הייטקיסטיות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • באיזה שעות אתן עובדות ? ומתי אתן מגיעות הביתה כל יום?

האם לצאת מהבית ב6:30 בבוקר ולחזור הביתה ב17:00 בערך 3 פעמים בשבוע ,
    ופעמיים בשבוע לצאת ב7:45 (אחרי הגן) ולחזור ב19:00 הביתה
    זה סביר? ברור לי שזה לעשות את השעות וללכת (חוץ מימי לחץ )
    אבל השאלה האם יש דרך נוחה יותר לארגן את זה ...
27 תגובות
עמוד 1
  • אני עבדתי בהייטק עד לפני שנה ועזבתי.... הייתי עובדת עד שעה חמש והיה לי קשה עם זה שהילדים רוב זמנם בגן ולא איתי בבית...
    נראה לי השעות שאת תצטרכי לעבוד מטורפת בשביל אמא לשני ילדים קטנים אבל זאת דעתי
    זה מסתדר לך עם הילדים?

]
    ]
  • בימים שאני מתחילה מוקדם - בעלי יקח אותם לגן ואני אחזור בתקוה עד 17:00
    ובימים שאני אקח אותם לגן , בעלי יחזור עד 17:00 לקחת אותם
    זה ממש מבאס לי לחזור ב19:00 , שלא נדבר על ימי לחץ , שלא יחסרו ...
    אבל השאלה אולי אני סתם מתפנקת ? ? או שיש צדק בדבריי ..
    כאילו , בהיי טק נדיר למצא משהו מ8 ועד 16:0
    לא?
  • נדיר מאוד בגלל זה אני כבר שנה וחודשיים בבית
    אני עבדתי באינטל אבל בחברה חיצונית לא עובדת חברה ומי שעובדת אינטל היתה לה אפשרות לעבוד עד שלוש וחצי ארבע ולהשלים שעות מהבית... אין לך אפשרות כזאת? זה די נפוץ בהייטק לעבוד מהבית.
    לפי דעתי את ממש לא מתפנקת זה לא שעות שמתאימות לאמא בימים שתסיימי בשבע בקושי תראי את הילדים...
    לפחות המשכורת והתנאים מצדיקים את השעות?

]
    ]
  • ואם תתחילי קצת לצבור וותק לא תוכלי לצאת מוקדם ?
    בעלי עובד בהייטק וכל האמהות שהייו אמורות לעבוד עד 17:00 כבר ב 16:00 יוצאות , פשוט מגיעות מוקדם ..
  • זהו שזו חברת סטרט אפ קטנה ,
    מה שאת מתארת מתאים לחברה גדולה ...
  • תבררי את אופציה לעבוד מהבית במקום להישאר עד מאוחר אפילו פעם פעמיים בשבוע

]
    ]
  • אני מתחילה ב6:30 ויוצאת ב3
    בעצם זה דיי גמיש..אני באה מתי שבא לי וגם הולכת בגדול עיקרון זה להיות פה 8.5 שעותתלא משנה מתי באים. מה שטוב שחישוב שעות הוא חודשי..אם יש יום שהחסרתי אני יכולה להשלים בימים אחרים
    כמובן יש זמנים של לחץ...היו ימים היתי מגיעה הביתה ב2 בלילה אבל זה דיי נדיר
  • כנראה שאין שם אופציה כזו פרט למקרים נדירים ...
    השכר סבבה אבל בכל זאת אני אצטרך גם הרבה שעות נוספות , ולמען האמת הייתי מוכנה לוותר על שכר לטובת שעות סבירות !
    אני כל כך מתבאס מיואשת וכבר ממש ממש בא לי לעבוד במשהו אדמיניסטרטיבי, להרוויח 6000 אבל לנשום , ולחזור בשעות סבירות !
  • מרינה, מה היית עושה עם חברה שדורשת 9 שעות , שעה וחצי נסיעות הלוך - חזור
    וגם אחת לחודש בערך יש גרסא שמצריכה שבוע - שבוע ומשהו של לחץ , שכמו שר"צ הגדיר - לא תמיד יודעים מתי חוזרים הביתה...
    היית הולכת על זה ?
    אין לי בכלל בעיה עם להתחיל מוקדם .
    הבעיה שלי שאני לא כל יום אחזור מוקדם , ושבנוסף למשרה המלאה יהיו שבועות
    שאין לי מושג מתי אחזור, ולא אראה את הילדים ..

מצד שני אני לא יודעת עד כמה כדאי לי לחכות למצא את משרת החלומות -אולי זה כל כך נדיר שכבר שווה לי לקחת מה שיש ולסתום תפה....
  • פנינה אני לגמרי מבינה אותך.. עם תואר בכלכלה כבר לא אכפת לי להיות פקידה רק שיהיו לי שעות נוחות

]
    ]
  • תראי..בגדול 9 שעות זה לא חוקי אבל מה שבתי תוכנה עושים זה מכניסים לך בפנים את הפקסת אוכל בעצם כאילו זה על חשבונך מניאקים
    החוזה גלובלי? כי שלי לא גלובלי..אומנם נדיר שמשלמים שעות נוספות (רק אם ממש צריכים את הבן אדם והוא מסרב להשאר ) אבל אז אין להם זכות לבוא ביציאה של להשאר שעות נוספות (כי זה גם לא חוקי)

תראי...אני היתי ממליצה לך בכל זאת לנסות למצוא יחידת מחשב/בית תוכנה שכפוף לחברה גדולה (כמו בנק/ביטוחים/קופות חולים ושות) ..זה עולם אחר לגמרי מאשר לעבוד בבית תוכנה עצמאי..הרבה יותר מתאים לנשים לדעתי
  • בטח חוזה גלובלי , מה שעכשיו הם עושים החארות ,
    זה נגיד ביקשת 5000 (נגיד)
    אז הם כותבים בחוזה שהשכר שלך זה 4000 , ואת מקבלת עוד 1000 עבור שעות נוספות שתעשי ,
    כך שגם אם טחנת 100 שעות נוספות - הם לא יתנו לך שקל , כי כביכול קיבלת על זה מראש..
  • אני אמנם ממש לא הייטקיסטית, אבל אולי אוכל לתרום משהו:
    אצלי בעבודה זה כמו אצל מרינה, פחות או יותר.
    חישוב השעות שלי הוא חודשי, ואני יכולה להחליט לעצמי מתי לבוא וללכת, בכפוף לפגישות - שגם אותן אני קובעת עבור עצמי (אני כמעט ולא מרגישה "בוס" על הראש). (הדבר היחיד ששונה ממרינה הוא שלי אין מה לעשות במשרד בשעה 6:30, וגם לא ב - 7:00...)
    מה שכן, גם לי יש אפשרות להשלים עבודה מהבית. המחשב בבית מחובר למחשב בעבודה, וגם כשאני בבית אני עונה לשיחות טלפון ומדברת בטלפון עם מי שצריך.
    כך שממש לא אכפת לאף אחד אם שיחה מסוימת או עדכון מסוים אני עושה מהבית או מהמשרד - כל עוד זה נעשה.
    זה יתרון רציני מאד, ואני יודעת שגם בהייטק זה קיים! אולי תנסי בכל זאת לשאול/לבקש לעבוד כך שתוכלי להשלים שעות עבודה מהבית?...
  • אני יודעת..חוזה גלובלי זה קקה אחד גדול אבל רוב בתי תוכנה עובדים כך לכן מה שאנשים עושים הם מראש מפציצים דרישת שכר גבוהה...כי יודעים שיכניסו להם ים שעות בגלובלי אין מה לעשות מאמי...או שכר גבוה + גרים בעבודים, או שכר קקה וב4 את בבית
    קשה למצוא גם וגם ובטח לא בבתי תוכנה
  • אז אני יצאתי סתומה כי ביקשתי שכר סביר.
  • מאמי, אלו שעות בהייטק, אני לא חושבת שתמצאי משרת אם בתחום.
    אם החלטת להמשיך עם התחום שלך, תתחילי מאיפשהו,
    לפחות תצברי וותק וניסיון.
    השעות... אין מה לעשות.
    עדיף שתתחילי לעבוד איפשהו מאשר שיעבור הזמן, וזה יבוא לרעתך משנה לשנה.
    ככל שתשבי יותר זמן בבית, ככה הערך שלך יירד בשוק העבודה.
    מבאס אבל נכון.
  • כמה דברים -
    א' - יש מצב שיהיו מקומות שיסכימו לך משרת אם.
    ב' - אני לא הייתי הולכת לעבודה שמגדירים לך מראש ששבוע מחודש טוחנים
    יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • יעל ..נתת לי נקודות למחשבה ..
  • אני יכולה להגיד בהצלחה
    אני באה מתחום שאפשר גם לעבוד כפרילנס
    כמו שאני עושה עכשיו אבל קשה לעבוד
    מהבית רוצה משרד נורמלי
  • אני הייתי מתחילה ורואה איך זה זורם ומתגלגל...
    לפעמים מציבים תנאים נוקשים בהתחלה, ואחר כך את רואה שזה הרבה יותר גמיש ממש שחשבת, ובתכלס את יכולה לשחק עם השעות וכו' - גם אם זה לא מה שסוכם מלכתחילה...
    גם לניסיון שלך זה חשוב...

מקסימום, אם לא מתאים, תמיד תוכלי לקום וללכת...

בהצלחה!
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
  • אני מסכימה עם שיר ב100%
  • מישהי מוכנה להסביר לי מה זה משרת אם?

יאללה מאמי..אני גם מסכימה עם הבנות..צריך להתחיל מאיפהשהו תתחילי ותראי..בהחלט יש מצב שאמרו "יש לנו לחץ אטומי" אבל בתכלס חצי יום מגרבצים וגולשים בפורום מקסימום תמיד אפשר לקום וללכת לא?
  • משרת אם זאת משרה עד שעה 15:00
  • יווו אז אני במשרת אם?
  • כן ..ואני במשרת כו..אמק!
  • מרינה, את במשרת אם, זכית
  • הייטקיסטיות יקרות,

מי יכולה לעזור לי ולהעביר לחברה שבה היא עובדת קו"ח של בעלי? סיים לימודי הנדסה ( מהנדס אלקטרוניקה ) ומחפשים בנרות עבודה!!

help me!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה