים /תינוקות ואני אוהבת את זה מאד...
אני אמשיך לעשות את מה שאני עושה
למרות שלפעמים זה בלתי אפשרי וחייבים להדליק את האור- בהחלפה של קקי...
אני כל הזמן אומרת -"ששששש..... לילה טוב..... שששש... הולכים לישון....."
עם ליטוף ראש ופחות ניענוע.... כדי שהיא תתרגל לזה (לקול שלי ולמגע שלי, בלי הרמה)
פשוט חשבתי שאני יכולה לסדר לה מעכשיו את סדר היום
אבל אם אתן (בעלות הניסיון) אומרות שהיא קטנה מידי- אז אני אתן לה את הקרדיט...
-
בכל מקרה את יכולה לנסות במשך היום-
להשאיר תמיד מוזיקה או טלויזיה דולקת ברקע, לא לסגור תריסים, לצאת לטיול בעגלה..
-
אז תאמינו או לא:
היא אוהבת את הרעש
היא ישנה טוב יותר ברעש
זה לא מזיז לה!!!!
מעבירים אותה מיד ליד, המשפחה של בעלי, אורחים
מוזיקה, דיבורים, נביחות
כ-ל-ו-ם!
אח"כ בלילה- אנחנו בשקט
אז היא מתחילה במסיבה....
אולי אנחנו צריכים להרעיש בלילה?
-