שאלה של מתחילה...חחח - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • טוב יש לי שאלה קצת מביכה
    אבל אם אני לא אשאל- איך אדע?!

20 תגובות
עמוד 1
  • טוב מאמי אז ככה את מסיימת בשעה טובה ללדת קודם כל לוקחים ובודקים את התינוק ולך נותנים זמן כדי שהשלייה תצא אם היא לא יצאה לבד עוזרים לה טיפה בלחיצה על הבטן....
    אחר כך המיילדת מוציאה קטטטר ושואבת מימך את כל הנוזלים שצברת (זה פרוט על הפידורל אחר אין לי מושג) כי לא מרגישים שיש פיפי כי הכל רדום למטה...
    אחרי פיפי באים עם מים סבון ומטלית ושוטפים אותך שם למטה (לא נעים במיוחד אבל את כל כך עייפה שזה לא מעניין אותך)... אחר כך שמים לך 2 פדים ענקיים כאלה ובד ומעברים אותך למיטה רגילה להתאוששות קצת ואז לחדר שלך במחלקה....
    לי האחיות אמרו לא לקום במשך 6 שעות עד שהשפעת האפידורל נעלמת לגמרי....

/link/link_through/1yg9h-101]
  • אצלי היה טיפה שונה (כי אפידורל לא עבד):
    לקחו את התינוק לבדיקות, אבא שלו הלך יחד איתו ואני נשארתי ללחוץ עוד כדי ששיליה תצא, אחר כך שטפו אותי עם מים כאלה חמימים וסבון, באה מנתח, עשה תפרים (3). מיילדת הביאה לי סיר כזה מיוחד לפיפי, עשיתי פיפי (זה היה מאוד מביך, לעשות פיפי בסיר... רציתי לקום לשירותים, אבל לא הסכימו). אחר כך מיילדת עזרה לי לשים תחתונים עם פד. אחר כך העבירו אותי לחדר התאוששות, זה סמוך לחדר לידה. לשם כבר הגיע בעלי עם תינוק. היינו שם שעתיים. אחרי שעתיים העבירו אותי למחלקת יולדות ואני מייד קמתי לעשות מקלחת. רציתי גם לצאת לעשן אבל לא נתנו לי
  • גם אצלי טיפה שונה.
    לידה ללא אפידורל
    אחרי לידה בודקים את האוצר. אצלנו הביאו את אמילי ישר לבעלולי. בינתיים המיילדת עזרה עם השיליה
    אחכ הוציאו את הבעלול שטפו אותי, בגלל שהיו לי ה מ ו ן תפרים עשו קטטר להוצאת הפיפי. ותפרו (ליתר הדיוק אצלי עשו מקרמה)
    סהכ היתי שעתיים בחדר הלידה אחרי הלידה. שמו 2 פדים ענקיים (ללא תחתונים) והעבירו למיטה איתה נכנסתי למחלקת האשפוז.
    לאחר שעתיים במחלקה באה אחות, קמתי לבד הלכתי לשירותים לבד ושמתי תחתונים ופדים. והלכתי לתינוקייה לראות את האוצר המושלם שלי.
  • אוקיי

• אודליה,
    נראה לי שאלה ממש ממש טובה...
    תקפיצי אותה שוב בערב כשיהיו פה יותר בנות..
  • הרגליים שלך יחזיקו חחח זה סתם כזה זמני עד שתהי עצמאית,
    את במיטה בהתאוששות לא מטיילת במחלקה...
    בכל מקרה הבנות כאן היו ענייניות אז אין לי מה להוסיף
    שיהיה בהצלחה
  • בגלל שאת שוכבת הפדים לא נופלים. את התחתונים שמתי אחרי שקמתי מהמיטה
    לגבי הקימה מהמיטה - כל בית חולים והנהל שלו.
    בנהריה - קמים שעתיים אחרי שמגיעים למחלקה (סהכ יוצא משהו כמו 4 שעות אחרי הלידה עצמה)
  • תודה רבה על התשובות בנות!!!!
    אני מעדיפה לא לשאול עוד- לפעמים עדיף לא לדעת

• עושים זריקת הרדמה באיזור. הזריקה עצמה לא נעימה. אבל אחריה לא מרגישים את התפירה בכלל.
  • כמו שאמרתי, אפידורל לא השפיע עלי... אז כשמנתח שאל אותי האם אני רוצה זריקת אילחוש או אתאפק, כי מדובר ב 3 תפרים ממש קטנים, אמרתי שאני כרגע ילדתי, אין מצב שתפרים יכאבו יותר מלידה
  • בשתי הלידות לאחר הלידה הייתי במשך כשעתיים בחדר הלידה עם תינוקי לצורך הנקה, הוצאת השיליה, תפרים במידה וצריך, מתן שתן, התאוששות וכו'..לאחר מכן מעבירים את תינוקי לתינוקיה לצורך בדיקות (אסור להוציא אותו עד תום הבדיקות ולכן בדרך כלל האבא נשאר איתו שם) ואותך מעבירים ליולדות.
    בלידה עם אפידורל, גם אם מאוד רוצים והשפעת האפידורל קיימת אי אפשר לקום וללכת.
    אחרי שמעבירים אותך ליולדות יש השגחה צמודה מצד הצוות שלא תנסי אפילו לקום כי זה מאוד מסוכן!
    אחרי שההשפעה עוברת אפשר ללכת לשירותים, להתקלח וכו'.
    בלידה הראשונה עם האפידורל לא יכולתי לעשות פיפי במשך שעות, למרות שהרגשתי שאני מפוצצת ולכן חוברתי לקטטר
    האחות היתה בשוק כי יצא לי בערך שני ליטר שתן.
    בלידה השניה והזריזה מאוד ללא אפידורל-אחרי שהנקתי את תינוקי במשך כמעט שעתיים בחדר לידה ואותי העבירו ליולדות- רצתי לתינוקיה להיות עם הבעל ותינוקי כאילו לא ילדתי.
    אז כמובן שהתפקוד וההתאוששות מאוד תלויים באיזו לידה עברת- עם או בלי אפידורל.

• בנות שכחתם משהו חשוב
    אני ישר אחרי הלידה ביקשתי אוכל
  • אצלי זה היה כך:
    אחרי הלידה את נשארת עם רגליים מפושקות כדי שהשילייה תצא לבד או עם עזרה של המיילדת.
    לוקחים בינתיים את הינוק לבדיקה והבעלול מלווה את התינוק. כלומר שת נשארת לבד עם המיילדת.
    אצלי רק שפכו מים חמים-נעימים לשטיפת האיזור וזהו. עושים תפרים למי שצריכה.. ואז שמים לך תחבושת יחד עם בד או חלוק ירוק שעוט את האיזור.
    לאחר נכן לוקחים אות לחדר התאוששות, מציעים לך שתייה (מים או תה) ושם מחכים (בדרך כלל עד גג שעתיים) עד שתבקשי לעשות פיפי ואז נותנים לך סיר או שאם יש לחץ אז לוקחים אותך למחלקה. ובמחלקה בודקים לך לחץ דם ומבקשים שהבעלול שיעזר לך לקום ולהחליף חלוק כלומר ללבוש תחתון עם תחבושת נקייה. ולהתקלח אם יש לך כח לעמוד.
    אחרי הלידה אפשר לעמוד אבל הבעיה זה לחץ הדם. בגלל ה מומלץ להמתין כשעתיים עד שהגוף נרגע מהמאמץ.
    אחרי זה את יכולה לטייל כפי יכולתך...
    [url=http://pitapata.com]
    צריך רק לחייך!
  • והתפרים זה כואבבבבבבבב אבל איך שמסיימם האיזור נרגע והכל סבבה רק צריך לשבת בעדינות ולא לעשות ספאגט
    [url=http://pitapata.com]
    צריך רק לחייך!
  • בטוחה שכבר ענו לך כמו שצריך
    אבל בא לי לענות גם, מה אכפת לך?

אני אחרי הלידה, תפרו אותי
    ואז בחדר לידה באה מישהי ושטפה אותי עם מים וקנקן..... ושמה לי הרבה בדים כאלה שם באיזור.
    אח"כ הלכתי לחדר התאוששות במשך שעתיים -הוציאו לי את האפידורל, בדקו לחץ דם ואת הדימום.
    אח"כ העלו אותי למחלקה ושם כבר הלבישו לי את תחתני הרשת +2 פדים שלהם.
    הייתי מאד רעבה אבל פחדתי לאכול כי לא רציתי שתיהיה לי יציאה...
    בגלל האפדירול- לא יכלתי עוד לדרוך על הרגללים
    אז פיפי עשיתי במתקן , סיר ששמו לי מתחת לטוסיק(כמו של זקנים)
    כמה יצא לייייי, ייאאוווווו שעה וזה לא נגמר! פשוט זרם וזרם!
    שוב ניקו אותי ושוב שמו לי פדים חדשים....
    פדיחות- אבל אין מה לעשות, זאת העבודה שלהן...
    אחרי 6 שעות באה אחות ואמרה לי להתחיל לצעוד- כמובן לשירותים
    ושאלה אותי אם אני רוצה לאכול...
    אכלתי וכמובן שבעלי היה איתי בכל התהליך, ללכת לשירותים, לעזור להרים רגליים להחליף תחתונים וכד'.
    (אני מציעה לך שיהיה איתך מישהו גם אחרי הלידה)

• תודה לכל הבנות שענות

• קראתי את התשובות של כולן ורק אצלי זה היה שונה..

]
  • טוב...

כל מה שיש לי לומר בנושא הוא:

א-מ-א-ל-ה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • אני הייתי עם אפידורל אבל הוא לא כ"כ עבד ואחרי שסיימו לתפור אותי והכל, עוד לפני שעליתי למחלקה- נכנסתי להתקלח. בעלי תמך בי וקילח אותי, חצי בישיבה,
    אבל אחרי שעות על שכיבה בתוך שלולית מי שפיר (פקעו לי את המים כדי לזרז והם פשוט זרמו וזרמו בלי סוף) ושעות של לידה- לא הייתי מסוגלת לחשוב על עוד דקה בלי מקלחת.

מיכל

• לא כואב/שורף לעשות פיפי עם התפרים?
    אני צמבינה שעד שלא עושים פיפי בד לא משחררים אותך למח' יולדות, אני פוחדת שמרב פחד לא אעשה.
    למה לצפות?
    אין לי בעיה עם התשובה התיאורים פה לחלוטין הבהירו לי מה נעים ומה נעים פחות....
    תודה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה