דילמהה....עזרה בבקשה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אז ככה- עדיין לא הודעתי לבוס על ההריון ובעלי הציע שאני אגיד לו-כי אין לי מה להפסיד וגם ככה כל פעם שיהיה לי בדיקות לא אצטרך לתרץ תירוצים לאן אני יוצאת ולמה אני צריכה ללכת.....

עכשיו-אני לא יודעת איך לעשות את זה...... בע"פ? בלי שום הוכחה? מחר מחרתיים הוא יגיד שהוא מפטר אותי לא בגלל ההריון-אלא בגלל שהוא רואה אותי כ"עובדת לא טובה"....
    במכתב? לא בא לי שהוא יחשוב שאני לא סומכת עליו וזה יהווה בעיה ביחסים בנינו...
    הקלטה? לא נעים להחזיק MP ביד ולהקליט...ושוב,גם מהסיבה שלא יחשוב שאני לא סומכת/בוטחת בו......

איך הוא יגיד להריון? לא יודעת! מה יקרה? לא יודעת!

מה דעתכן?! אנא עזרתכן!!
25 תגובות
עמוד 1
  • כבר אמרתי לך פעם קודמת
    שהכל תלוי ביחסים שלך עם הבוס.
    אם את ביחסים טובים, לא נראה לי שיש בעיה שפשוט תגשי אליו ותגידי לו שבשעה טובה את...ולפעמים צריכה לצאת לבדיקות.
    כי לפי דעתי בכל אופן- כמה תרוצים של קלקולי קיבה למינהם ניתן לספק
  • כמה זמן את עובדת שם?

• אז בעלי הציע הצעה-
    להגיד לו בע"פ שאני בהריון ואח"כ לעשות ראש קטן ולשאול אותו אם אני צריכה להביא לו איזה מסמך? אם הוא צריך לחתום על משהו? מה דעתכן?
  • דרך אגב,
    גם שהתחתנתי, הודעתי לו את זה שבוע לפני האירוסים כי היתי צריה חופש לסידורים...לא ידעתי מה להגיד אז פשוט אמרתי לו שאני מתחתנת וצריכה חופש.
    הפרצוף שלו היה
  • אני עובדת שם 7 חודשים
  • את לא צריכה להביא לו שום מסמך על כך שאת בהריון..
    פשוט להגיד!
    כשהלכתי לבדיקות-שאלתי אותו אם הוא רוצה מסמך/אישור וכו'...
    ולמרות שנראה לי שהיה צריך הוא אמר :"עזבי, תרשמי בדו"ח שעות שהיית חצי יום בבדיקות"

• מה נש?
    איך את מרגישה?
    תראי בעיקרון אפשר לא להודיע לבוס עד חודש חמישי ....ולפעמים באמת כדאי לא להודיע כי למשל אם התחלת את העבודה לפני פחות מחתי שנה אפילו שתודיעו לו שאת בהריון-מבחינה חוקית אין לו בעיה לפטר אותך.
    אז דבר ראשון לדעתי כדאי לך לחכות עד שתעבור חצי שנה מתחילת עבודתך אצלו כמובן בתנאי שלא תעברי את חודש חמישי שאז את חייבת לספר.
    אם את מספרת לו אז תדעי שמגיעות לכול אישה בהריון 40 שעות ע"ח העבודה ללכת לבדיקות וכו' יש צורך להביא אישור וכו...
    ואם מודיעים לבוס-מודיעים בע"פ....לא שמעתי אף פעם על דרך אחרת.....תודיעי משהו בנוסח של "מגיע לי מזל"ט אני בהריון"...ותגמרי את הסיפור.
  • ETD- מה שלומך יקירה??
    ממ אני עובדת 7 חודשים במקום עבודה הזה... ושבוע הבא יש לי ביקורת באמצע היום ולא בא לי כל הזמן לתרץ תירוצים..אלא פשוט להגיד לו:"יש לי בדיקות-אני יוצאת" וזהו......

נשמע שאת אומרת שלא כדאי לספר כבר עכשיו............
  • תעשי במו שאמר בעלך

• למה את מפחדת לספר?

• oni- היי!!!
  • אני ספרתי שהיתי בשבוע- 7..
    בטח את נראת ככה
  • גם אם הוא מפטר אותך כי את עובדת לא טובה, את יכולה לתבוע אותו ולומר שזה היה על ההריון.
    יש תקדימים שמראים שמעביד שפיטר עובדת כי היא שהיתה בהריון חויב להחזיר אותה לעבודה למרות שהוא עדיין לא ידע שהיא בהריון.
    החוק מאוד עומד לצד הנשים.
    בשביל לפטר אותך כי את לא עובדת טובה הוא יצטרך להוכיח שזה בדיוק בגלל זה ובכלל לא בגלל ההריון.
    אני במקומך הייתי מודיעה לו בהקדם כדי שהוא לא יחליט לעשות את זה.
    ורשמי לעצמך באיזהשהו מקום באיזה תאריך בדיוק זה היה.

מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
  • את יכולה לספר לו, בלי להקליט אותו ובלי כלום.
    אם הוא רוצה לפטר אותך הוא צריך לעשות לך קודם שימוע ואם בשימוע (בד"כ בנוכחות HR) את אומרת שאת בהריון אסור לו לפטר אותך.

גם קשה לי להאמין שהוא ימציא שהוא לא ידע...

וגם אם הוא מפטר אותך ואת בהריון חובת ההוכחה עליו, אז אל תדאגי.
    יש לי חברה שנכנסה להריון ב30 יום שאחרי שפיטרו אותה ועדיין היתה בתהליכים ושילמו לה עד שבוע 20 כאילו היא עובדת.
    יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • avitali89- אני ב"ה לא מקיאה ולא כלום..ככה שאין לי סימנים מיוחדים להריון (-חוץ מזה שבטח הבטן תצא יותר מהר כי מדובר בתאומים...)

אמא-אווזה וmirifu- אני חושבת שאלך לספר לו היום.....כשאסיים פה איזה משהו.....

תאחלו לי ב"הצלחה!!

• תודה חמודה

• לא אם את כבר עובדת שם שבעה חודשים אז תספרי אין לך מה להפסיד....
    וכן מגיע לך החזר על הבדיקות תבררי מה הנוהל אצלכם....
    תחשבי לעצמך בלב-יאללה מה אני עושה מזה עסק תספרי ותגמרי עם זה....האמת שלי אף פעם לא היו את הבעיות האלה-ל-2 הילדים הראשונים הייתי בלימודים ולא עבדתי וכעת בהריון הנוכחי אני עובדת אצל אבא שלי.....:)
  • אז הלכתי וסיפרתי לו......

הוא אמר:"קודם כל בשעה טובה" ואח"כ אמר:"מה לגבי ההמשך איתנו?" אמרתי לו שאנחנו ממשיכים רגיל.... לעבוד...

ואז הוא אמר שהוא מקווה שלא אצטרך ללכת הרבה לבדיקות ולהחסיר הרבה ושאני לא יאחר בבוקר כי הריון זה לא מחלה...ושהוא עבר פה הריונות וזה לא מקרה פשוט....וכו' וכו'...........
  • תגובה קצת מעצבנת!!!! מזה הריון זו לא מחלה? חצוף!!! היית פעם בהריון שאתה מדבר?

ב"ה את מרגישה טוב, אבל הוא צריך לקחת בחשבון שאי אפשר לדעת מה יהיה.. כמובן שב"ה הכל ימשיך תקין. אמן. והריון של תאומים מה לעשות.. הרבה יותר כבד

• איזה יופי,
    זה גם מה שהבוס שלי אמר, להשתדל שהבדיקות יהיו בערב ולא על חשבון שעות העבודה...

• אני עברתי בדיוק את אותו הסיפור רק שאני הגעתי לחודש חמישי חצי שנה אחרי שהתחלתי לעבוד פה.
    וב"ה שמרו לי את המקום, חזרתי לעבוד פה ואני מאוד מרוצה ב"ה.
    העיקר שעברת את זה.
    אם את רוצה לקרוא את השרשור שאני פתחתי אז בבקשה:
    http://www.yoledet.co.il/forum/topic.asp?TOPIC_ID=201223

מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
  • מיטלי, גם אני עד עכשיו את הבדיקות עשיתי אחרי הצהרים.... אני פשוט הולכת רק לרופאה...ולא תמיד יש לה אחרי הצהרים ואני צריכה לעשות את הבדיקות...אז פעם אחת בינתיים יצא בצהרים...ועוד אמרתי לו שכששזה יהיה בצהרים אני אלך לבדיקה ויחזור ומה הוא עשה? פרצוץ! תגיד תודה!

אני גם אוהבת לעשות את הבדיקות אחרי הצהרים. נוח
  • אז בסדר גמור, את תעשי את ההשתדלות שלך תוך התחשבות בעצמך ובהריון הנפלא שלך, והוא באמת אבל.. יכול לקפוץ לך...

• לא הבנתי למה סיפרת כל כך מוקדם - ההריון עוד צעיר מאוד...
    אבל אם זה בער לך אז סבבא !!!
    לגבי התגובה שלו, ושיגיד מה שהוא רוצה,
    בוסים אוהבים לשמוע שהכל בסדר !!! תכלס ההריון שלך לא ממש מעניין אותם,
    גם אם הם עושים פרצופים של "איזה יופי, ומזל טוב"
    אם ישאל הכל בסדר - תגידי שכן, וטוב שאמרת שממשיכים כרגיל...כי זה בדיוק מה שהוא רצה לשמוע !!!
    החוק לצידך !! - מגיעיות לך 40 שעות לבדיקות הריון, והוא צריך לחיות עם זה בשלום
    תעשי מה שצריך, כמובן שתמשיכי להיות עובדת טובה ולהוכיח את עצמך וזהו...
    החיים נמשכים, והריון זה באמת לא מחלה (נקווה שתרגישי טוב ויעבור בקלות).
    "הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
    אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מי שיש כאן
    מי אני שאמהר ואנסה לשנות את הכל
    כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו"

• אשכולית- 1) אין לי מה להפסיד שסיפרתי כ"כ מוקדם
    2) לא בא לי כל פעם שלא יהיה בדיקות אחרי הצהרים ואני אצטרך לעשות אותם על חשבון העבודה אני אמציא לו תירוצים... או כל פעם שאני אצטרך לעשות בדיקת דם בבוקר........ ככה אני אומרת לו בדיקות ושלום על ישראל...אין לו מה לעשות או להגיד...

אני ממשיכה לעשות את התפקיד שלי כרגיל ולא תופסת על טרמפ על ההריון או משהו כזה... ב"ה אין לי בחילות רציניות או משהו כזה למרות שמדובר בתאומים...

הכל בעז"ה יעבור בשלום!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה