צטרוטייד והזרעה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,

אני עומדת לקראת הזרעה עקב בעיית זרע קלה ושחלות פוליצסטיות.
    היום אני ביום ה 12 למחזור ומהיום הרביעי אני לוקחת גונל בהתחלה הייתי על 112.5 ואח"כ ירדתי ל75 ואז ל37.5.
    בנוסף מאתמול אני גם לוקחת צטרוטייד מאחר שבשלושת החודשים האחרונים (ברצף!!!) פספסו לי את הביוץ ואף פעם לא הגעתי לכדי הזרעה.
    היום בבדיקת אולטראסאונד, נמצאו 10 זקיקים: ארבע מהם בגודל 14-15 והשאר בין 11-13. תוצאות בדיקת דם: E2 היא 5346 והפרוגסטרון - 2.0
    התקשרו מהמרפאה לומר לי שאזריק היום ומחר את הצטרוטייד ושאפסיק להזריק את הגונל.
    שאלתי היא כזו: האם הזקיקים עוד יכולים לגדול גם כשאני מפסיקה עם הגונל? ואם לא אז מה השיקול בעצם להפסיק?.
    האם לאור הנתונים אתה יכול לומר לי מתי צפוייה ההזרעה?

תודה רבה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    בד"כ, זקיקים קטנים מ 17 מ"מ לא מבייצים. אני מניח שההחלטה על אוביטרל, בשלב הזה, קשורה לזקיקים הרבים ולרמה הגבוהה של E2 ונובעת מהרצון למנוע את הסיכון להריון מרובה עוברים וגרוי יתר של השחלה. התקווה שלמרות הגודל הקטן של הזקיקים יבייצו אחד או שניים.

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה