-
אני הייתי ניגשת לרופא לבדיקה קצת מלחיץ אותי
אצלי לא היו כאבים וכשבאתי לרופאה לבדיקה אחרי 40 יום
היא אמרה שלא ניקו אותי כמו שצריך פתחה לי את הרחם וניקתה טוב טוב
-
דימום יכול להימשך כמה שבועות אך הוא אמור לפחות ולקראת הסוף ההפרשה היא ורוד/לבן/קרם, לגבי גושי הדם, גם לי היה אבל בכל מקרה היתי הולכת להיבדק, ייתכן ויש לך כרישי דם וצריך לקבל זריקה להתמוססות (רוב הסיכויים שזה בסדר אבל עדיין לשקט הנפשי היתי נבדקת)
כאבי בטן כמו מחזור / צירים זה באמת כיווצי רחם
חתך חיץ - לקח לי משהו כמו 3 שבועות עד שלא הרגשתי אותו בכלל, אצלי אני בכלל לא מרגישה אותו כאילו לא היה כלום (והיה לי מעל 40 תפרים).
יחסי מין אחרי 6 שבועות ואחרי בדיקת רופא.
-
לי היו כל הזמן עליות וירידות בכמויות הדם.. בנוסף היו לי מלא כרישי דם...
הכאבים כנראה התכוווצ הרחם בליווי כל התםרים- לא נעים
-
הדימום עשוי להימשך שלושה-ארבעה שבועות אך אני תמיד בעד ללכת להיבדק, בטח אם יש לך כאבים קשים כל כך.
לגבי איחוי התפרים - אני יכולה להבטיח לך שהם מתאחים לגמרי. אצלי זה לקח חודש בערך עד שהם נעלמו אבל רק אחרי 3 וחצי חודשים היה לי אומץ לבעלי ולי לנסות
-
א'- רופא, בשביל השקט הנפשי.
ב'- אני הייתי עם תפר אחד קטנטן בצד ימין של הנרתיקף פיצי פיצי אולי 3 ס"מ ולא העזתי לעשות כלום. אפילו לא חירבנתי כמה ימים מהפחד. אז אייייייייייייין מה לדבר על סקס...
-
ליבי, 40 תפרים??????????.ואת חיה?
היו לי אולי 3 תפרים, אחרי שבועיים לא הרגשתי אותם בכלל....אז כבר התחלנו לחגוג
-
הדימום שאת מתארת נורמאלי אם יש הרבה קרישים אז תלכי שוב להבדק.
לי בקושי היו תפרים אז קשה לי לענות לך אבל אם מאוד כואב לך אני מציעה:
לקנות את הפדים הכי זולים בסופר (לא כאלה עם הג'ל כמו אולוויז וקוטקס אלא כאלה ממש עם צמר גפן) להרטיב אותן מתחת לברז ולהקפיא אותן על מגש בפריזר. אחרי שהם קפוא את יכולה לשים את הפד על התחתון וזה מאוד מקל על הכאבים
[url=http://www.freeglittergraphics.com]
"הילד האנושי - לעיתים כה חד הבחנה יותר מאשר המבוגר המהורהר עד טמטום חושים" (מארקוס זוסאק מתוך הספר "גנבת הספרים")
-
את בסה"כ שבועיים (כמעט) אחרי לידה,
הדימום יכול להחלש ולהתגבר.
גם אני חשבתי שהוא הולך להגמר ואז הוא התחזק.
ונגמר לגמרי לגמרי רק אחרי 6 שבועות. ממש כמו שכתוב בספרים!
-
שירה, לא עשו לך הדרכה לפני שהשתחררת?
הרופאה אמרה שם שקקרישי דם הם מאד נפוצים אחרי הלידה
אבל תלוי בגודל שלהם.
אם זה כמו ענבים קטנים או כמו משמשים זה עוד תקין
אם זה בגודל של אפרסק / רימון (אלו הדוגמאות שהיא נתנה) אז זה כבר מצריך בדיקה.
אחרי הלידה - התפרים היו שורפים ומגרדים
אבל כמו שאמרתי לך, הרבה שטיפות במים קרים- זה מאד עזר לי..
אה, וגם להחליף תחבושת לעיתי קרובות ...
כמו שאמרתי לך- אצלי אחרי שבועיים התפרים התאחו לגמרי
ואני מרגישה כמו צלקת קטנה כשאני נוגעת וזה לא כואב בכלל...
בקיצור- זה עובר
ולדעתי- אין סקס רק אחרי בדיקת רופא נשים (אחרי 6 שבועות)
...
-
היי,
אני זוכרת שכאבים מהתפרים ובכלל באיזור הטוסיק וכל הסביבה הקרובה לקח משהו כמו שבועיים עד שעבר לגמרי, המשכתי לקחת משככי כאבים משהו כמו 7-10 ימים אחרי הלידה.
דימום נמשך עד 10 ימים אצלי בערך, וסקס לדעתי הגיע אחרי חודש וחצי בערך...
בהצלחה מאמי ומזל טוב, ואם את בלחץ תגשי לרופא להתייעץ...
למרות שאני בטוחה שהכל בסדר
-
שירו'ששששש מה קורה מתוקה?? איך הנסיך??אני מקווה שאת מתענגת על כל רגע...
-
תודה בננות
-
קרישי דם זה בהחלט תקין, רירית הרחם מתפרקת ולפעמים מתפרקות חתיכות ולא רק דימום.
הדימום משתנה בהחלט, לפעמים חלש יותר לפעמים חזק יותר, אל תלחצי
והתכווצויות ברחם זה בהחלט טוב, זה מכווץ אותה,
התפרים נמסו למיטב זכרוני אחרי כשבועיים-שבועיים וחצי.
אחרי 6 שבועות הולכים לבדיקת רופא/ה ולאחר מכן אין בעיה לקיים יחסי מין.
כדי להקל על השריפה של התפרים, תשטפי הרבה במים פושרים, אחרי כל יציאה, תשטפי שם במים פושרים.
זה מתאחה לחלוטין, אבל כן נשארת צלקת, אין מה לעשות, זה עדיין חתך.
-
בלידה הראשונה העריכו שהילד יצא מעל ארבעה קילו, חוץ מזה התחילו לצאת אצלי מים מוקליאנים (או איך שקוראים לזה....), לכן המיילדת נלחצה וחתכה בנדיבות יתרה- תפרו לי המון זמן- אפילו הרופא שתפר לי התפלא על החתך הגדול מידי - לשמואלי זה השתלם כי הוא החליק החוצה מיד בלי לסבול לחיצות מיותרות.
מתתי מכאבים, לא מצאתי נוחה טובה בישיבה- כי כל תנוחה כאבה, לא מצאתי תנוחה טובה בשכיבה ובקושי הצלחתי ללכת בשבועות הראשונים. יצאו לי קרישי דם- לא גדולים במשך הדימום- ואפילו במחזור הראשון- היה לי דימום כעשרים יום, אחרי בוע מחזור ראשון וגם בו קרישי דם ושבוע אחרי המחזור הראשון שוב מחזור והפעם בלי הקרישים. בלידה השנייה- היו אצלי הרבה יותר קרישים קטנים- גם בדימום וגם במחזור הראשון.
ובענין השאלה השנייה ששאלת- אעדיף לא לענות עליה מפאת צניעות- אך אומר שניכנסתי להיריון שבעה שבועות אחרי הלידה של שמואלי.
-
וואוו לילך!!!
אין סבלנות אה חחחחחח
-
בלידה של עדן עברו לי הדימומים אחרי 5 ימים.
אחרי הלידה של אגם לקח בערך 3 שבועות.
בעיניין התפרים הייתי הולכת להיבדק בשביל השקט הנפשי ודבר שני יש משפחה בבית מרקחת שנקראת "ויטמרפן" היא נהדרת.
השתמשתי בה אחרי הלידה של עדן כי היו לי 5 תפרים והיא ריפאה את המקום מאוד מהר. היא משחה טיפולית שמרגיעה ומחטאת את המקום. (מורחים על הפד ישר אחרי המקלחת).
בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!
שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!
באהבה, ליאת.
-
טוב אז לגבי הדימום,לפי מה שאת מתארת עדיף תמיד לגשת להיבדק,מקסימום הלכת סתם..
לגבי החיתוך צריך להקפיד שיהיה מחוטא כל הזמן אחרת זה לוקח המון זמן..לי אישית היו הרבה תפרים שכששאלתי את המיילדת כמה היא אמרה שקשה לספור...
לגבי יחסי מין אני יודעת שאחרי בדיקת רופא (6 שבועות מהלידה) כבר מותר,אני לא ידעתי ואחרי 3 שבועות נפתחו לי 3 תפרים ככה שלמדתי שכדאי לחכות עם זה קצת...
"אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא..."